Avere, baştan peste o şesime de Bucureşti, maşini scumpe, unul dintre cele mai mari hoteluri din lume, politician... Ai zice că Robert Negoiţă are destui aşi în mânecă pentru agăţat fotomodele (practic, cea mai mare preocupare a lui, pe lângă aceea de a face bani şi a nu plăti taxe la ei).
Doctorul ”Xerox”
Dar nu. Primarului de la 3 nu i-au ajuns toate astea. I-a trebuit şcoală! Pentru că degeaba o faci pe fată câştigătoare de miss şi regină peste jumătate din împărăţie, dacă noaptea, când priviţi cerul înstelat, ea vrea să-i spui poveşti cu constelaţii şi cuasari, iar tu nu ştii din astronomie decât glume proaste cu găuri negre. Conform jurnalistei Emilia Şercan şi mai multor publicaţii care s-au prins şi ele, Robert Negoiţă şi-a plagiat integral teza de doctorat, de la început până la sfârşit. Nici măcar o frază din tot doctoratul acestui geniu nu îi aparţine, asta în timp ce ghilimelele sunt folosite rareori spre deloc. Ceea ce ne face să ne întrebăm: la ce dracului a mai avut nevoie de doctorat e la bun început? Doar ca să încerce textul ăla răsuflat cu ”hai la mine la hotel ca să ne jucăm de-a doctorul?”.
Candidat serios la Top 500 cei mai inculţi români
Faptul că Negoiţă este un alt doctor ”contrafăcut” (din mulţii de acelaşi gen ai României, am avut chiar şi-un premier cam la fel de doctor, de altfel coleg de partid cu Negoiţă) nu este cu siguranţă o surpriză pentru cei care ştiu personajul. Nu de alta, dar Robert Negoiţă a avut necazuri mari şi cu bacalaureatul, examen pe care l-a luat cu o întârziere de vreo 13 ani, adică la frageda vârstă de 31. Atunci a început dragostea lui Robert pentru şcoală, din câte se pare. Când şi-a dat seama ce mişto e să oferi cadouri (ne imaginăm) ca să iei examene, a început să facă şcoli la foc automat: imediat după ce a absolvit bac-ul la 31 de ani, alături de colegii lui proaspăt deveniţi majori, Robertinho s-a înscris la două facultăţi dintr-o lovitură – Facultatea de Drept a Universităţii Bioterra şi Facultatea de Economie a Turismului Intern şi Internaţional a Universităţii Româno-Americane. Le-a şi absolvit magna cum laude, că deh. Dacă vi se pare că n-aţi prea auzit de facultăţile astea, e ok. Important e că nu trebuie să fii deştept ca să iei diplome la ei. Şi avem dovezi şi în acest sens. Demult, prin 2009, făceam un reportaj pentru Academia Caţavencu în care le puneam parlamentarilor români întrebări din testul de cetăţenie, un examen din gramatica, istoria şi geografia României pe care străinii sunt obligaţi să-l treacă pentru a deveni cetăţeni români. Dincolo de faptul că nici un parlamentar nu ar fi luat cetăţenia, dacă s-ar fi prezentat la examen, mi-a rămas întipărit în memorie că Robert Negoiţă a fost de departe cel mai prost pregătit. Mai exact, omul (deşi era deja absolvent de bac şi de două facultăţi) nu a ştiut să răspundă nici măcar la o singură întrebare (şi i-am pus vreo patru) uşoară, din istorie şi geografie de şcoala generală. Acum, doctorului nu doar că-i va fi retras titlul, ci ar putea fi pus sub acuzare şi pentru fals în acte publice, deoarece şi-a asumat originalitatea tezei printr-o declaraţie pe propria răspundere.
Ana Manole