A vrut să scape de anchetă pretinzând că este bolnav psihic, dar s-a dat singur de gol. Ce a făcut Ion-Tudoran de dragul pensiei speciale.
Eforturile fostului judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran de a scăpa de ancheta penală a SIIJ sub pretextul că este bolnav psihic sunt anulate de o serie de înscrisuri emise chiar de… Ion-Tudoran. Citat de procurori la finalul lunii septembrie pentru a fi audiat, fostul magistrat s-a internat la data de 30.09.2019 la Spitalul Obregia, Sectia 1311 Psihiatrie acuți 6, potrivit infractorul.ro.
A fost externat după trei săptămâni, la data de 22 octombrie 2019. În tot acest timp, ajutat de medicii secției a 6-a de la Obregia, secție condusă de psihiatrul Eduard Moțoescu, Ion-Tudoran a refuzat să se prezinte la SIIJ, motivând că starea psihică nu îi permite. Mai ales că personajul acuza și anhedonie, adică lipsa apetitului sexual.
Culmea este că la doar o zi după internare, în timp ce, teoretic, era incapabil să rationeze, Ion-Tudoran a scris și semnat cu mâna lui o cerere de chemare în judecată a Consiliului Național de Studiere a Arhivelor Fostei Securități (CNSAS). La data de 1 octombrie 2019, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a redactat și semnat o acțiune în contencios administrativ prin care a solicitat Curții de Apel Bucuresti emiterea unei hotărâri care să ateste faptul că nu a fost colaborator al fostei Securități.
Acest act i-ar fi necesar pentru a primi și pensia de serviciu, specială. Fiind vorba, așadar, de primirea unei sume de bani, Ion-Tudoran a uitat că este un bolnav psihic ce tocmai traversează un episod depresiv sever. Acțiunea lui Ion-Tudoran a fost înregistrată la Secția Contencios Administrativ a Curții de Apel București și a primit numărul de dosar 5679/2/2019.
Data de înregistrare pe portalul instanței este de 8.10.2019. Asadar, în timp ce era spitalizat la Obregia, secția Psihiatrie 6 și nu se prezenta la audieri motivând că se află sub influența unui episod depresiv sever și a medicamentelor psihotrope (Anxiar, Arketis, Mirtazapina) același Ion-Tudoran era suficient de lucid pentru a accesa Justiția prin acțiunea din dosarul 5679/2/2019, potrivit infractorul.ro..
Mai ales că s-a adresat direct instanței, nu prin avocați sau reprezentant legal. Documentul înregistrat la grefă nu conține sintagma „ Corneliu Bogdan Ion-Tudoran prin avocat”, ceea ce nu exclude posibilitatea ca în timp ce era spitalizat în acte, Ion-Tudoran să se fi deplasat nestingherit prin București pentru a-și depune cererea. Doar era vorba de pensia lui specială. Acțiunea din dosarul 5679/2/2019 inițiată de Corneliu Bogdan Ion-Tudoran este de natură să înlăture efectele protecției generată prin internarea la Psihiatrie. Pentru că actul dovedește că Ion-Tudoran era lucid și nu suferea de nicio depresie acută atunci când a accesat Justiția. Invers, da! Când Justiția îl căuta pe acasă, Ion-Tudoran era foarte grav bolnav.