Mimi Brănescu, creatorul „Las Fierbinți”, interviu de senzație
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » Acuzațiile şocante ale unei mame din Bucureşti, după ce a mers cu băiețelul la Matei Balş: „Mi-a lovit copilul! Doamna doctor mi-a zis că vomită pe mine”

Acuzațiile şocante ale unei mame din Bucureşti, după ce a mers cu băiețelul la Matei Balş: „Mi-a lovit copilul! Doamna doctor mi-a zis că vomită pe mine”

De: Irina Vlad 01/08/2024 | 11:40
Copilul de 1 an și jumătate a avut nevoie de internare/ sursă foto: CANCAN.RO

Scene ireale pe holurile spitalului Matei Balș din București. O tânără mamă a fost trimisă acasă – de către doctorița de gardă – după ce s-a prezentat la unitatea medicală cu băiețelul ei în vârstă de 1 an și jumătate. Copilul se simțea rău de două zile, voma și nu mânca absolut nimic. În speranța că cel mic va fi supus unui consult pentru a depista cauza stării de rău, mama celui mic a fost umilit și insultat. Văzând că situația a degenerat, femeia a început să filmeze scenele.

Episodul scandalos a avut loc la începutul acestei săptămâni în incinta Spitalului Matei Balș din București. Doctorița de gardă a fost filmată în timp ce refuza să consulte un copil de 1 an și jumătate care se simțea rău de două zile, voma constant și nu mânca nimic. Aceasta i-a spus mamei că cel mic nu are nimic grav și că astfel de simptome și stări nu sunt motive întemeiate ca să se prezinte la spital – toiul nopții. Mai mult de atât, medicul a refuzat să-l consulte și să-i recolteze celui mic probe biologice – pentru efectuarea unui set de analize – menționând că pentru analize este nevoie de internare.

Citește și: Maria Constantin a ajuns de urgență la spital! Cu ce probleme de sănătate se confruntă artista: „Nu mai pot respira”

Scene ireale la camera de gardă de la Spitalul Matei Balș din București

Părintele și-a dat acordul ca băiețelul să fie internat, însă cadrul medical i-a spus că nu poate să facă o fișă de internare ”doar pentru atât”.  Mai mult, folosind un ton de superioritate, doctorița i-a spune tinerei mame că nu este în măsură să-i dea sfaturi despre cum să-și facă meseria, spunând că ”știe ea mai bine ce are de făcut.” Indignată de atitudinea medicului, tânăra a scos telefonul mobil și a început să filmeze o parte din dialogul purtat dintre ele. Văzând că este filmată, doctorița a încercat să-i smulgă mamei telefonul din mână, și din viteza cu care l-a apucat, a lovit copilul cu dispozitivul în ochi.

”Luni dimineaţă, la 3 jumătate, am mers cu băiețelul meu în vârstă de un an şi jumătate la camera de gardă a spitalului Matei Balş. Îi era rău de două zile, voma şi nu mânca nimic. Înainte de a ajunge la spital, băiețelul meu a vomat de 5 ori în decurs de 5 minute, iar atunci m-am speriat şi am mers la urgenţă. A venit o doamnă doctor să-l vadă pe băieţel, i-am povestit şi mi-a spus că doar din atât am venit la camera de gardă. Dacă doar de două zile îi este rău, îi face un Osetron pentru stările de vomă şi apoi mergem acasă.

I-am zis că nu am venit să tratez simptomul, ci să tratez cauza, să aflu din ce cauză băiețelul meu se simte așa. Doamna doctor a continuat să-mi spună că nu are nimic, i-am cerut să-i recolteze analize, așa cum se face la orice cameră de gardă. S-a enervat foarte tare, mi-a spus că nu o învăţ eu să își facă dânsa medicaţia, iar pentru analize e nevoie de internare, pe care am acceptat-o, dar a spus că doar din atât nu are rost, în timp ce mesteca gumă într-un mod care mi se părea lipsit de bun simţ, așa că i-am atras atenţia. Atunci, mi-a spus exact așa: ”Sunt gravidă, dacă nu mestec guma, vomit, vrei să-ți arăt că vomit pe tine?”. Este inadmisibil din partea unui medic.

