Specialiștii au descoperit un alt efect adevers posibil la vaccinarea cu serul Johnson&Johnson. Aceștia spun că ar putea conduce la apariția unei afecțiuni neurologice rare, sindromul Guillain-Barre.
A fost descoperit un alt efect advers posibil, după ce persoanele sunt vaccinate cu serul Johnson&Johnson. Conform autorităților federale de reglementare din Statele Unite ale Americii, riscul pe care îl prezintă efectul advers ar fi unul scăzut. Totuși, este de trei până la cinci ori mai mare în cazul persoanelor care s-au vaccinat, arată Mediafax.
Potrivit specialiștilor, sindromul respectiv apare la persoane atunci când sistemul imunitar afectează celulele nervoase. Astfel, în cazul anumitor persoane apar slăbiciuni musculare sau paralizie. Surse apropiate FDA susține că din cauza acestei chestiuni vaccinul anti-coronavirus făcut de Johnson&Johnson ar fi fost privit cu scepticism încă de la început de către SUA. Producția serului a fost oprită temporar la începutul acestui an.
Dr. Luciana Borio, fost cercetător şef în cadrul FDA în timpul mandatului prezidenţial al lui Barack Obama a declarat: „Nu este surprinzător să identificăm astfel de reacţii adverse asociate cu vaccinarea”.
Persoanelor li se injectează o doză unică (0,5 ml). Vaccinul conține substanța activă – adenovirusul tip 26 care codifică glicoproteina spike* a SARS-CoV-2. Produs în Linie de Celule PER.C6 TetR prin tehnologie ADN recombinant. Acest vaccin conține organisme modificate genetic.
Celelalte componente (excipienți) sunt 2-hidroxipropil-β-ciclodextrină (HBCD), acid citric trisodic dihidrat, apă pentru preparate injectabile, etanol, monohidrat, acid clorhidric, polisorbat 80, clorură de sodiu, hidroxid de sodiu, citrat.
Reacții în urma vaccinului care pot apărea:
– senzație de leșin sau stare confuzională
– modificări ale ritmului bătăilor inimii dumneavoastră
– dificultăți la respirație
– respirație șuierătoare
– umflare a buzelor, feței sau gâtului
– urticarie sau erupție pe piele
– greață sau vărsături
– durere de stomac.
sursă foto: pixabay