Desi se chinuie de nici nu mai tine minte cand sa dea jos vreo 30 de kilograme, tot prima e la ignat. Gatita cum a stiut ea mai bine, Bianca Rus n-a putut sa stea departe nici anul acesta de taiatul porcului.
“Nea Gheorghe, ati crescut porcul asta atat de mare si de frumos, are niste bulane ca ma intrece… E crescut cu boabe de porumb original, cu tarate de la moara.”, a glumit bruneta cu cei desemnati la transarea porcului.
Bianca Rus a fost mai vedeta decat porcul sacrificat in curtea prietenilor ei dintr-un sat din Ialomita. Echipata de-ai fi zis ca a iesit la promenada pe un bulevard din buricul bucurestiului, Bianca a poftit la carne, si-a mancat… furaje.
“Eu imi fac aici un porumb prajit . Trebuie sa-mi pun o boaba d-asta de porumb in gura ca carne… mai putin. Prefer orice de la porc! Ceea ce nu prefer e sa nu mai mai urc pe porc.”, a mai spus cantareata la taierea porcului.
In aburii tuicii fierte, apare si primul accident. In timp ce Bianca isi executa talentul de reporterita la doi stiuleti, apa fiarta destinata curatarii porcului a ajuns pe picioarele ei.
Bianca a rezistat la tot procesul de transare. A cedat in schimb… la degustare. Cand bucatile s-au rumenit in ceaunul cu untura, cantareata a dat bir cu fugitii.
Anul trecut, ca si acum, Banca Rus nici n-a pus gura pe carne. De Craciun s-a luptat cu niste sarmale de post.
M.N.