A fost lansată cartea „O viață cât zece – și cum m-a urmărit Traian Băsescu”! George Pădure și-a așternut viața pe hârtie într-un volum de memorii inedit
Recent, George Pădure a lansat un volum de memorii intitulat „O viață cât zece – și cum m-a urmărit Traian Băsescu”. Evenimentul a avut loc la Expocenter Hotel București, sala Cosmopolitan, unde au fost prezenți invitați de vază.
Volumul de memorii al lui George Pădure descrie o viață impresionantă și o traiectorie cel puțin surprinzătoare a unui om ambițios. Cartea reprezintă „o scurtă autobiografie a unui om care a trăit cât pentru zece vieți obișnuite”, așa cum spune chiar autorul volumului, George Pădure. (CITEȘTE ȘI: MARINA ALMĂȘAN L-A IMPRESIONAT PE BENNY ANDERTSON! MEMBRUL TRUPEI ABBA, FERMECAT DE CARTEA „PE URMELE VIKINGILOR. JURNAL DE CĂLĂTORIE ÎN SUEDIA”)
Periplul aventurilor începe în anii ’70 cu un picolo neobosit la abil șef de restaurante constănțean, trece printr-o carieră de ospătar pe vas, continuă cu fuga din țară ca refugiat politic, trecând mai apoi la cariera de agent de vânzări și prosper întreprinzător belgian din anii ’80, cel urmărit și turnat de un misterios personaj… „Traian”.
Apoi coordonatele se schimbă, iar cititorul ajunge față în față cu unul dintre cei mai importanți antreprenori și proprietari de lanț de magazine din domeniul electronicelor din România postdecembristă, iar apoi cu primarul independent de sector bucureștean din a doua parte a anilor ’90, iar mai târziu cu omul de afaceri și comentator media din ultimele decenii.
O viață, 60 de țări, mii de experiențe
Întreaga poveste este una captivantă, care poartă cititorul prin multe experiențe inedite și diverse locații. Toate aceste lucruri fac din cartea „O viață cât zece – și cum m-a urmărit Traian Băsescu” o lectură inedită. (VEZI ȘI: O CARTE CARE ZDRUNCINĂ CONȘTIINȚE. BOGDAN BUCUR, ”SOCIOLOGIA PROASTEI GUVERNĂRI ÎN ROMÂNIA INTERBELICĂ”)
„Eu nu mi-am căpătat experienţa în România sau în Belgia, ci în cele peste 60 de ţări prin care am trecut, reuşind foarte bine să mă înţeleg cu cei pe care-i întâlneam, în română, greacă, engleză, franceză sau olandeză. De la fiecare am cules câte ceva din tainele vieţii şi la fiecare am putut observa lucruri specifice acelei ţări. Nu pot spune însă că există vreun popor mai abil în a se descurca decât cel român. Poate doar grecii să fie mai descurcăreți. Dar şi vulpea este abilă. Este oare aceasta principala calitate a unei fiinţe, în ce privește supravieţuirea? Fie că răspundem cu da sau cu nu, mi se pare superficial ca noi, ca popor, să ne mulţumim doar să ne descurcăm”, spune George Pădure.