În tot acest timp, situația a degenerat într-un conflict uriaș. Mai multe asistente au venit să susțină spusele medicul de gardă, moment în care un al medic din linia I a preluat cazul micuțului. Băiețelul a fost examinat și – în urma consultului –  medicul a deci să-l interneze de urgență. În acest caz, se poate spune că instinctul matern, dar și perseverența mamei i-au salvat viața copilului de un an si jumătate. Dacă ar fi ascultat medicul de gardă și ar fi plecat cu cel mic acasă, cel mai probabil viața lui ar fi fost pusă în pericol.

”În momentul în care mă rugam de doamna doctor să îmi trateze copilul, a venit un grup de doamne asistente care mi-au atras atenţia că se face așa cum spune medicul, dar atât timp cât copilul meu primea doar un Osetron şi în starea în care era, efectiv nu aveam cum să plec acasă şi am scos telefonul ca să filmez, în timp ce îmi țineam copilul în braţe. Atunci, o doamnă asistentă a vrut să-mi smulgă telefonul din mână, şi din viteza cu care l-a apucat, mi-a lovit copilul cu telefonul în ochişor. S-a speriat foarte tare, a început să plângă, iar dânsele spuneau să vină paza, să fiu scoasă afară”, a spus tânăra mămică in București.

Abia atunci a venit un alt medic în vârstă, care le-a transmis să cheme un doctor din linia 1 şi să termine cu circul. Imediat a venit o altă doamnă doctor, care mi-a examinat copilul şi după ce i-a văzut gâtul mi-a spus că are nevoie urgent să fie trecut pe antibiotice şi să fie internat. Că putem pleca acasă, doar pe bază de semnătură, având în vedere gravitatea situației. Ne-am internat, dar ce s-ar fi întâmplat cu copilul meu, dacă eu luam de bun ce mi-a spus doamna doctor şi plecam acasă? Riscam viaţa copilului meu. Am vrut să îmi spun povestea pentru că nu doresc să mi treacă nimeni printr-o astfel de traumă. Această experienţă ne-a marcat pe amândoi, dar mulțumesc lui Dumnezeu că ne-a dat o altă doamnă doctor care iubeşte copiii şi face această meserie de drag şi astfel de medici recomand întotdeauna cu drag” , a spus tânăra mămică.

Citește și: Familia Regală, lovită de o nouă tragedie! Prințul și-a dat ultima suflare pe un pat de spital

