A devenit celebru dupa „MasterChef”, insa el munceste de la 16 ani. Vezi ce a facut Petru Buiuca inainte de a intra in bucatarie
Petru avea doar 16 ani cand a decis ca este momentul sa-si ia viata in propriile maini si sa-si castige independenta financiara. S-a angajat la o firma din industria farmaceutica, chiar daca nu avusese pana atunci nicio legatura cu domeniul. A lucrat fara acte si, dupa o vara, si-a dat demisia.
“Am facut foarte multe lucruri si am avut joburi cat mai ciudate. Am inceput sa muncesc de la 16 ani, din vara. Primul job a fost in industria farmaceutica, iar la controale eram ‘nepotul’, pentru ca nu aveau cum sa ma angajeze. Era sa fiu dat afara dupa o saptamana pentru ca intarziam 10 minute. Am facut si voluntariat foarte mult”, a declarat acesta.
Dupa aceasta experienta, Petru a hotarat sa isi incerce norocul in Bucuresti, acolo unde credea ca se va imbogati peste noapte. Lucrurile nu au stat deloc asa, iar tanarul a trebuit sa gaseasca repede o alta varianta de a isi face o cariera.
„Apoi am venit in Bucuresti, un grup foarte mare de oameni si am zis ‘gata, ne umplem de bani’ si nu ne-am umplut. Noi aveam o imagine ca Bucurestiul e o nebunie. Am venit cu ganduri fenomenale si dupa o jumatate de an ne-am lasat de tot. Am avut multe joburi, vreo sase-sapte-opt. Recordul meu de munca a fost de opt ore, la o firma foarte mare de cercetare. In prima zi m-au pus sa indosariez chestii si am intrebat o tipa cat a facut chestia asta si ea mi-a zis ca sase luni. Si nu imi venea sa cred”, a povestit Petru.
Primul MasterChef din Romania a marturisit ca a avut insa si o perioada in care a fost foarte multumit de activitatile sale. Acesta a lucrat o vreme pentru trei firme mari de vanzari de haine, loc de munca ce i-a adus castiguri bune, dar a terminat bagandu-l in spital.
„Cele mai tari aventuri le-am avut pentru trei firme foarte mari de vanzari de toale. Acolo a fost nebunie, era perioada de ‘boom’ economic. Aveam salariu bun, dar si parte de o exploatare foarte mare. La un moment dat am muncit neintrerupt 35 de zile, in fiecare zi. Am plecat dupa noua luni in care m-au bagat in spital. Apoi am ajuns la biroul de arhitectura care mi-a dat si curajul sa ma inscriu la ‘MasterChef’’”, a declarat Petru, pentru CANCAN.ro.
„MasterChef” i-a schimbat viata
Petru Buiuca a muncit inca de la 16 ani, insa rasplata adevarata a venit abia acum un an si jumatate. In iunie 2012, tanarul originar din Constanta a castigat titlul de „primul MasterChef din Romania” si, cu banii castigati si-a cumparat propriul apartament. Si-a deschis apoi primul studio de gatit din Romania, a colaborat cu Gheorghe Hagi pentru pub-ul acestuia din Constanta, dar si cu alte restaurante. De asemenea, a devenit imaginea unui lant de supermarketuri din tara, cu care a demarat si un turneu, in aceasta vara.
Aiana Dinu
This browser does not support the video element.