Un tanar din Chisinau si-a vazut visul cu ochii. El a reusit sa duca in New York o bucata din Moldova, tara sa de origine. Vazut pe “taramul fagaduintei” tanarul si-a deschis un restaurant cu specific romanesc.
Restaurantul se numeste Moldova si potrivit celor de la nytimes.com este singurul cu preparate moldovenesti din New York. De altfel, jurnalistii de peste Ocean spun ca Moldova este cea mai saraca tara din Europa si din aceasta cauza are foarte multi emigranti.
Radu Panfil este unul dintre cei care au decis sa-si incerce norocul in “tara tuturor posibilitatilor”. A lucrat in diferite restaurante si nu s-a ferit sa inceapa de jos. De la chelner a ajuns pana la manager, iar acum are propia afacere.
Moldoveanul le-a spus celor de la nytimes.com ca initial a vrut sa fie un local pentru moldovenii stabiliti acolo, ca “sa se simta ca acasa si sa nu uite traditiile, precum si mirosul mamaligii fierbinti”.
De altfel, cu ajutorul mai multor persoane din Moldova el a reusit sa deschida restaurantul in 2012. Stabilimentul este aranjat in asa fel incat sa aduca a “acasa”, iar din meniu nu lipsesc specialitatile traditionale.
De asemenea, Radu Panfil a mai deschis inca un local in Philadelphia si crede ca nu se va opri doar aici. (A.S.)(Sursa foto facebook.com)