Cum tratăm pielea uscată şi deshidratată cu ajutorul alimentaţiei!

De: Cancan
Publicat: 02/07/2016 | 22:00

Pasul 1

Imporatnt este să beţi cel puţin 2 litri de lichide pe zi, reprezentat în special de apă. Consumaţi regulat legume şi fructe, sunt bogate în minerale (în special potasiu) cu rol de în menţinerea echilibrului hidric al organismului. În acelaşi timp, limitaţi consumul de cafea şi alcool, deoarece cresc diureza şi accentuează deshidratarea.

Pasul 2

Consumaţi regulat seminţe de floarea soarelui şi fructul de avocado, conţin cantităţi mari de vitamina E cu proprietăţi antioxidante. Încercaţi să aveţi la masă, cel puţin o dată pe săptămână peşte gras, bogat în acizi graşi esenţiali omega3. Aceştia întăresc membranele celulare şi reduc pierderile transdermice de apă, menţinând gradul de hidratare.

Pasul 3

Măriţi aportul de vitamina A, favorizează regenerarea cutanată. Forma activă de vitamina A, se găseşte în grăsimea animală (ou, ficat, unt), în timp ce legumele de culoare roşie, verde sau portocalie (morcov, ardei gras) conţin betacaroten, un precursor vegetal al vitaminei A.

Pasul 4

Pentru o mai bună hidratare, consumaţi castraveţi şi roşii, conţin până la 90% apă. Nu uitaţi nici de lactate, iaurtul sau laptele au capacitatea de a ajuta la absorbţia lichidelor. Evitaţi să mâncaţi sărat. Sarea nu trebuie evitată complet, dar nici consumată în cantităţi mari. Aşadar, fiţi echilibraţi în consumul de sare!

 

Răzvan Sava