A urcat pe scena unui show de modă în scaunul cu rotile. Fotomodelul care a defilat cu Dana Săvuică a trecut printr-o tragedie
Tragedia a învăţat-o cum să lupte
Tânăra, Bianca Alexandra, este de cinci ani în scaunul cu rotile, după ce viaţa a pus-o la grea încercare şi a stat impobilizată la pat, în urma unui accident rutier. Viaţa i-a fost dată şi mai tare peste cap atunci când medicii i-au spus că nu va mai putea merge şi este paralizată de la mijloc în jos.
Dacă a refuzat iniţial să se deplaseze cu ajutorul scaunului cu rotile, Bianca a devenit la scurt timp dependentă de acesta. Altfel nu ar fi avut cum să ajungă la facultate şi să-şi dea examenele, fata fiind acum studentă în anul V, la Medicină.
Tânăra a fost ajutată de criticul de modă Alin Gălăţescu
Luptătoare din fire, ieşeanca a vrut să le demonstreze tuturor că dacă are o dizabilitate, acest lucru nu înseamnă că nu îşi poate trăi din plin viaţa.
De aceea, a urcat pe podiumul unui show de modă, „Atipic Beauty”, şi a devenit un fotomodel cu acte-n regulă. La acest eveniment şi-a dovedit că poate face într-adevăr orice îşi propune şi a “defilat” ca oricare manechin. Ba chiar a schimbat şi câteva ţinute.
Pe Bianca a ajutat-o şi frumuseţea naturală, pe care şi-a pus-o în valoare în cadrul spectacolului din 2013. Sub umbrela criticului de modă Alin Gălăţescu, cel care a iniţiat conceptul, fotomodelul a urcat pentru prima oară pe scenă, alături de alte 12 fete.
Alături de ea au fost Dana Săvuică, dar şi alte feţe mondene, care le-au escortat pe tinerele cu dizabilităţi. Spectacolul a fost unul atipic tocmai pentru că era unul dedicat femeilor cu dizabilităţi, care nu se lasă doborâte de necazul prin care au trecut.
„Atipic Beauty m-a făcut să fiu mai sigură pe mine, să am încredere în mine şi în calităţile mele de femeie“, povesteşte fotomodelul.
Avea şanse de recuperare… egale cu zero
Studenta mai mărturisea că medicii nu i-au dat nicio şansă de recuperare, în 2011, după ce a trecut printr-un cumplit accident de maşină. Aşa a învăţat Bianca ce înseamnă lupta pentru supravieţuire. O luptă pe care a avut-o de purtat în fiecare zi de când e în scaunul cu rotile, iar principalii inamici i-au fost trotuarele şi străzile din Iaşi.
„Nu pot spune că a fost foarte greu să mă adaptez la noua condiţie, pentru că am avut susţinerea familiei, a colegilor şi a prietenilor. Mi-a fost mai uşor să mă adaptez în mediu, însă a fost mai greu să accept scaunul cu rotile. O lună şi ceva am refuzat să-l accept. În urma accidentului, am avut o fractură de coloană, cu un traumatism medular. Teoretic, şansele de recuperare sunt egale cu zero. Practic, sper ca medicina să evolueze suficient de mult încât să se poată recupera. Medicina ştie foarte puţin despre sistemul nervos central, şi automat este dificil să spună dacă ai sau nu şanse“, a spus studenta.