Dieta prin care poţi slăbi mâncând! Ce alimente pot fi consumate în cantitate nelimitată

De: Cancan
Publicat: 21/05/2016 | 19:26

Iată alimentele care pot fi mâncat în cantităţi nelimitate, când apare senzaţia de foame: fasole şi leguminoase, fructe (oricare de la mere la pepene galben şi de la zmeură la ananas), cereale integrale şi legume.

Printre produsele alimentare care ar trebui consumate cu moderaţie se numără lactatele degresate, lapte, iaurt, lapte bătut, brânzeturi foarte slabe, albuşurile de ou,. produse hipocalorice special concepute pentru dietă, din supermarket, cu conţinut scăzut de grăsimi şi fără zahăr sau fructoză (cu alţi edulcoranţi sau deloc ).

Vor fi evitate:

-carnea de toate tipurile (indiferent că este vorba de carne albă, de peşte sau de pui). În cazul în care o persoană nu poate renunţa la carne ar trebui, totuşi să consume cât mai puţină posibil şi preferabil peşte.

– uleiuri şi produse  pe bază de grăsimi (margarină, sosuri pentru salate)

-avocado, măsline, nuci şi seminţe

-produse lactate (altele decât cele fără grăsimi)

– zahărul şi produsele  care conţin mult zahăr (miere, melasă, sirop de porumb, fructoză)

-alcool, orice preparat comercial care conţine mai mult de două grame de grăsime per porţie.

Oricine va respecta acest plan alimentar va reuşi să micşoreze atât numărul de calorii cât şi grăsimi din dieta sa. Dr. Ornish recomandă consumul de porţii mici pentru că senzaţia de saţietate să se instaleze cât mai rapid, fără a creşte numărul de calorii.

Medicul mai recomandă să se efectueze cel 30 de minute de exerciţii fizice moderate pe zi sau o oră de trei ori pe săptămână. Fiind cardiolog, acordă o mare gestionării stresului, care trebuie combătut prin diverse tehnici care pot include meditaţia , masajul, psihoterapia sau yoga.

”Când sufletul este hrănit, nimeni nu simte nevoia să mănânce mai mult. Când o persoană are o viaţă împlinită nu va simţi nevoia să umple vreun gol cu alimente”, spune dr. Ornish.

Să nu uităm că această dietă, dr. Dean Ornish a recomandat-o ani de zile pacienţilor săi, din secţia de cardiologie şi are rolul de a contribui la tratarea bolilor cardiovasculare. Dr. Ornish este cunoscut în Statele Unite pentru contribuţiile sale şi succesul în inversarea blocajelor arteriale, care se considerau imposibil de tratat fără medicaţie sau intervenţii chirurgicale.

 

Răzvan Sava