Pompierii îndepărtează turturii din centrul Capitalei!
„În jurul orei 10.00 se reia activitatea de eliminare a ţurţurilor şi zăpezii la Universitatea Bucureşti. Traficul rutier şi pietonal va fi restricţionat între Piaţa Universităţii şi strada Academiei„, a declarat purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere, comisarul Ovidiu Munteanu, potrivit Mediafax.
Pompierii din Capitală şi judeţul Ilfov se confruntă cu un număr mare de solicitări pentru intervenţii de îndepărtare a ţuţurilor de pe clădiri, în ultimele două zile fiind făcute peste 100 astfel de apeluri, majoritatea în Bucureşti, fapt care afectează gestionarea situaţiilor reale de urgenţă, anunţau vineri reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.
Vineri, la ora 14.00, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, anunţa că niciuna din cele 12 autoscări din dotarea instituţie nu pot fi folosite în cazul apariţiei unei situaţii de urgenţă, fiind în teren pentru îndepărtarea ţurţurilor.
„Numărul ridicat de solicitări influenţează negativ capacitatea operaţională a instituţiei.În acest moment, în cazul apariţiei unei situaţii de urgenţă care presupune stingerea incendiilor sau salvarea persoanelor de la înălţime, niciuna din cele 12 autoscări nu poate fi angrenată imediat în acest tip de operaţiuni, deoarece acţionează pentru îndepărtarea ţurţurilor. Redirecţionarea acestora implică creşterea timpului de răspuns„, a spus Daniel Vasile.
Potrivit prevederilor legale, cei care au obligaţia îndepărtării ţurţurilor de gheaţă formaţi la nivelul acoperişului imobilului sunt proprietarii/administratorii, fie că sunt persoane fizice ori juridice.
„Potrivit Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr.120/2010, persoanele fizice şi juridice au obligaţia ca, pe timp de iarnă, să îndepărteze ţurţurii de gheaţă formaţi la nivelul acoperişului imobilului, să cureţe în maxim 24 h după încetarea ninsorii zăpada depusă şi gheaţa formată pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau unde îşi desfăşoară activitatea, a sediilor de firmă, a curţilor sau terenurilor deţinute, astfel încât traficul pietonal să se desfăşoare în condiţii normale.La imobilele în care la parter funcţionează societăţi comerciale sau prestatori de servicii, obligaţiile menţionate revin acestor unităţi pe timpul funcţionării lor„, se arată într-o informare a ISU Bucureşti-Ilfov.