Vești proaste pentru românii care au datorii la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Iată ce se va întâmpla cu asigurările lor de viață! Vă prezentăm cele mai noi informații cu privire la acest subiect! Este important de precizat faptul că toate persoanele rău platnice trebuie să știe!
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va extinde măsurile de recuperare a datoriilor prin intermediul popririlor, însă nu numai prin conturile bancare ale românilor, ci totodată și prin activele financiare, precuum și prin fondurile de investiții sau asigurările de viață.
Modificările legislative, aprobate printr-o ordonanță de urgență publicată în Monitorul Oficial, vor intra in vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2025. Este important de precizat faptul că noile reglementări îi vizează pe românii care au datorii din taxe, impozite și amenzi, inclusiv cele de circulație, în special cele primite în afara România.
Citește și: Românii care pot scăpa de datorii dacă depun cerere astăzi, 25 noiembrie 2024
ANAF va impune popriri pe asigurările de viață care includ componente de economisiri sau investiții și pe fondurile de investiții. Statisticile arată că aproximativ 2 milioane de ar putea fi afectați de această modificare. Din acest total, 1,8 milioane de român au asigurări de viață, dar numai cel cu caracter financiar vor putea fi vizate în acest sens.
Cu atât mai mult, nu putem să nu precizăm faptul că aproximativ 700.000 de oameni care au investit în fonduri de investiții ar putea intra sub incidența noilor măsuri.
Toți românii care dețin asigurări de viață vor trebui raportați către ANAF. Nerespectarea acestei reguli poate aduce sancțiuni uriașe, cuprinse între 20.000 și 100.000 de lei. Scopul acestor măsuri este creșterea capacității fiscului de a recupera datoriile pe care mulți români le-au strâns de-a lungul timpului.
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) își extind aria de acțiune, vizând nu doar conturile bancare, ci și alte surse financiare ale persoanele cunoscute drept „rău-platnice”, într-un efort de a reduce, de asemenea, pierderile bugetare. Rămâne de văzut ce se va mai anunța cu privire la acest subiect în perioada următoare.
Citește și: Vești proaste pentru români! În ce condiții ar putea crește taxele, în viitorul apropiat