A murit Stela Popescu! Cel mai important secret din familia ei

De: Cancan
Publicat: 23/11/2017 | 17:21
A murit Stela Popescu! Actriţa spunea, într-un interviu la Antena 1, că a înşelat şi că i-a părut foarte rău multă vreme. „Sexul este foarte important, dar trebuie tratat cu seriozitate. Sexul este vital. E absolut vital. Poate că există şi o potrivire sau nepotrivire naturală. Dar cred că depinde de cei doi să păstreze ardoarea relaţiei. Sunt oameni care nu s-au înşelat toată viaţa.
 
Nu ştiu dacă am fost înşelată, dar eu am înşelat, dar cu mare grijă. Există situaţii în viaţă când nu mai poţi să-ţi stăpâneşti pornirile, când nu te mai poţi stăpâni. Este o stare absolut înnebunitoare. Asta nu se întâmplă des, ci foarte rar. M-am simţit vinovată apoi. Şi acum mă mai gândesc. Am crezut că nu pot să mă mai pun pe picioare o vreme după moartea lui Puiu,” a spus Stela Popescu.
 
Stela Popescu a mai spus că atunci când a divorţa de primul soţ pur şi simplu a fugit de acasă. „E greu să te îndrăgosteşti de bărbaţii cu care joci, pentru că le vezi şi părţile rele. Eu nu m-am apropiat de vreun bărbat decât dacă îmi plăcea foarte tare. Altfel nu, în cinci minute îi deveneam prietenă. (…) Când am divorţat, pur şi simplu am fugit de acasă. Fostul meu bărbat era foarte bun, dar nu era chimie aceea. Am fost căsătoriţi timp de 8 ani. Eu nu mi-am dorit copii.
 
Nu ştiu de ce nu mi-am dorit, pentru că îmi plac copiii, dar am avut mereu teamă de durere şi acum am teamă de durere, frică de durere. Când eram mică am avut o operaţie îngrozitoare, pentru că  m-a muşcat de cap un păianjăn veninos, când aveam cinci ani şi am fost operată pe viu. De atunci am rămas cu frica de durere”, a mai mărturisit Stela Popescu. 
 
Stela Popescu s-a născut pe 21 decembrie 1935 în Orhei. A realizat cupluri celebre alături de Ştefan Bănică şi Alexandru Arşinel. S-a născut într-o familie de învăţători modeşti, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. În 1940, tatăl ei fiind considerat intelectual, deci un duşman de clasă pentru comunişti, a fost deportat în Siberia. Mama Stelei Popescu s-a refugiat împreună cu fiica ei în România, la Braşov. 

A murit Stela Popescu. Când a început teatrul?

În 1953 a susţinut examenul de admitere la facultate şi a fost repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki”. A renunţa după un an şi jumătate, când a intrat în echipa Teatrului Ministerului de Interne. 
 
În 1956 a fost admisă la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, iar în paralele continuă să susţină spectacole de teatru. La sfârşitul facultăţii, este repartizată la Teatrul din Braşov, acolo unde ajunge să susţină 400 de spectacole pe an. Din 1963 până in 1969 joacă la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”.
 
În 1969, Stela părăseşte Revista şi se angajează la Teatrul de Comedie, ceea ce nu o impiedică să continue colaborarea cu Radiodifuziunea Română (pe atunci Radioteleviziunea) din 1963 până în prezent. În paralel, susţine şi o colaborare cu Revista Românească, sub condeiul lui Mihai Maximilian, cu care avea să se căsătorească în 1969, la puţin timp după divorţul de Dan Puican. 

A murit Stela Popescu. Cuplu cu Bănică, apoi cu Arşinel

Între anii 1971 şi 1979 face cuplul, pe scenă şi la televiziune, cu Ştefan Bănică. Cât despre longevivul cuplu umoristic Stela – Alexandru Arşinel, care a început în 1979, acesta a fost garanţia umorului de calitate şi în prezent, dar şi în trecut, când textele scenetelor erau semnate Mihai Maximilian.
 
În 1958, debutează în cinematografie în pelicula „Alo? Aţi greşit numărul”. A jucat în peste 25 de filme precum Nea Mărin miliardar (1979), „Pe malul stîng al Dunării albastre” (1983), „În fiecare zi mi-e dor de tine” (1988) şi multe altele.