În data de 30 octombrie 2024 s-au împlinit 9 ani de la tragedia care a marcat România. Zilele acestea, zeci de oameni au mers să aprindă lumânări pentru victimele clubului Colectiv. De asemenea, în zonă au fost amplasate tablouri cu chipurile celor care au pierit în incendiul devastator. Ei bine, tulburător este faptul că locul a fost la un pas să se aprindă din nou, iar unele persoane au susținut că este un semn venit de sus.
În total, 65 de persoane s-au stins din viață în urma tragediei din 30 octombrie 2015, iar alte 150 s-au ales cu răni severe, unele dintre ele ireversibile. Au trecut 9 ani de la incendiul clubului Colectiv, însă românii nu au uitat ce s-a întâmplat în acea noapte dureroasă.
În ultimele zile, oamenii au ținut să își amintească de sufletele care au plecat la cer în seara de 30 octombrie 2015. S-au împlinit 9 ani de la incendiul din clubul Colectiv, unde 65 de persoane și-au pierdut viața.
Pentru a le păstra vie amintirea celor care au pierit în urma tragediei, zeci de oameni au aprins lumânări în locul unde s-a produs nenorocirea. De asemenea, au fost amplasate tablouri cu chipurile victimelor.
Ei bine, tulburător este faptul că, din cauza lumânărilor aprinse, locul era la un pas de a lua foc din nou. O persoană aflată acolo în acel moment a filmat scena și a publicat imaginile în mediul online. Unii internauți au susținut că acesta pare a fi un semn de la cei care și-au pierdut viața în incendiul devastator.
„Cred că cei care au murit în Colectiv au vorbit prin asta”/ „Ăsta este un semn”/ „Sufletul lor comunică cu focul”/ „Sufletele lor nu au liniște…”/„Sufletele lor vor arde până când se va face dreptate și vor găsi liniștea”/ „Se spune că dacă ia foc ceva unde a murit cineva sau are legătură înseamnă că îi pare rău că a murit…”, sunt câteva dintre comentariile de pe TikTok.
În luna iunie 2021, la șase ani de la incendiul devastator, Curtea de Apel București a dat primele hotărâri în dosarele Colectiv. În luna mai 2022, condamnările definitive au fost pronunțate de autorități. Patronii clubului, Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu, au fost condamnați la pedepse cuprinse între 6 și 11 ani.
Cei doi pompieri responsabili, Antonina Radu și George Matei, au primit o condamnare de 8 ani și 9 luni, Cristian Popescu Piedone s-a ales cu o pedeaspă de 4 ani de închisoare, iar pirotehniștii care s-au ocupat de montarea artificiilor au primit o sentință de 6 ani și 10 luni de fiecare.
„Anulează formele de executare emise în baza sentințe penale nr. 1897 din data de 16.12.2019, pronunțată de Tribunalul București – Secția I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 566/A din data de 12.05.2022, pronunțată de Curtea de Apel București – Secția I Penală în același dosar privind pe inculpatul Cristian Victor Popescu Piedone și dispune punerea de îndată în libertate a acestuia, dacă nu este arestat în altă cauză. Cheltuielile judiciare ocazionate de recursul în casație declarat de acest inculpat rămân în sarcina statului. Onorariile cuvenite apărătorilor desemnați de oficiu pentru recurenții inclupați și intimații inclulpați, în sumă de câte 680 lei, rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în decizia judecătorilor.