A picat BAC-ul, după ce a luat 8,15! Cum a fost posibil aşa ceva? O elevă din Suceava trăieşte o dezamăgire cruntă
BAC-ul a reprezentat o problemă pentru o adolescentă din Suceava, care a fost la un pas de a promova alături de colegii săi. Tânăra a avut parte de o surpriză neplăcută în momentul în care au fost afișate rezultatele finale.
O elevă din Suceava a crezut că va reuși să obțină o medie destul de bună la examenul la Bacalaureat, însă, nu a luat în calcul faptul că emoțiile ar putea să îi pună bețe în roate. Aceasta a fost singura adolescentă din tot liceul care nu a putut să obțină o medie de trecere, ceea ce i-a oferit un motiv în plus de a se simți dezamăgită.
O elevă din Suceava a picat Bac-ul după ce a obținut note mari la 2 materii
Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava a avut ocazia în acest an de a avea parte de o premieră. Din cei 243 de elevi înscriși la examenul de Bacalaureat, 242 au obținut o medie peste 6. Din păcate, o elevă din același liceu nu a avut parte de același noroc, deși a obținut note de 10 la matematică și la logică. Deși media generală a fetei a fost de 8,15, nota pe care a obținut-o la Limba Română nu i-a permis să promoveze examenul.
Tânăra s-a prezentat la prima probă, cea la Limba Română, însă, din cauza emoțiilor uriașe, după 30 de minute i s-a făcut rău în sala de examen. Aceasta nu apucase să rezolve foarte multe exerciții, tocmai de aceea a obținut un punctaj de 4,45. Deoarece avea nevoie de minim 5 pentru a putea trece examenul, în momentul în care s-au afișat rezultatele, a observat că va fi nevoită să repete experiența și în toamnă.
Anul 2022 a venit cu cele mai bune rezultate la BAC
Potrivit informațiilor puse la dispoziție de către Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, România a înregistrat în acest an cele mai bune rezultate la examenul de Bacalaureat din ultimii 10 ani. Rata de promovabilitate a fost de 73,3%, surprinzându-i plăcut pe specialiști. Județul care a obținut cele mai bune rezultate este Clujul, cu un scor record de 85,1%, în timp ce Ilfovul este situat pe ultimul loc, cu doar 47% rată de promovabilitate.