Mimi Brănescu, creatorul „Las Fierbinți”, interviu de senzație
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » Acuzații dure după accidentul de la filmările pentru ”Cursa”. Codin Maticiuc răspunde: ”Echipa se lupta la propriu să…”

Acuzații dure după accidentul de la filmările pentru ”Cursa”. Codin Maticiuc răspunde: ”Echipa se lupta la propriu să…”

De: Alina Drăgan 29/08/2024 | 19:29
Acuzații dure după accidentul de la filmările pentru ”Cursa”. Codin Maticiuc răspunde: ”Echipa se lupta la propriu să...”

În urmă cu doar câteva zile, un accident grav s-a produs pe străzile din Capitală, în timpul filmărilor pentru lungmetrajul „Cursa”, regizat de Codin Maticiuc. Din fericire, în urma celor întâmplate, cei implicați în impact au scăpat cu viață. Însă, evenimentul și ce a urmat după a stârnit câteva reacții, printre care și cea a Soniei Simionov, fostă concurentă America Express și jurnalistă. Aceasta a avut câteva replici acide pentru Codin Maticiuc și echipa sa. 

Un incident grav s-a produs duminică seara, 25 august, în București, în timpul filmărilor pentru lungmetrajul „Cursa”, regizat de Codin Maticiuc. Accidentul a avut loc în jurul orei 22:00, pe Bulevardul Doina Cornea, aproape de Pasajul Basarab. Din cele cinci persoane aflate în cele două vehicule implicate, trei au fost rănite, iar două au primit îngrijiri la fața locului înainte de a fi transportate la spital.

(CITEȘTE ȘI: Accident la filmările pentru Cursa. Codin Maticiuc, primele declarații + 3 persoane au ajuns la spital)

„Comportament de maidan”

Așa cum spuneam, accidentul în cauză a avut loc în timpul filmărilor pentru un lungmetraj, iar la scurt timp de la impact mai mulți jurnaliști au ajuns la fața locului pentru a documenta ce s-a întâmplat. Ei bine, se pare că aceia din echipa de filmare a filmului nu au avut o atitudine prea potrivită în ceea ce îi privește pe reporterii și cameramanii de la fața locului, printre care se aflau și colegii Soniei Simionov.

Astfel, jurnalista nu s-a sfiit și i-a atras atenția lui Codin Maticiuc asupra celor întâmplate. Aceasta le-a bătut obrazul pentru atitudinea pe care au avut-o și a condamnat comportamentul deloc potrivit pe care l-au avut fața de jurnaliști.

 „Apreciez orice om care încearcă să fac ceva bun pentru țara asta. În orice domeniu. Am apreciat și când am aflat că te implici în construirea unor spitale. Mă bucur că, în urma incidentului de ieri, toți cei implicați sunt bine. Mi-ar fi plăcut, însă, ca în echipa ta să fie toți oamenii mișto. Dar nu sunt. Cel puțin nu cei care, aseară, mi-au înjurat colegii reporteri și cameramani de toate neamurile și au aruncat cu apă pe ei ca să-i îndepărteze de acolo să nu filmeze locul. Țin neapărat să o amintesc pe „doamna blondă” care și-a îndemnat, cu voce tare, colegii masculi să le arate reporterilor de la fața locului p*** ca să aibă ce filma. Am parafrazat, ea a zis mai nasol.

Știi, oricât ar vrea unii sau alții să o recunoască, un eveniment ca cel de aseară reprezintă o știre din toate punctele de vedere. Străzi blocate, turnarea unui film cu resurse rar văzute, actori, plus un accident cu victime – toate se încadrează în definiția unei știri. Care să fi fost motivul pentru comportamentul de maidan al staff-ului tău? Aștept cu interes momentul în care se va dori promovarea acestui film. Probabil veți căuta și canalele de știri, nu? Trist. Foarte trist. Dezamăgitor chiar. Succes în toate! Sănătate colegilor!”, a fost reacția Soniei Simionov, în urma celor întâmplate.

Codin Maticiuc, replică pentru Sonia Simionov

Codin Maticiuc nu a rămas indiferent la reclamațiile făcute de Sonia Simionov și a prezentat întreaga întâmplare și în mediul online. De asemenea, acesta i-a oferit și replica jurnalistei, precizând că deși nu se afla la fața locului a înțeles că jurnaliștii au fost îndepărtați din perimetru pentru a permite accesul cadrelor medicale.

„Sonia Simionov săru’mâna.. N-am fost acolo dar eu am auzit că echipa se lupta la propriu să îndepărteze jurnaliștii ca să facă loc celor cu primul ajutor. Mă gândesc acum că adevărul e la mijloc. Măcar”, a fost răspunsul lui Codin Maticiuc.

