Doi oameni de afaceri din Mureș au făcut o întreagă afacere cu vouchere de vacanță. Cei doi le cumpărau de pe internet la preț redus și le decontau angajatorilor la preț întreg. Aceasta idee le-a adus venituri în valoare de aproximativ 400.000 de euro.
Vânzarea voucherelor de vacanță este interzisă prin lege. Însă, acest lucru nu i-a împiedicat pe cei doi oameni să dezvolte o întreagă afacere cu acestea.
Cei doi afaceriști cumpărau la preț redus voucherele de pe internet, iar mai apoi le decontau la preț întreg la angajatorii care le acordaseră. Această afacere s-a dovedit a fi una reușită, astfel că în buzunarele celor doi oameni au intrat aproximativ 400.000 de euro.
Printre oamenii care le-au vândut voucherele celor doi afaceriști se enumeră chiar și angajați ai instanței unde cei doi sunt judecați acum, polițiști locali din țară, angajați ai consiliilor județene, dar și angajați din alte instituții publice și private.
Cei doi oameni de afaceri și-au recunoscut vinovăția în fața instanței, sperând că vor obține o pedeapsă mai mică.
Săptămâna trecută la Tribunalul Mureș a fost înregistrat în acest caz un dosar penal în care s-au constituit părți civile 852 de școli, spitale, grădinițe, muzee, teatre, primării, universități, consilii județene și firme private, printre care unele foarte cunoscute. Acestea revendică, în total, circa 2 milioane de lei, bani ajunși la afaceriștii din Mureș, conform G4media,
Românca stabilită în Italia reușise să pună pe picioare o afacere bănoasă, singura problemă fiind faptul că business-ul era ilegal. Cabinetul estetic în care femeia profesa era unul improvizat, iar românca practica meseria delicată fără nicio calificare și fără a fi înregistrată la vreun ordin profesional din sector.
Românca reușise să atragă o clientelă vastă, fiecare persoană ajungând în cabinetul ei doar prin recomandare. În propria locuință, femeia oferea servicii precum: tratamente cu filler pe bază de lidocaină și acid hialuronic de sodiu, substanță utilizată în medicina estetică pentru tratarea ridurilor și îngrijirea inestetismelor feței sau tratamente estetice clasice.
E lesne de înțelese că toate aceste tratamente erau efectuate în condiții igienice precare, fapt ce chiar a provocat și efecte secundare pentru unele cliente. Ei bine, acum, afacerea româncei a fost pusă pe butuci de către Garda Financiară, care a confiscat laboratorul estetic și instrumentele utilizate.
CITEȘTE CONTINUAREA AICI: Afacerea ilegală prin care făcea bani, în apartamentul ei, o româncă stabilită în Italia