A doua sesiune de BAC 2020. Ce subiecte au picat la chimie și care era rezolvarea
Examenul la chimie este ultima probă a sesiunii a doua de Bacalaureat 2020. Chiar dacă vor trebui să facă față unor condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus, tinerii sunt ambițioși și devotați. Pe Edu.ro găsiți tot ce aveți nevoie să știți.
În sesiunea de vară au existat probleme serioase în proba de Chimie. Acum, absolvenții claselor a XII-a spun că vor să intre cu dreptul la cele mai bune facultăți și să aibă cariere de succes.
Rezultatele vor fi comunicate online
În ceea ce privește rezultatele, pentru prima dată de la introducerea acestui sistem de examinare le vor fi comunicate doar online. Fiecare dintre candidați va primi un cod care va fi tipărit pe liste alături de notă și medie, fără nume și prenume. Decizia vine după ce părinții nu și-au dat acordul solicitat în scris pentru prelucrarea datelor personale ale copiilor.
De remarcat că foarte mulți dintre absolvenții liceelor cu profil real au ales Chimia ca disciplină pentru ultima probă a acestei sesiuni. Și dacă vor ca subiectele să nu îi ia prin surprindere, trebuie să descarce modelele cu cerințe asemănătoare celor pe care elevii vor trebui să le rezolve în ziua examenului propriu-zis.
Ca de fiecare dată, acestea au fost disponibile pentru descărcare pe edu.ro, site-ul oficial al insitituției conduse de Monica Anisie. De asemenea, la câteva ore după testare vor putea consulta baremul în funcție de care profesorii trebuie să corecteze lucrările scrise. Astfel, tinerii își vor calcula cu ușurință punctajul și vor afla ce note au obținut.
Atenție! Deși se desfășoară în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus, profesorii supraveghetori nu au de gând să „închidă ochii” la tentativele de fraudare a examenului. În plus, judecătorul Cristian Danileț le-a transmis absolvenților de liceu încă din sesiunea de vară că trebuie să trateze cu seriozitate cele mai importante testări din viața lor și să alunge imediat orice gând necurat. Nu de alta, dar vor fi aspru pedepsiți pentru faptele lor.
„Unii au învăţat, alţii nu prea. Cei din urmă se gândesc la tot felul de metode de a frauda. Vin către noi semnale că unii elevi umblă după închiriat echipament electronic cu o cască în care să le fie răspunsurile de către prietenaşi ce stau afară şi caută răspunsurile în cărţi. Eu spun foarte clar: nu riscaţi!
Nici voi, cei aflaţi în clasele unde daţi examen, nici profesorii voştri care ar trebui să vă supravegheze temeinic, nici cei de afară cu care v-aţi înţeles să vă sufle. Nu riscaţi, căci dacă vă prindem, nu vă iertăm! Pentru toţi cei care vreţi să intraţi în viaţă în mod cinstit, respectul meu şi succes!”, a scris judecătorul pe contul său de Facebook.
De asemenea, important de precizat este faptul că se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.