Un bărbat din Mureș a crezut că va scăpa basma curată, după ce le promitea clienților că îi ajută să obțină permise de conducere sau atestate de șoferi profesioniști. În realitate, bărbatul le oferea acte auto false! Vezi mai jos, în articol, prețurile ireale pe care le cerea pentru astfel de documente. Bărbatul a fost arestat!
Un bărbat din Mureș a fost arestat preventiv, după ce le-a promis mai multor persoane că le va ajuta să intre în posesia permisului de conducere. Garantarea obținerii carnetului de șofer a fost efectuat, însă, fără parcurgerea pașilor legali și a procedurii de examinare.
Aproape cinci ani la rând, bărbatul le cerea sume ireale pentru astfel de documente emise, în cele din urmă, într-un mod fraudulos. Mai mult decât atât, bărbatul este bănuit de oamenii legii și de faptul că ar fi furnizat un atestat de șofer profesionist, tot într-un mod ilegal (fals). Bărbatul din Mureș cerea pentru fiecare document în parte suma de 1.500 de euro. Polițiștii l-au arestat preventiv.
„Din cercetări a reieşit că, în perioada septembrie 2018 – mai 2023, un bărbat din Hetiur, Sighişoara, în cauză ar fi indus în eroare mai multe persoane, cărora le-ar fi garantat obţinerea permisului de conducere, fără parcurgerea paşilor legali şi a procedurii de examinare.
De asemenea, bărbatul este bănuit că ar fi furnizat unor persoane înscrisuri contrafăcute, reprezentând permise de conducere auto şi un certificat (atestat) de pregătire profesională a conducătorului auto, contra sumei de 1.500 de euro, fiecare”, a transmis Poliţia judeţeană Mureş.
Vezi și POLIȚIA ROMÂNĂ TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ! NOI METODE DE ÎNȘELĂCIUNE PE INTERNET
O astfel de situație (condus cu permis fals) a avut loc în anul 2019, în Iași. Un tânăr din Scobinți a fost tras pe dreapta de polițiști, la control. Atunci, oamenii legii au sesizat că tânărul consumase băuturi alcoolice, motiv pentru care a trebuit să se supună recoltării de probe biologice. A prezentat, atunci, permisul de conducere. Surpriza a fost mare pentru polițiști, pentru că au descoperit că actul era, de fapt, fals.
Documentul auto era emis în anul 2017, de autoritățile elene, pentru categoriile A și B. Ulterior, s-a aflat că, de fapt, permisul de conducere era fals. Românul își dobândise permisul în anul 2017, după ce a făcut o școală de șoferi în apropiere de Atena. Atunci, instructorul auto i-a propus să-i furnizeze un permis pentru suma de 1.500 de euro, dacă nu reușește să ia examenul. Câteva luni mai târziu, românul se afla în posesia documentului (fals, de altfel). Posesia și utilizarea unor acte auto false se pedepsește prin lege.
Sursă foto: Poliția Română, Pixabay