Bryan Johnson, un antreprenor milionar din domeniul IT care conduce mișcarea pentru longevitate, încearcă să depășească limitele impuse de îmbătrânire.
Cunoscut pentru obiectivul său îndrăzneț de a prelungi durata de viață a omului la 150 de ani, Johnson cheltuiește milioane de euro pentru a-și „bio-modifica” corpul și a inversa procesul de îmbătrânire, scrie PEOPLE.
Johnson, în vârstă de 47 de ani, a angajat 30 de medici și cheltuiește două milioane de dolari doar în acest an pentru a avea creierul, inima, plămânii, ficatul, rinichii, tendoanele, dinții, pielea, părul, vezica urinară, penisul și rectul unui tânăr de 18 ani.
Proiectul lui Johnson, Project Blueprint include metode neconvenționale și extrem de controversate, cum ar fi transfuziile de sânge de la fiul său adolescent – o procedură denumită terapie cu „sânge tânăr”, care nu este aprobată de Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite – alături de diete stricte, suplimente marca Blueprint și injecții de terapie genică.
Printre altele, Bryan Johnson a cerut să i se scoată plasma din corp și să fie înlocuită cu albumină.
Cel mai recent experiment al lui Bryan Johnson a luat o turnură neașteptată și dramatică, atrăgând atenția tuturor.
Pe 14 noiembrie, Johnson a dezvăluit pe Instagram urmările unei proceduri cosmetice denumită „Project Baby Face”.
(Citește și: Oana, reacție surprinzătoare după dezbaterea Elenei Lasconi: „Este singurul candidat care a spus cu tot sufletul că…”)
Experimentul urmărea să contracareze efectele dietei stricte de 1.950 de calorii pe zi a lui Johnson, care îi dăduse un aspect supt la față, în ciuda impactului pozitiv asupra biomarkerilor săi.
„Devenisem foarte slab și am pierdut multă grăsime – în special la nivelul feței. Biomarkerii mei se îmbunătățiseră, dar arătam slăbit”, a explicat Johnson în postare. „Oamenii credeau că sunt în pragul morții”.
Johnson a dezvăluit că echipa sa descoperise că grăsimea facială „este destul de importantă pentru modul în care oamenii percep tinerețea” și că „nu contează cât de buni sunt biomarkerii mei dacă nu am grăsime pe față”.
Johnson a spus că echipa a optat pentru „o matrice extracelulară derivată din grăsimi pentru a restabili volumul prin stimularea creșterii naturale a grăsimii corpului meu” – adică injectarea de grăsime în față – spre deosebire de a încerca implanturi.
„Este posibil să folosești propria grăsime corporală pentru asta, dar problema a fost că nu aveam suficientă grăsime pe corp pentru a o extrage, așa că am folosit un donator”, a împărtășit Johnson.
Cu toate acestea, la 30 de minute de la injecții, Johnson a suferit o reacție alergică severă.
O fotografie prim plan șocantă prezenta fața lui Johnson, umflată și inflamată – rezultatul injectării de grăsime de la un „donator” în față, în încercarea de a restabili un aspect tineresc, care dispăruse în timpul regimului său riguros.
„Imediat după injecții, fața a început să mi se umfle”, a scris Johnson. „Și apoi a fost din ce în ce mai rău, și mai rău, și mai rău, până când nici măcar nu mai puteam vedea”.
În ciuda reacției alarmante, Johnson s-a prezentat la o întâlnire stabilită dinainte cu un reporter Bloomberg, avertizând în prealabil că aspectul său ar putea fi de nerecunoscut:
„S-ar putea să nu mă recunoști astăzi. Cred că sunt bine. Sper că sunt bine. Dacă nu sunt bine, ești din întâmplare antrenat să faci vreo acțiune care să salveze vieți?”
Șapte zile mai târziu, fața i-a revenit la normal, iar Johnson a anunțat că echipa sa planifică deja următoarea fază a „Proiectului Baby Face”.
Nu este prima dată când activitățile anti-îmbătrânire ale lui Johnson au stârnit controverse.
Obstacolele temporare precum recenta reacție alergică nu l-au descurajat pe Johnson de la misiunea sa. El rămâne hotărât să îmbine știința de ultimă oră cu experimentele în încercarea sa de a redefini îmbătrânirea și de a descoperi secretele unei vieți mai lungi și mai sănătoase.
(Citește și: Vedeta din România care s-a iubit cu un bărbat mai tânăr cu 14 ani decât ea: „Trebuie să ai foarte multă energie, pentru că…”)