Adevărul a ieșit la iveală! Ce se întâmplă dacă bei cafea pe stomacul gol
62% din nutriționiștii europeni consideră că un consum echilibrat de cafea poate fi benefic. Potrivit spuselor acestora, lucrurile se schimbă atunci când vorbim de consumul cafelei pe stomacul gol. Se pare că acest obicei este unul nociv și reprezintă riscuri pentru sănătatea celor care îl practică.
Cafeaua este iubită de oamenii din întreaga lume. Unii o consumă pentru a se trezi, alții o savurează pentru gustul său deosebit și mulțumită numeroaselor beneficii. Printre plusurile pe care ea le aduce sănătății noastre, se numără sporirea performanței atât fizice, cât și mentale: îmbunătățește vigilența (86%), starea de spirit (61%), performanța sportivă generală (69%) și performanța în activitatea fizică (51%).
Cu toate acestea, nu trebuie să neglijăm un aspect foarte important și anume felul în care este consumată. În urma efectuării mai multor cercetări, s-a dovedit că pot exista efecte adverse asupra organismului celor care obișnuiesc să își bea cafeaua pe stomacul gol, conform timpul.md.
NU RATA: DIETA DE 2.99 LEI | ALIMENTUL IEFTIN CARE TE AJUTĂ SĂ SLĂBEȘTI ÎN TIMP RECORD
Băută pe nemâncate, cafeaua poate provoca anumite afecțiuni
Specialiștii îi sfătuiesc pe cei care consumă cafea neagră înainte de prima masă a zilei, să renunțe la acest obicei. Nutriționiștii au mai multe explicații pentru asta și susțin că nivelul de cortizol (hormonul care ne controlează ceasul biologic și abilitatea de a rămâne treji) crește vertiginos, iar organismul are nevoie de mai mult timp pentru a-l readuce la nivelul normal.
Cel de-al doilea argument al specialiștilor, este că, odată consumată pe stomacul gol, cafeaua ridică și nivelul acizilor gastrici. Iată de ce multe persoane se confruntă cu senzația de balonare sau cu stări de vomă. Potrivit recomandărilor specialiștilor în domeniu, este indicat să ne consumăm cafeaua la o oră după trezire, după ce luăm micul-dejun.
Oamenii care beau cafea fără să fi mâncat sunt mai stresați
Nu este o glumă! Este un fapt dovedit științific și confirmat de Meg Gerber, specialist în medicină funcțională. Ea susține că prima masă a zilei este esențială pentru sănătate și trebuie să preceadă cafeaua.
„A bea cafea înainte de a consuma alimente ne poate provoca mai mult stres, deoarece majoritatea dintre noi suntem deja agitați la începutul zilei.”, afirmă doamna doctor, potrivit She Finds.
Același medic ne avertizează asupra faptului că stresul provocat de cafeaua băută astfel, ne poate afecta intestinul. Pentru a evita toate aceste posibile probleme, asigurați-vă că serviți cafeaua alături sau după micul-dejun.