Fructele de lux sunt fascinante, dar nu-şi poate permite oricine să le cumpere. Cele mai scumpe fructe din lume ajung să coste şi... 1,4 milioane de dolari pe kilogram. Acesta este cazul căpşunilor Arnaud, originare din New Orleans, Louisiana, dar preţul este umflat de diamantul alături de care sunt vândute.
Cele mai scumpe fructe din lume provin, în general, din Japonia. Motivul ar fi regimul politic al acestei ţări, unde există un mare respect pentru muncitorii din sistemul agricol. Cetăţenii apreciază recoltele sănătoase şi plătesc destul de mult pentru fructe şi legume.
Densuke creşte numai în Japonia şi costă aproximativ 121$. Este unul dintre cele mai scumpe fructe din lume pentru că sunt cultivaţi numai 100 în fiecare an. Se cultivă într-o insilă din Hokkaido, unde se pare că fructul capătă o dulceaţă aparte. Uneori, pepenii Densuke sunt scoşi la licitaţie şi pot fi vânduţi şi cu 6.000 de dolari bucata. Fermierii susţin că aleg doar cei mai sănătoşi pepeni, care îndeplinesc standarde înalte în privinţa conţinutului de zahăr.
Originar tot din Japonia, unde doi pepeni costă peste 200 de dolari. Aceste fructe se cultivă pe terenurile din Hokkaido, deci sunt tot foarte dulci. În zilele însorite, fermierii le pun pălării pentru a-i proteja de razele periculoase. La fel, dacă sunt scoşi la licitaţie cei mai buni dintre ei pot fi vânduţi cu mii de dolari.
Strugurii Ruby Roman cresc în Japonia şi au fost vânduţi şi la preţul de 6.400 de dolari. O singură boabă costă 360 de dolari. A ajuns să coste atât de mult pentru că se cultivă doar în prefectura Ishikawa. Sunt controlaţi „la sânge”, pentru a îndeplini toate criteriile de greutate şi cantitatea de zahăr. Cel mai scump ciorchine este primul care apare în anul respectiv.