Care sunt cele mai bune surse de calorii negative!
Asta înseamnă că organismul nostrum foloseşte mai multe calorii pentru a metaboliza nutrienţii din alimentele pe care le ingerăm. De cele mai multe ori, pentru a obţine greutatea ideală şi pentru a pierde kilogramele în plus, facem adevărate nebunii. Am susţinut întotdeauna o dietă sănătoasă, care se bazează pe o alimentaţie cât se poate de natural. De aceea ar fi indicat să introducem în alimentaţia noastră zilnică fructe şi legume care conţin aceste aşa-zise „calorii negative”.
Ţelina conţine aproximativ 17 calorii pe porţia de 100 grame, iar organismul foloseşte aproximativ 30 de calorii petnru digestive şi asimilare. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu citricele, portocalele sau lămâi.
Legumele cu frunze verzi ne ajută, de asemenea, să ardem mai multe calorii în digestia şi asimilearea lor decât ne oferă, cum ar fi salata verde, rucola, spanac, frunzele de kale. Sparanghelul intră în această categorie, la fel, conopida, broccoli, ardeiul gras şi morcovul.
Fructele trecute pe lista celor cu „calorii negative” sunt pepenele verde, ananasul, mărul, pepenele galben, afinele, pomelo şi grepfrutul.
La legume vom adăuga dovleacul, sfecla roşie, dovlecelul, ceapa, usturoiul şi andivele.
Când ingerăm orice aliment din această listă de alimente cu calorii negative, trebuie să ţinem cont de faptul că organismul arde aproximativ de două ori mai multe calorii decât cele furnizate.