Este oficial, decizia vine de la Curtea de Apel București! Cathedral-Plaza va fi demolată, anunțul fiind făcut de Nicușor Dan. Costul acestei operațiuni nu este deloc mic, ci se ridică la o sumă cuprinsă între 5-8 milioane de euro care va fi suportată de Primăria Capitalei, urmând ca instituția să-și recupereze banii de la Primaria Sectorului 1, cea care ar fi dat avizele de construcție. Cum a explicat edilul Capitalei întreaga situație?
Nicușor Dan a anunțat, în cursul zilei de vineri, că va fi demolată clădirea Cathedral-Plaza. A fost vorba despre un proces care a început acum 18 ani, după ce s-a dat o autorizație care era nelegală. Curtea de Apel București s-a pronunțat în acest caz și a respins definitiv cererea de intrare în legalitate a acestei clădiri.
CITEȘTE ȘI: Loc de parcare la 128.000 de euro în București. Ce sector a anunțat acest tarif colosal și de ce
„Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat azi pe ultimul dosar care ar fi putut să împiedice demolarea Cathedral-Plaza şi a respins cerea de intrare în legalitate a acestei clădiri, definitiv. Asta înseamnă că după încă câteva formalităţi juridice, această clădire va fi demolată în baza dispoziţiei pe care am semnat-o acum 2 ani”, a anunțat, vineri, Primarul General al Capitalei.
Nicușor Dan i-a avertizat și pe alți investitori care se cred „șmecheri”, că așa cum a așteptat timp de 18 ani să fie demolată această clădire, la fel se poate întâmpla și-n cazul altor clădiri construite ilegal.
„Beneficiarul autorizaţiei s-a crezut şmecher, aşa cum se cred şmecheri mulţi investitori din ziua de azi. Aşa cum am aşteptat 18 ani pentru a demola această clădire, să ştie şi aceia care se cred azi de neatins că le vom demola peste 5, peste 10 sau peste 20 de ani clădirile ilegale pe care le construiesc azi”, a transmis Nicușor Dan.
Costul de demolare al clădirii respective este cuprins între 5-8 milioane de euro și urmează să fie achitat de Primăria Capitalei. Apoi, suma va fi restituită de Primăria Sectorului 1, care a eliberat autorizația nelegală.
„Costul de demolare este undeva între 5 şi 8 milioane de euro şi el o să fie plătit de Primăria Capitalei, aşa cum a spus instanţa şi o să fie solicitat de la Primăria Sectorului 1, pentru că Primarul Sectorului 1 a eliberat autorizaţia nelegală. Mai departe, Primăria Sectorului 1 se poate îndrepta împotriva domnului Chiliman, împotriva arhitectului-şef de atunci, ca să recupereze bani”, a precizat edilul.