Un bărbat a stârnit interesul tuturor atunci când a făcut publică „dieta” pe care o ține. Cu titlul de experiment, acesta a decis să consume zilnic carne crudă de pui, asta pentru a vedea cum reacționează corpul lui la acest aliment neobișnuit. Ce s-a întâmplat cu acestea după ce a avut în meniu timp de 200 de zile carne crudă?
John, un bărbat din Florida, Statele Unite ale Americii, a decis să uimească internetul cu micul său experiment. Pentru el datele problemei au fost clare, hotărând să consume zilnic bucăți de carne crudă de pui. Și-a propus să facă asta timp de 100 de zile sau „până când va ajunge la spital, din cauza stărilor de rău”. După 200 de zile, bărbatul a oprit brusc experimentul.
(CITEȘTE ȘI: REZISTĂ SAU NU? CE SE ÎNTÂMPLĂ, DE FAPT, DACĂ ȚII CIORBA ÎN CONGELATOR)
În urmă cu ceva timp, John a creat o pagină de Instagram numită „Raw Chicken Experiment” (n.r. experimentul puiului crud). Aici, bărbatul a încărcat o mulțime de clipuri cu el consumând carne crudă. Nu a trecut mult timp, iar acesta a câștigat o mulțime de urmăritori, toți fiind curioși de cum se va termina experimentul acestuia.
Cel care se recomandă ca fiind „viitor câștigător de premiu Nobel în științe” spune că a pornit experimentul nu pentru faimă, ci din pură curiozitate. Ei bine, acum John consumă zilnic carne crudă de pui, însă acesta nu este primul său rodeo de acest fel.
În urmă cu doi ani, John pornea același experiment. La vremea respectivă, bărbatul a consumat cane crudă timp de 200 de zile, iar în cele din urmă a oprit totul. Americanul susține că nu s-a confruntat cu probleme medicale sau cu alte neplăceri, ci pur și simplu s-a plictisit de experiment.
„Am experimentat consumul de diete vegane, pe bază de plante, diete carnivore, dieta doar cu lapte sau cu carne crudă de vită sau cu fructe de mare. Am încercat și dieta cu carne crudă de porc, dieta keto sau să mănânc un pachet de unt pe zi. Mi se pare fascinant cum diferite tipuri de alimente au un efect diferit asupra corpului și mușchilor mei”, spune John, potrivit nypost.com.
Chiar dacă John nu a pățit nimic după ce a consumat 200 de zile carne crudă de pui și a început, din nou, această „dietă”, specialiștii trag un semnal de alarmă și nu sfătuiesc pe nimeni să îi urmeze exemplul. Consumul de carne crudă este periculos, asta pentru că riscăm să ne infectăm cu bacterii periculoase, precum salmonella. Studiile arată că în Statele Unite ale Americii peste un milion de oameni ajung la spital din cauza cărnii contaminate de pasăre.