Este sezonul murăturilor, iar gospodinele se întrec în rețete. Gabriela Cristea a prezentat și ea varianta ei. Prezentatoarea TV a arătat tot procesul de pregătire, dar a dezvăluit și un truc la care apelează pentru a avea un preparat perfect.
Nu mai este un secret faptul că Gabriela Cristea are o pasiunea pentru bucătărie. Prezentatoarea TV împărtășește cu urmăritorii ei diferite rețete. Fiind sezonul în care se pun legumele la murat, de această dată soția lui Tavi Clonda și-a prezentat trucurile pentru murături. Vedeta a arătat pas cu pas cum pregătește borcanele care vor fi gata de savurat la iarnă. Întreg procesul durează aproximativ 30 de minute.
Gabriela Cristea a împărtășit cu urmăritorii săi rețeta de murături. Prezentatoarea TV a pus legumele la borcan, dar și restul ingredientelor precum crenguțe de cimbru, foi de dafin, varză, ardei iute, sare, opt litri de apă, bețe de mărar, piper boabe și muștar de boabe.
De asemenea, vedeta a dezvăluit și trucul la care apelează pentru ca murăturile să fie perfecte. Pe lângă ingredientele menționate mai sus, soția lui Tavi Clonda adaugă în borcane hrean și usturoi.
„Am luat murăturile și le-am tocat mărunt, rondele, ca și cum ar fi salată. Am mai curățat niște hrean, usturoi, căci fără hrean și fără usturoi… murăturile nu stau țepene, cum s-ar spune! Bun, și o să începem și o să vă arăt că practic o să procedez ca la orice murături.
Punem niște țelină aici pe fund, punem niște usturoi (…) avem aici și niște cimbru și o să punem niște crenguțe de cimbru, facem o bază așa jos… și toate astea o să aromatizeze murăturile.
Aici avem foi de dafin, punem câteva și începem efectiv să umplem, pentru că e și mai simplu că nu mai trebuie să stăm să le și așezăm, ci doar să le amestecăm un pic și să le punem, pentru că ele se vor așeza singure în borcan”, a explicat Gabriela Cristea pe pagina ei de Facebook.
Gabriel Cristea a precizat că este foarte importantă proporția de sare și apă în procesul de preparare al murăturilor. Prezentatoarea TV a adăugat o lingură de sare la un litru de apă. După care, apa este încălzită și turnată peste legume.
Soția lui Tavi Clonda a explicat faptul că nu acoperă imediat borcanul, ci îl lasă un interval desfăcut, până ies toți aburii. Mai apoi, vedeta ține murăturile într-un loc, unde temperatura este normală. Abia după 14 zile, borcanele sunt puse la răcoare.
Citește și: Cât costă o ciocolată „My Dubai” făcută de Gabriela Cristea. Preț piperat pentru doar 450 de grame