Acasă la Adrian Păunescu la 81 de ani de la nașterea lui | EXCLUSIV „Altceva cu Adrian Artene”

Publicat: 12/07/2024 | 15:35

Jurnalistul Adrian Artene propune pentru această săptămână un episod „Altceva cu Adrian Artene” de-o profunzime și-o importanță atât de mare încât s-ar potrivi ca fiecare dintre noi să-l adăugăm la Favorite în lista de „lecturi audiovizuale”.

Pe 20 iulie 1943, în Copăceni, raionul Sîngerei, Republica Moldova, se năștea marele Adrian Păunescu, personalitate greu de acoperit în cuvinte, simbol, istorie, și, înainte de toate, critic literar, eseist, director de reviste, poet, publicist, textier, scriitor, traducător și politician român. Acest moment, desigur, nu are cum să treacă neobservat de realizatorul podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, motiv pentru care sâmbătă, 13 iulie, cu începere de la ora 19:00, oferă comunității un interviu eveniment cu fiica lui Adrian Păunescu, Ana Maria, în casa în care Domnul Păunescu și-a onorat existența pe acest Pământ.

„Atunci când totul se-ntâmpla firesc / Ne-mpotriveam ca soarele şi luna, / Şi-abia acum încep să te iubesc / Când simt că te-am pierdut pe totdeauna”, scria poetul într-una dintre strofele poeziei „Abia acum”. „Altceva cu Adrian Artene” propune să nu așteptăm un „Abia acum” în raport cu valorile culturii din România, ci întotdeauna să le apreciem, să le ascultăm, să le onorăm pentru că doar cultura oferă baza solidă a unei civilizații sănătoase din punct de vedere moral și emoțional. Te invit, așadar, dragă membru al comunității „Altceva cu Adrian Artene” să-mi fii alături mâine, cu începere de la ora 19:00, pe canalul oficial de Youtube, acolo unde îmi propun să port o discuție plină de substanță, istorie și cultură cu Ana Maria, fiica celui care a fost imensul Adrian Păunescu.”, spune Adrian Artene.

Adrian Păunescu a debutat ca poet în anul 1960, iar 13 ani mai târziu conducea revista „Flacăra”. A scris zeci de volume de poezii, fiind cunoscut și apreciat pentru ușurința cu care compunea versuri.

Multe din creațiile sale au fost puse pe muzica de artiști români importanți, precum Vasile Șeicaru, Ștefan Hrușcă sau Nicu Alifantis. „Repetabila povară”, „Rugă pentru părinti”, „Iubiți-vă pe tunuri”, „Aruncarea în valuri” sau „Totuși iubirea” sunt doar câteva dintre poeziile sale celebre.

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.