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Irina Vlad este absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea Hyperion din București și activează în prea online de 2 ani. În prezent este redactor al publicației CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. Contact: [email protected]
Parteneri
Cine își aduce aminte de Cristina Rus? Pe vremuri făcea furori în trupa Blondy, acum e cu totul altă persoană. La 43 de ani, blondina e de nerecunoscut
Cine își aduce aminte de Cristina Rus? Pe vremuri făcea furori în trupa Blondy, acum...
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Actrița Magdalena Chihaia, logodnica lui Dinu Maxer, e și frumoasă, dar și deșteaptă: „Am fost olimpică!” La ce materii îl ajută pe fiul solistului?
Actrița Magdalena Chihaia, logodnica lui Dinu Maxer, e și frumoasă, dar și deșteaptă: „Am fost...
Gina Chirilă și Bogdan Vlădău s-au împăcat la scurt timp după ce au anunțat divorțul?! Cum au fost surprinși când credeau că nu-i vede nimeni?! Gestul lor spune multe
Gina Chirilă și Bogdan Vlădău s-au împăcat la scurt timp după ce au anunțat divorțul?!...
Efectele propagandei Kremlinului asupra soldaților ruși: Val uriaș de sinucideri pentru a nu se preda
Efectele propagandei Kremlinului asupra soldaților ruși: Val uriaș de sinucideri pentru a nu se preda
Ce răspuns a dat Ion Țiriac la întrebarea dacă a primit pensia recalculată
Ce răspuns a dat Ion Țiriac la întrebarea dacă a primit pensia recalculată
Ești obligat să semnalizezi stânga în sensul giratoriu? Care e regula de semnalizare
Ești obligat să semnalizezi stânga în sensul giratoriu? Care e regula de semnalizare
„Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere
„Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din...
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a...
Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”
Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a...
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la...
Vremea se schimbă radical în toată ţara. Când va fi lovită România de ploi şi furtuni
Vremea se schimbă radical în toată ţara. Când va fi lovită România de ploi şi...
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
Patru NUTRIENȚI cheie lipsesc din dietele a peste 60% dintre oameni
Patru NUTRIENȚI cheie lipsesc din dietele a peste 60% dintre oameni
WOW! Cum arată Oana Roman în costum de baie, după ce a slăbit 20 de kilograme
WOW! Cum arată Oana Roman în costum de baie, după ce a slăbit 20 de...
Cele patru zodii binecuvântate de astre după 10 septembrie. Împăcări, reușite mari, dar și noroc la bani pentru ele
Cele patru zodii binecuvântate de astre după 10 septembrie. Împăcări, reușite mari, dar și noroc...
Valorile glicemiei în funcție de vârstă. Ce glicemie ar trebui să ai dacă ai sub 60 de ani. Care este nivelul optim și pentru persoanele vârstnice
Valorile glicemiei în funcție de vârstă. Ce glicemie ar trebui să ai dacă ai sub...
UE dă ordin. Se schimbă regulile privind mâncarea: Dezvoltăm o nouă viziune
UE dă ordin. Se schimbă regulile privind mâncarea: Dezvoltăm o nouă viziune
Cu cine se iubește Mihaela Bilic. Nutriționista în vârstă de 54 de ani a vorbit despre relația amoroasă. ”Sunt împlinită”
Cu cine se iubește Mihaela Bilic. Nutriționista în vârstă de 54 de ani a vorbit...
Ce jocuri gratuite sunt oferite de Epic Games Store la început de toamnă
Ce jocuri gratuite sunt oferite de Epic Games Store la început de toamnă
Începe şcoala! Ce noutăţi aduce anul şcolar 2024-2025
Începe şcoala! Ce noutăţi aduce anul şcolar 2024-2025
Ora de iarnă 2024. Când se schimbă din nou ora în România. Dăm ceasurile înapoi
Ora de iarnă 2024. Când se schimbă din nou ora în România. Dăm ceasurile înapoi
Codul Rutier. Cum se numerotează corect benzile în sensul giratoriu
Codul Rutier. Cum se numerotează corect benzile în sensul giratoriu
HOROSCOP 8 septembrie: Nativii unui semn zodiacal își vor îndeplini visul vieții lor. Luna septembrie va fi îmbelșugată pentru ei
HOROSCOP 8 septembrie: Nativii unui semn zodiacal își vor îndeplini visul vieții lor. Luna septembrie...
Cât de frumoasă este iubita lui Dennis Man. Alexandra este fostă Miss şi este implicată în afaceri
Cât de frumoasă este iubita lui Dennis Man. Alexandra este fostă Miss şi este implicată...
O femeie a vrut să meargă în camera fetiței sale, însă a încremenit de spaimă atunci când a văzut ce se ascundea printe jucării
O femeie a vrut să meargă în camera fetiței sale, însă a încremenit de spaimă...
Mesajul de la RO-Alert care i-a dat fiori unui român din București: “Adăpostiți-va in beciuri, departe de geamuri, durata estimată 90 de min”
Mesajul de la RO-Alert care i-a dat fiori unui român din București: “Adăpostiți-va in beciuri,...
Destinația cu prețuri mici în care poți să mergi la plajă chiar și în octombrie. Te bucuri de hoteluri cu condiții bune și multe locuri de vizitat
Destinația cu prețuri mici în care poți să mergi la plajă chiar și în octombrie....
Obiceiul care poate perturba întreg organismul. Medicul Vlad Ciurea spune că ne agită și împiedică odihna
Obiceiul care poate perturba întreg organismul. Medicul Vlad Ciurea spune că ne agită și împiedică...
De ce nu își dorește Andreea Bălan „cu ardoare” să se recăsătorească. Ce planuri are cu Victor Cornea
De ce nu își dorește Andreea Bălan „cu ardoare” să se recăsătorească. Ce planuri are...
×