A crezut că nu vede bine! Ce animal sălbatic a fotografiat un ieșean, în timp ce se plimba în Parcul Copou
Un ieșean a avut parte de o surpriză, în timp ce se plimba prin Parcul Copou. Tânărul a dat nas în nas cu un animal sălbatic, iar astfel a imortalizat momentul și a făcut câteva fotografii pe care le-a publicat pe un grup de Facebook. Postarea a generat zeci de reacții din partea internauților.
Mai exact, este vorba despre o vulpe, care a fost văzută de un tânăr chiar în Parcul Copul din Iași. Animalul sălbatic se plimba nestingherit printre copaci, fără a-i fi teamă de oamenii din zonă.
O vulpe a fost surprinsă de ieșeni în Parcul Copou
Un tânăr a făcut câteva fotografii cu vulpea respectivă și le-a publicat pe grupul de Facebook „Ești din Iași dacă…”. Postarea a strâns zeci de reacții amuzante din partea internauților.
„Încearcă la un cabinet veterinar poate are cip și așa îi afli stăpânul…” / „Poate vă e milă și o adoptați” / „Cățel de Copou!” / „Nu e pierdută, fuge de urs”, sunt câteva dintre reacțiile ieșenilor.
CITEȘTE ȘI: N-o să-ţi vină să crezi ce animal îşi făcuse culcuş sub capota acestei maşini! Află cum a fost descoperit!
Două vulpi au fost zărite în Parcul Central din Cluj-Napoca
Nu este primul caz de acest gen. În luna aprilie a acestui an, două vulpi au fost văzute plimbându-se agale în Parcul Central din Cluj-Napoca.
Locuitorii din zonă au alertat imediat autoritățile. Preşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Spotrivi Cluj, Dan Ionescu, a declarat că nu crede că sălbăticiunile suferă de rabie.
„Am avut reclamaţii că ar fi vreo două vulpi în Parcul Central, care au devenit cam prietenoase, dar, efectiv nu avem ce să le facem. La vulpi, fiind în centrul Clujului, nu putem să tragem în oraş. Cred că cei de la RADP ar trebui să le tranchilizeze. Noi le acordăm sprijinul, dar nu putem să le împuşcăm.
Nu sunt bolnave. Vulpea se domesticeşte. Ea şi-a dat seama că acolo poate să primească mâncare mult mai uşor decât dacă ar fugi în teren după şoareci, iepuri etc şi se împrieteneşte. Se împrieteneşte inclusiv cu câinii, cu pisicile, se joacă cu ei, devin docile. Dar asta nu înseamnă că sunt curate. Din ceea ce ştiu eu, din discuşiile cu cei de la Direcţia Sanitar-Veterinară, în ultimii ani nu au mai fost focare de rabie, pentru că anual, de două ori, se vaccinează vulpile. DSV le administrează momeli vaccinale din avion sau le administrăm noi”, a spus Dan Ionescu, notează Cluj24.