De asemenea, în continuarea răspunsului său, Codin Maticiu a oferit și replica unei membre din echipa de filmare care se afla la fața locului. Aceasta i-a prezentat Soniei Simionov pe larg situația, precizând de asemenea că și atitudine reporterilor a lăsat mult de dorit. Astfel, între ei și echipa filmului s-a iscat un conflict.

„Dragă doamnă Sonia Simionov, cu tot respectul față de meseria dvs și cu toată înțelegerea că va doriți să surprindeți evenimente de genul, va rog să nu descrieți în modul acesta echipa filmului. Reporterii au ajuns într-un moment în care echipajele medicale încă verificau starea colegilor mei, un moment în care toți eram în șoc, un moment în care ne era frică pentru prietenii noștri. Am făcut tot ce s-a putut să împiedicăm presa în primul rând să surprindă vreun cadru cu vreunul dintre cei 3 colegi care au ajuns la spital.

Comportamentul de maidan nu s-a născut din partea echipei de filmare în șoc, ci atunci când unul dintre cameramanii dvs a țipat după colegul meu „du-te-n p*** mea, piticule” și de acolo snowball effect. Niciun fel de empatie sau compasiune…doar agresivitate, țipete și zero păsare pentru situația în care ne aflam. Da, poate la un moment dat nu a fost corectă nici reacția noastră, nu contest, dar cu siguranța nu pot pica de acord cu modul în care ne-ați descris.

Multe dintre familiile noastre au aflat de la știri, la o ora mai târziu de accident; nici măcar nu am apucat noi să-i asigurăm că suntem bine pentru că primul instinct a fost să ne ajutăm colegii și prietenii. Daca am greșit cu ceva, am fost din grija și încercarea de a proteja intimitatea celor implicați. Detaliile puteați să le acceptați și dimineață, așa cum s-a și întâmplat”, este mesajul transmis de Nora Hamad, care face parte din echipa de filmare a lungmetrajului.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Codin Maticiuc (@maticiuc_codin)

