Nucile sunt delicioase și mulți români le adoră. Au numeroase beneficii atunci când vine vorba de sănătatea organismului uman, însă negreala de pe mâini poate să fie o adevărată bătaie de cap. Iată cu ce se poate curăța de pe piele! Îți prezentăm câteva trucuri care ar putea să îți fie de ajutor într-o asemenea situație!
Curățearea negrelii de pe mâini poate fi o provocare, dar există multe metode simple, rapide și eficiente care te pot ajuta într-o astfel de situație. Este important de precizat faptul că trebuie să te înzestrezi cu răbdare!
Nu numai iodul poate duce la negreala de pe mâini în urma curățării nucilor, ci și substanța juglona, care este un pigment natural puternic, regăsit în frunzele arborelui.
Negreala poate rămâne pe piele chiar și zile la rând. Ce trebuie să faci prima oară? Spală-te pe mâini bine cu apă caldă, perie și săpun. Poți repeta procesul de câteva ori pentru a scăpa de reziduuri. Ulterior, stoarce o lămâie și spală-te cu ea pe zonele afectate, iar apoi curăță-te cu apă și săpun.
Poți să folosești, de asemenea, spirt sau oțet. Pentru următorul pas ai nevoie de bicarbonat de sodiu. Îl poți amesteca cu apă sau pastă de dinți. Lasă amestecul să acționeze timp de câteva minute, după care te speli pe mâini în mod normal.
După acest proces, folosește ulei de măsline sau de cocos pentru descompunerea petelor. La sfârșit, trebuie să te speli iar pe mâini și să te ștergi cu un prosop.
Citește și: Ce este rugina, de fapt, si de ce nu putem scapa ușor de ea
După cum am precizat și mai sus, nucile au numeroase beneficii pentru sănătate. Acestea conțin proteine, Omega-4, vitamine, magneziu, fibre, fier, fosfor și zinc. Potrivit specialiștilor, sunt bogate în oxidanți puternici care protejează celulele din organism.
Nucile sunt foarte bune pentru sănătatea creierului și pot ajuta la prevenirea bolilor neurodegenerative, de exemplu boala Alzheimer. Acestea îmbunătățesc rezistența corpului, susțin metabolismul și sunt recomandate pentru o digestie mai bună.
Puțini știu că nucile au efect antiîmbătrânire, antiinflamator, detoxifiant, anioxidant, iar totodată contribuie la sănătatea sistemului osos și la eliminarea excesului de apă.
Citește și: Ce se întâmplă, de fapt, dacă îți speli mașina iarna. Greșeala pe care mulți români o fac