Profesorul Eran Segal de la Institutul Weizmann din Israel a ajuns la concluzia că salata este mai dăunătoare pentru sănătate decât cartofii prăjiţi.
Acesta a monitorizat creşterea nivelului de zahăr din sânge pentru 800 de persoane care au consumat aceleaşi alimente, în cantităţi identice. Profesorul le-a urmărit şi activitatea fizică, obiceiurile de odihnă, respectiv frecvenţa digestiei. Astfel a descoperit că oamenii reacţionează diferit la aceleaşi mâncăruri şi că alimentele care pot creşte substanţial nivelul glucozei în organismul unei persoane pot să nu aibă nici un efect asupra organismului altei persoane.
Unul dintre exemplele studiului este chiar o persoană căreia i-a explodat nivelul de zahăr din sânge după ce a mâncat o banană, dar pentru care nu au avut acelaşi efect şi fursecurile cu ciocolată. Există însă şi exemple total opuse în studiul lui Segal.
„Diferenţele uriaşe pe care le-am descoperit măsurând nivelul glucozei din sânge în rândul mai multor persoane care au consumat preparate identice arată că alegerile alimentare personalizate şi nu cele impuse la modul general pot menţine sănătatea cuiva”, a declarat profesorul.
Ruxandra Pătru