Piureul de cartofi pregătit de gospodine este gustos, dar niciodată ca cel de la restaurant. Ce ai spune dacă îți dezvăluim secretul pentru cel mai reușit piure, pe care toți bucătarii de excepție îl cunosc? Acasă avem tendința de a folosi lapte sau apă pentru prepararea acestui fel de mâncare, dar maeștrii culinari au o altă metodă. Iată despre ce este vorba!
Majoritatea gospodinelor apelează la lapte sau apă pentru prepararea piureului. Deși aceste ingrediente sunt importante, nu sunt îndeajuns pentru un gust inedit ca cel de la restaurant. Potrivit bucătarilor cu experiență, cel mai important pas este modul în care încorporăm ingredientele.
CITEȘTE ȘI: Cum faci tocine moldovenești, după o rețetă veche din 1969. Sigur nu ai mâncat așa ceva niciodată!
Nu vă mai lăsăm mult să așteptați și vă spunem că smântâna este ingredientul secret. Deși pare neobișnuit pentru a fi folosit în piure, acest ingredient poate înlocui perfect apa sau laptele din rețetă.
Smântâna îi oferă piureului o textură ușor aerată, acesta devenind mai gustos comparativ cu rețeta în care este folosită apa sau laptele. După ce pisați foarte bine cartofii, adăugați smântâna în loc de lapte sau unt și amestecați bine, până când preparatul ajunge la forma finală, iar rezultatul va fi unul excepțional.
De asemenea, există și alte trucuri pentru un piure cât mai gustos. Unele gospodine apelează la nucșoară în compoziția piureului, aceasta oferindu-i preparatului lor un gust inedit și intens. Un alt truc spectaculos pentru papilele gustative este cel al parmezanului. Adăugați parmezan ras, combinat cu lapte și unt, în loc de smântână, iar rezultatul final va fi unul delicios, exact ca cel pregătit de bucătarii cu experiență de la restaurant.
CITEȘTE ȘI: Trucul genial care te ajută să congelezi cartofii, fără să li se strice textura