A fost lansată o aplicație pentru smartphone de urmărire a persoanelor infectate cu COVID-19. Cum funționează și în ce țară se poate folosi
E oficial! A fost lansată o aplicație pentru smartphone de urmărire a persoanelor infectate cu COVID-19, aproape un an de când boala rară a adus schimbări ireversibile pe toate planurile. În rândurile de mai jos, vă dezvăluim locuitorii cărei țări pot folosi această aplicație și, totdată, cum funționează.
Descoperă și: Adelina Pestrițu, în mijlocul unui scandal, în timp ce medicii o ajută să lupte cu virusul ucigaș SARS-CoV-2
Scoția a lansat o aplicație pentru smartphone de urmărire a persoanelor infectate cu COVID-19
Scoţia a lansat propria aplicaţie pentru smartphone de urmărire a contactelor oamenilor care au virusul SARS-CoV-2. Proiectul s-a încheiat înaintea specialiștilor din Anglia, unde aplicația se lasă aşteptată, relatează jurnaliștii de la Agerpres. Denumită “Protect Scotland”, această aplicaţie foloseşte tehnologia bluetooth ca să avertizeze utilizatorii că au intrat în contact cu un alt utilizator diagnosticat cu COVID-19.
Dezvoltată de compania irlandeză NearForm, aplicaţia funcţionează pe bază de tehnologie descentralizată. Premierul scoţian Nicola Sturgeon a îndemnat populaţia printr-un mesaj transmis pe Twitter să descarce aplicaţia, subliniind că aceasta asigură confidenţialitatea datelor şi că utilizatorii primesc notificări în mod “anonim”. Conform unei postări făcută în această seară, oficialul a anunțat că peste 350.000 de oameni au descărcat Protect Scotland.
După ce a încercat să-şi dezvolte propria aplicaţie de urmărire la nivel naţional şi a încredinţat această misiune diviziei însărcinate cu noile tehnologii din cadrul Serviciului de Sănătate Publică (NHS), Marea Britanie s-a răzgândit la jumătatea lunii iunie, abandonând soluţia centralizată, considerată ineficientă.
Înaintea Scoţiei, doar Irlanda de Nord dispunea, începând de la 31 iulie, de propria sa aplicaţie de urmărire. Cea mai afectată ţară din Europa de epidemia de coronavirus, cu aproape 42.000 de morţi, Marea Britanie se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri, în special în rândul tinerilor.
Citește și: Episcopul Hușilor are coronavirus. Mesajul transmis de părintele Ignatie pentru toți credincioșii
Sursa foto: pixabay.com/ro