Gelu Tofan s-a stins din viață după ce a fost diagnosticat cu cancer de pancreas în stadiul 4, cu metastaze la ficat, plâmâni și splină, în vara acestui an, 26 august 2021. Fiul omului de afaceri a publicat un mesaj pe rețelele de socializare în care anunță pierderea tatălui.
A murit omul de afaceri Gelu Tofan, cunoscut drept ”regele anvelopelor”.Barbatul a dus o luptă crâncenă cu cancerul. Chiar înainte de a depista cumplitul diagnostic, Gelu Tofan fusese testat pozitiv cu COVID-19 și a manifestat o formă gravă a bolii.
A reușit să se vindece, însă starea de sănătatea era tot mai degradată. În urma unui set de analize, Gelu Tofan a fost diagnosticat cu cancer la pancreas în stadiuș 4, inoperabil și cu şanse de reuşită a tratamentului convenţional spre zero:
”Tata a fost diagnosticat cu cancer de pancreas în stadiul 4, cu metastaze la ficat, plămâni şi splină, în data de 26 august 2021. Inoperabil, cu şanse de reuşită a tratamentului convenţional cu citostatice spre zero. A considerat că nu merită chinul prelungit, nici el şi nici familia.
În martie-aprilie, făcuse o formă dură de Covid-19, însă nu a necesitat internare. S-a vindecat, iar de atunci, s-a plans de lipsa de putere, şi a început să scadă în greutate. În luna august, a făcut un set de analize de sânge, iar rezultatele analizelor hepatice au fost dezastruoase, în special GGT-ul – de peste 20 ori faţă de normal.
Era un anti-fumător convins, facea des sport, avea o dietă sănătoasă, nu consuma decât ocazional vin roşu, iar in familia noastră nu ştiu să fi avut cineva această boală. Pe de altă parte, avea insomnii de ani buni şi era foarte stresat”, a scris Adrian Tofan pe Facebook.
Afacerea cu anvelope prin care Tofan a cucerit economic țara, Danubiana, a făcut parte din Grupul Tofan, care în anul 2000, cel mai mare producător independent de cauciucuri din Europa Centrală și de Est. Un an mai târziu a vândut grupului francez Michelin cele două fabrici de anvelope și o firmă de reșapare, în urma unei tranzacții estimate atunci la 100 de milioane de dolari.
În câțiva ani, însă imperiul Tofan, cu o cifră de afaceri netă de circa 600 de milioane de dolari și aproximativ 16.000 de angajați, s-a prăbușit. Omul de afaceri a relatat de mai multe ori că afacerea i-a fost sabotată, chiar „furată” de grupuri de interese și de o parte din oamenii apropiați, care l-ar fi tradat.
Sursa foto: Facebook.ro