Această taxă este obligatorie în România. Toți șoferii și viitorii șoferi trebuie să afle cât au de plătit
Este anunțul momentului pentru viitorii șoferi. Iată cât vor avea de plătit cursanții care au fost admiși la ambele probe, cea teoretică și cea practică.
Această taxă este obligatorie în România, însă puțini sunt cei care știu de existența ei. Astfel, cei care își doresc să devină șoferi sunt nevoiți să plătească o taxă de 89 de lei.
Taxa se aplică nu doar în cazul celor care susțin examenul auto. Cei care au deja un permis de conducere care a expirat, cei care și-au pierdut permisul auto, dar și cei care vor să obțină o altă categorie de permis, sunt nevoiți să plătească această taxă în valoare de 89 de lei:
”Taxa este în valoare de 89 de lei. Această sumă va fi plătită de cursantul care a fost declarat admis la ambele probe – teoretică și practică. Taxa preschimbare permis trebuie achitată de persoanele cărora le-a expirat permisul de conducere. Procedura de preschimbare permise auto la expirarea termenului de valabilitate implică o serie specifică de acte, dar taxa pentru permis are aceeași valoare de 89 de lei.
Tot 89 de lei achită și conducătorii auto care au un permis auto valabil și obțin, în urma cursurilor, a testelor și a examenului pe traseu, o nouă categorie”, arată o analiză recentă realizată de autovit.ro.
Unde se plătește taxa de 89 de lei
Taxa pentru eliberarea unui permis auto se încasează în contul BCR, sau CEC Bank, dar și în rețeaua de stații de plată SelfPay.
Astfel, cetățenii care nu vor să mai piardă timpul la cozile interminabile de la ghișee, pot plăti pe ghiseul.ro, dar și pe site-ul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare (drpciv.ro).
„Din momentul depunerii documentelor și al achitării taxelor de către solicitant, termenul de livrare a permisului de conducere de către Direcția Regim Permise de Conducere Auto și Înmatriculări variază de la 5 la 15 zile calendaristice.
Este bine de știut că procedura emiterii în regim de urgență nu este posibilă, eliberarea fiind realizată în ordinea solicitării. Eliberarea efectivă se face la ghișeele Serviciilor Publice Comunitare Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor județene competente sau prin Prioripost – la adresa de domiciliu indicată”, s-a mai arătat în analiză.