(VEZI ȘI: Codin Maticiuc, şocat de ce a găsit în camera de hotel de la Costineşti: „Coropişniţe pe care doar în Africa le-am mai văzut”)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune și activează în presa online de patru ani. În prezent este redactor al publicației CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. Absolventă a Facultății de Comunicare citeste mai mult
Parteneri
El 64 de ani, ea 30! Cuplu BOMBĂ în showbiz. S-au amorezat când nu se aștepta nimeni
El 64 de ani, ea 30! Cuplu BOMBĂ în showbiz. S-au amorezat când nu se...
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut infarct
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut...
Cele două cuvinte din limba română care sunt o enigmă pentru toată lumea. Ce însemnă linge-blide și frige-linte
Cele două cuvinte din limba română care sunt o enigmă pentru toată lumea. Ce însemnă...
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda!...
Toalete cu uși decupate, la un liceu din Sibiu. Directoarea instituției: „Băile sunt curate, pot fi folosite foarte bine”
Toalete cu uși decupate, la un liceu din Sibiu. Directoarea instituției: „Băile sunt curate, pot...
VIDEO Războiul dronelor. Ucrainenii au devenit atât de buni piloți, încât doboară dronele rușilor folosind doar telecomanda
VIDEO Războiul dronelor. Ucrainenii au devenit atât de buni piloți, încât doboară dronele rușilor folosind...
Este legal să depășești coloana de mașini? Cum se face, corect, o depășire?
Este legal să depășești coloana de mașini? Cum se face, corect, o depășire?
Cine sunt femeile implicate în accidentul în care a murit Andrei Piedemonte, pilotul de curse. Acestea se luptă între viață și moarte
Cine sunt femeile implicate în accidentul în care a murit Andrei Piedemonte, pilotul de curse....
Inundații catastrofale, la Galați: patru oameni au murit, iar străzile au fost măturate de ape. Iadul s-a dezlănțuit pe pământ
Inundații catastrofale, la Galați: patru oameni au murit, iar străzile au fost măturate de ape....
Simona Gherghe, despre viața de mamă, cu doi copii. Ce reguli are prezentatoarea TV în casă. „Pe toți îi aliniez. Mai am momente pentru care îmi torn cenușă în cap.”
Simona Gherghe, despre viața de mamă, cu doi copii. Ce reguli are prezentatoarea TV în...
Ultimul mesaj cutremurător lăsat de Ana-Maria, soția lui Gabriel Vasiliu de la „Puterea dragostei”, înainte să fie ucisă cu sânge rece! Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc: „Doamne ferește”
Ultimul mesaj cutremurător lăsat de Ana-Maria, soția lui Gabriel Vasiliu de la „Puterea dragostei”, înainte...
Ciclonul Boris face prăpăd în România. Potop în Galaţi, Vaslui, Bacău și Neamț. A plouat în câteva ore cât pentru două luni:
Ciclonul Boris face prăpăd în România. Potop în Galaţi, Vaslui, Bacău și Neamț. A plouat...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Iubito, ce mâncăm azi? Bubulina: - Crize de nervi la grătar cu garnitură de…
BANCUL ZILEI. Bulă: - Iubito, ce mâncăm azi? Bubulina: - Crize de nervi la grătar...
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
Oamenii de știință au găsit FORME de VIAȚĂ deasupra Pământului!
Oamenii de știință au găsit FORME de VIAȚĂ deasupra Pământului!
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea...
Trucul secret al florăriilor pentru crizanteme. Ce soluție specială trebuie să folosești, de fapt, ca să înflorească spectaculos
Trucul secret al florăriilor pentru crizanteme. Ce soluție specială trebuie să folosești, de fapt, ca...
Șoseaua spectaculoasă din România, construită la ordinul lui Nicolae Ceaușescu. A fost una dintre cele mai mari realizări din “epoca de aur”. Drumul a rămas unul dintre cele mai tari din lume și astăzi
Șoseaua spectaculoasă din România, construită la ordinul lui Nicolae Ceaușescu. A fost una dintre cele...
Intră banii pe carduri. Ajutor de 1.200 de lei pentru români. Cine va beneficia
Intră banii pe carduri. Ajutor de 1.200 de lei pentru români. Cine va beneficia
Gina Pistol, gafă de zile mari la Masterchef! Ce a făcut celebra prezentatoare
Gina Pistol, gafă de zile mari la Masterchef! Ce a făcut celebra prezentatoare
Sony a anunțat PlayStation 5 Pro. PREȚUL și data lansării
Sony a anunțat PlayStation 5 Pro. PREȚUL și data lansării
Justin Timberlake, amendă şi muncă în folosul comunităţii pentru conducere în stare de ebrietate
Justin Timberlake, amendă şi muncă în folosul comunităţii pentru conducere în stare de ebrietate
Se SCHIMBĂ buletinele. Statul român dă termen 15 zile. Lege valabilă pentru absolut toți
Se SCHIMBĂ buletinele. Statul român dă termen 15 zile. Lege valabilă pentru absolut toți
Nicolae Ceaușescu a stabilit un record mondial imposibil de bătut, dar a trișat. De unde a „importat” metoda
Nicolae Ceaușescu a stabilit un record mondial imposibil de bătut, dar a trișat. De unde...
Ce a pățit Nelu Cortea în Ungaria, după ce a fost auzit vorbind în limba română. Prezentatorul Podcastito Asia Express e revoltat
Ce a pățit Nelu Cortea în Ungaria, după ce a fost auzit vorbind în limba...
Dieta minune a lui Ilie Dumitrescu. Ce mănâncă la miezul nopţii şi ce băuturi alcoolice consumă
Dieta minune a lui Ilie Dumitrescu. Ce mănâncă la miezul nopţii şi ce băuturi alcoolice...
Din ce face bani ispita Maria Tebieș după Insula Iubirii. Cu ce se mai ocupă pe lângă medicină
Din ce face bani ispita Maria Tebieș după Insula Iubirii. Cu ce se mai ocupă...
Ciclonul Boris face prăpăd în România! Patru persoane și-au pierdut viața și mai multe zone sunt inundate
Ciclonul Boris face prăpăd în România! Patru persoane și-au pierdut viața și mai multe zone...
Dacia va da o adevărată lovitură pe piața auto europeană cu cea mai mare și mai scumpă mașină construită vreodată de uzina din România. Modelul care va face ravagii printre șoferi
Dacia va da o adevărată lovitură pe piața auto europeană cu cea mai mare și...
Orașul din Europa unde te poți muta și începe o nouă viață. E unul dintre cel mai sigure de pe continent, te poți bucura aerul curat al munților, e străbătut de un fluviu celebru, iar costurile sunt reduse
Orașul din Europa unde te poți muta și începe o nouă viață. E unul dintre...
Cum a făcut față Daliana Răducan celebrității lui Răzvan Simion, la începutul relației
Cum a făcut față Daliana Răducan celebrității lui Răzvan Simion, la începutul relației
×