Adevaratul motiv pentru care bogatasii si oamenii din fotbal se duc la cazino! Vezi de ce a cazut Piturca in patima jocurilor!
Jocurile de noroc au atras de-a lungul timpului oameni cu mare potenta financiara. Exista cazuri in care adevarate averi au fost jucate la ruleta, black-jack sau poker.
Motivele pentru care bogatasii frecventeaza cazinourile sunt diferite de motivele omului de rand. Printre cele mai sonore nume din Romania care au o problema cu jocurile de noroc se numara fostul selectioner Victor Piturca, fiul sau Alex Piturca, fostul primar al Capitalei Viorel Lis, actorul Augustin Viziru, iar lista este lunga.
Piturca este asemeni unui cleptoman
Oamenii bogati nu se duc de obicei la cazino sau nu joaca poker strict pentru a castiga bani. “Din punct de vedere psihologic ei sunt atrasi de provocarea in sine. Sunt oameni care se plicitisesc repede de lucrurile banale si cauta experiente provocatoare de adrenalina. Vor sa simta fiorii castigului, sa se dovedeasca mai tari ca sitemul sau adversarul. Este ca la cleptomani, cei care tind sa fure mici obiecte, nu pentru ca au nevoie de ele, ci pentru ca se simt provocati de un impuls sa o faca”, a explicat psihologul CANCAN.ro, Cezar Laurentiu Cioc.
De multe ori sumele castigate nu au importanta pentru bogatul de la cazino, ci mai importanta a fost placerea de moment cauzata de castig. E ca si cum vanezi pentru placerea activitatii in sine, decat pentru nevoia de hrana. La unii jucatori placerea castigului e similara cu placerea orgasmica, de aia creeaza dependenta. Daca nu joaca, e ca si cum ar sta fara sex, este de parere Cezar.
“Sa poti pacali sistemul si adversarul fara sa fii prins e mereu o dorinta ascunsa a jucatorului”
Pokerul, care nu este 100% joc de noroc, e privit ca o confirmare a valorii inteligentei. Sa poti avea “poker face” sa joci la cacealma credibil, cere experienta mare. “Experienta se face in timp petrecut la masa de joc. Si trisatul la poker e privit de unii jucatori ca o dovada de inteligenta. Sa poti pacali sistemul si adversarul fara sa fii prins e mereu o dorinta ascunsa a jucatorului.
Multe filme americane au ca subiect trisorul priceput si neprins, insa in vremea noastra s-au schimbat multe si camerele de filmat surprind fiecare intentie de joc ascuns”, a mai spus Cezar Laurentiu Cioc, psiholog la Institutul de Cercetare si Dezvoltare a Potentialului Uman din Bucuresti.
––––––––––––––––––––––––––––-
CITESTE SI
Psihologul CANCAN.ro elucideaza misterul preotului cu Maserati! Vezi ce spune specialistul!
De ce se prostituează fetele din România? Psihologul CANCAN.RO vă oferă răspunsul!
––––––––––––––––––––––––––––-
Limita intre o dependenta catastrofala si jocul non-dependent e destul de neclara. Totusi un semn ca ar trebui oprit imediat jocul este atunci cand in urma eventualei pierderi a mizei de pe masa ar avea de suferit si oamenii dragi, familia sau prietenii. “Nu putine au fost cazurile in care unii jucatori au pierdut averea intregii familii. In cazul in care se ajunge la dependente grave de jocuri de noroc, tratamentul implca mobilizarea de numeroase resurse, chiar spitalizare sau medicamentatie”, a conchis psihologul. (Alex Saulea)