A murit Mihai Caraman, „Agentul 007”! Lacrimi şi durere la înmormântarea renumitului spion român

Publicat: 27/07/2024 | 22:18

Sâmbătă, 27 iulie 2024, Mihai Caraman, spion român renumit, a fost condus pe ultimul drum. Bărbatul s-a stins din viață la vârsta de 95 de ani, în data de 25 iulie 2024. Se afla internat în Spitalul Floreasca, pe secția ATI. Cancan.ro vă arată imagini și detalii în exclusivitate de la înmormântarea bărbatului care a reprezentat un personaj important al universului serviciilor secrete românești. Ultimul drum cu onoruri militare!

În cursul zilei de sâmbătă, 27 iulie 2024, Mihai Caraman, bărbatul care a fost supranumit „Agentul 007” al României, a fost condus pe ultimul drum. Cancan.ro vă prezintă informații și imagini exclusive de la înmormântarea bărbatului care a fost un pion central în universul serviciilor secrete românești. Sunt clipe apăsătoare pentru apropiați. Slujba de înmormântare a avut loc după-amiază.

Mihai Caraman este înmormântat astăzi, 27 iulie 2024: „Agentul 007” al României, condus pe ultimul drum cu onoruri militare

În urmă cu două zile, Mihai Caraman se afla internat în Spitalul Floreasca, pe secția de Terapie Intensivă. Bărbatul în vârstă de 95 de ani, care a condus una dintre cele mai mari rețele de spionaj împotriva NATO, s-a stins din viață. Acum, cei apropiați se pregătesc să îl conducă pe ultimul drum. Slujba are loc la Biserica Izvorul Tămăduirii – Mavrogheni. Apoi, fostul spion al României își va dormi somnul de veci în Cimitirul Sfânta Vineri.

Mihai Caraman este condus pe ultimul drum și în va dormi somnul de veci la Cimitirul Sf. Vineri

4 militari la căpătâiul fostului director al SIE

Astăzi, 27 iulie 2024, Mihai Caraman a fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare. Apropiații și cei care l-au cunoscut pe „Agentul 007” al României s-au strâns la biserică, pentru a lua parte la ceremonia funerară. În jurul sicriului tronează două coroane funerare îmbrăcate în panglici cu steagul țării. La căpătâi se află crucea din lemn, iar apropiații așteaptă să înceapă slujba. De altfel, în dreptul sicriului sunt prezenți patru militari, care îl vor conduce la groapă pe cel care a condus rețeaua „Caraman”.

Așa cum se prevede în regulamentul pentru funerariile cu onoruri (parte integrantă din Ordin 64/2014), „se prezintă cu gărzi constituite în acest scop, cărora li se pot adăuga şi alte efective”. În acest sens, în vederea acordării onorurilor militare, se pot stabili gărzi de onoare, drapelul structurii sau al celui de luptă, muzică sau trompet, dar și gardă la sicriu sau catafalc, la ordinul comandantului garnizoanei. Se pot stabili și efective pentru purtarea ordinelor, decorațiilor, crucii, capacului și sicriului la mormânt, dar și a portretului.

Mihai Caraman este condus pe ultimul drum astăzi, 27 iulie 2024

La ceremonie au fost prezenţi generalul Dan Dumitru, Stelian Nistor, fost actor și fost suveran, mare comandor al Ritului Scoțian din România, generalul Bartolomeu Săvoiu şi fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu.

Vezi și Fiica lui Pacepa a dat lovitura! A revenit din SUA și a primit averea confiscată tatălui ei! Fostul șef al Securității, fugit peste Ocean, a fost declarat trădător și condamnat la moarte

Tranziția lui Mihai Caraman în rezervă și apoi în funcție înaltă în Apărarea țării, după fuga lui Ion Mihai Pacepa în SUA

Fostul general în Securitate Ion Mihai Pacepa (d. 14 februarie 2021) își doarme somnul de veci în Cimitirul Arlington din Washington, SUA. A fost înmormântat acolo în urma dorinței pe care și-a exprimat-o într-un interviu în anul 2005. Generalul a fost una dintre personalitățile influente ale secolului XX. În anul 1978, bărbatul a fugit în străinătate, aspect care a reprezentat o lovitură extremă pentru blocul comunist al Europei de Est și, îndeosebi, pentru era în care Nicolae Ceaușescu s-a aflat la cârma țării. Odată cu fuga lui pe tărâm străin s-au creat valuri la nivel înalt, dezertarea părând absolut imposibilă.

După fuga fostului general Ion Mihai Pacepa pe pământ american, Mihai Caraman urma să fie trecut în rezervă (în 1979). Cel care a condus rețeaua „Caraman”, sustrăgând documente și informații vitale de la cartierul general al NATO, a revenit în atenție la câțiva ani distanță. În 1990, imediat după Revoluție, a fost numit adjunct al ministrului Apărării, în timpul guvernului lui Petre Roman. Apoi, a fost numit director la SIE. În 1992, a fost retrecut în rezervă, fiind vorba despre o condiție pentru negocierea aderării țării noastre la NATO.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.