Astăzi a fost semnat contractul pentru finanțarea construcției magistralei metrou 1Mai-Aeroportul Otopeni. Valoarea acestuia depășește 6,3 miliarde de lei, iar termenul de finalizare al lucrărilor se prelungește până în anul 2026.
Magistrala de metrou 1Mai-Aeroportul Otopeni o să aibă o lungime de 14,2 Km și în total va cuprinde 12 stații. (CITEȘTE ȘI: METROUL DIN DRUMUL TABEREI, SECȚIUNEA DE TRANSPORT “FANTOMĂ” A BUCUREȘTIULUI. EȘECUL DIN SPATELE MAGISTRALEI 5)
„Proiectul Magistrala 6 va asigura legătura reţelei de metrou a Municipiului Bucureşti cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni. Magistrala 6 de metrou va avea un traseu de 14,2 km şi va cuprinde 12 staţii. Obiectivul contractului de finanţare îl reprezintă acordarea finanţării nerambursabile de către AM POIM pentru implementarea proiectului, în confomitate cu legislaţia europeană şi naţională aplicabile acestuia”, a transmis, miercuri, Metrorex, într-un comunicat preluat de news.ro.
Conform Contractului de Finanţare, semnat și de Ministerul Transporturilor, perioada de implementare a proiectului Magistrala 6 – 1Mai – Otopeni se finalizează la data de 15.11.2026. (VEZI ȘI: NOUA MAGISTRALĂ DE METROU, INUNDATĂ DIN TAVAN! REACȚIA PREMIERULUI ORBAN)
Finanţarea nerambursabilă este de 2.360.297.239,70 lei, fiind acordată din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, valoare echivalentă cu 85% din valoarea totală eligibilă aprobată.
Valoarea totală a Contractului de Finanţare este de 6.333.594.004,58 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 2.776.820.282, arată sursa citată.
Metrorex a precizat şi obiectivele specifice ce vor fi atinse prin punerea în funcţiune a Magistralei 6 de metrou.
„Facilitarea legăturii dintre Municipiul Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni, dar şi extinderea reţelei existente de metrou prin intermediul unei linii de transport cu metroul ce va avea o lungime construită de 14,2 km şi un număr de 12 staţii. Îmbunătăţirea confortului călătorilor şi a eficacităţii traficului prin asigurarea unui sistem de transport ce eficientizează durata de deplasare pe coridorul deservit”, arată Metrorex.