Acestea sunt cele 10 alimente care ajută la detoxifierea organismului și stimulează funcția ficatului

Publicat: 13/04/2022 | 10:57
Alimentele care ajută la detoxifiere Sursă foto: Pixabay

Ai grijă de ficatul tău și menține-l sănătos. Pentru a putea face asta trebuie să consumi următoarele zece alimente. Mai jos ți-am explicat cât de benefice sunt pentru starea ta de bine.

Ficatul este organul care îndeplinește câteva sarcini importante. El este responsabil pentru stocarea fierului și a vitaminelor în organism, transformă zahărul depozitat în zahăr utilizabil atunci când organismul are nevoie de el și detoxifică sângele pentru a ajuta organismul să scape de substanțele nocive.

În fiecare zi suntem afectați de substanțe nocive. Unele provin din mediu, precum aerul toxic, în timp ce altele provin din substanțele pe care le punem în corpul nostru, cum ar fi alcoolul sau pesticidele din alimente.

Consumul următoarelor alimente stimulează ficatul și poate ajuta la ușurarea detoxifiereii acestuia, filtrează și îl scapă de substanțele nocive.

CITEȘTE ȘI: CELE 17 ALIMENTE ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE | CONSUMĂ-LE ȘI VREI TRĂI CU 10-15 ANI MAI MULT!

10 alimente care stimulează funcția ficatului și ajută la detoxifierea organismului

Roșiile

Roșiile sunt bogate într-o proteină cunoscută sub numele de glutation, care ajută la detoxifierea ficatului. Licopenul din roșii ajută, de asemenea, la protejarea organismului împotriva cancerului de sân, piele și plămâni.

Găsiți modalități de a include roșiile în dieta dvs. Un mare ex clasic, de exemplu, este să tăiați roșiile și să le adăugați în salată. Roșiile sunt grozave și în sandvișuri. Puteți încerca, de asemenea, să utilizați roșii în rețetele de suc. Sucurile de casă sunt fantastice pentru o cură de detoxifiere.

Grapefruitul

Grapefruitul conține, de asemenea, proteina de curățare a ficatului, glutation. Este, de asemenea, bogat în vitamina C și antioxidanți care stimulează producția de enzime de detoxifiere a ficatului, care ajută la procesul natural de curățare a ficatului.

Citricele

Citricele precum lămâia și portocala conțin cantități mari de Vitamina C. Vitamina C este esențială pentru stimularea ficatului și pentru sinteza materialelor toxice în substanțe care pot fi absorbite de apă. Încercați să stoarceți niște suc de lămâie sau de portocală pe cină sau salată.

Turmericul

Turmericul este cel mai bun condiment pe care îl poți consuma când vine vorba de sănătatea ficatului tău. Ajută la stimularea procesului de detoxifiere al ficatului, ajutând enzimele care elimină în mod activ agenții cancerigeni din organism.

Merele

Merele conțin cantități mari de pectină, care ajută la curățarea ficatului și la eliberarea toxinelor în tractul digestiv. Consumul de mere ajută ficatul să gestioneze toxinele în timpul procesului de detoxifiere.

Usturoiul

Usturoiul este bogat în doi compuși naturali care ajută la curățarea ficatului – alicină și seleniu. De asemenea, este plin cu sulf, care ajută la activarea enzimelor hepatice care elimină toxinele. Usturoiul nu este folosit în mod obișnuit în rețetele de suc, de aceea ar trebui să fie totuși o parte a unei diete de detoxifiere.

Legumele cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi ar trebui să facă parte din orice dietă de detoxifiere. Nu sunt bune numai pentru funcționarea ficatului, ci sunt bune pentru sănătatea ta generală. Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă vegetală, care are multe beneficii pentru sănătate atunci când vine vorba de sănătatea ficatului.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline, împreună cu alte uleiuri organice presate la rece, cum ar fi nucile și semințele de in, susțin în mod natural ficatul. Acestea servesc ca bază lichidă pentru a ajuta organismul să absoarbă toxinele dăunătoare.

Cerealele alternative

Sunt bogate în gluten, cum ar fi grâul, făina și alte cereale integrale, pun un plus de presiune asupra ficatului. Trecerea la cereale alternative, cum ar fi quinoa, meiul și hrișca, poate ajuta la ușurarea sarcinii ficatului atunci când vine vorba de procesul de detoxifiere.

Utilizarea acestor cereale nu trebuie să fie un proces complicat. Există o mulțime de rețete de pâine cu hrișcă, de exemplu, care sunt rapide și ușoare.

Varza de Bruxelles

Această varză ”pitică” conține un antioxidant cunoscut sub numele de glucozinolat, care forțează ficatul să elibereze enzime care ajută la protejarea organismului atât de toxinele din mediu, cât și de cele alimentare. Varza de Bruxelles este o garnitură excelentă și plină de nutrienți. Asigurați-vă că o includeți în dieta dvs. de detoxifiere pentru a îmbunătăți funcția ficatului.

VEZI ȘI: CELE 10 ALIMENTE SURPRINZĂTOARE CARE TE AJUTĂ SĂ-ȚI SCAZI COLESTEROLUL

 

 

Andreea Bolocan
Absolventă a Universității București, Facultatea de Administrație și Afaceri, profilul Business Administration. Lucrează de 5 ani în presă. Până de curând a fost și instructor de tenis de câmp. În prezent este redactor la CANCAN.RO, ce aparține de trustul GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L. ... citește mai mult