Piața Unirii este în pericol de prăbușire, iar primarul sectorului 4, Daniel Băluță a făcut o vizită de verificare în subteran pentru a desluși gravitatea situației. Alături de el s-au aflat proiectanți, constructori și prefectul Capitalei. Edilul susține că zona necesită reparații urgente din cauza stadiului extrem de degradare la care a ajuns, dar că avizul Primăriei Capitale este cel care îl ține pe loc din începerea reparărilor și că așteaptă să îl primească.
Nicușor Dan i-a oferit replică edilului și a declarat că a primit o cerere de autorizare din partea Primăriei Sectorului 4, dar că nu avea nici o legătură cu pasajul rutier, ci doar cu bucata de sub parc.
Pasajul Unirii este una dintre cele mai circulate zone din capitală, peste 100.000 de mașini traversându-l zilnic, iar oamenii sunt puși în pericol.
Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat că sunt necesare reparații urgente în ceea ce privește structura care acoperă Piața Unirii, iar singurul impediment ar fi avizul Primăriei Capitalei, pe care încă nu l-a obținut.
„Nu ne putem permite sub nicio formă niciunul dintre noi o tragedie aici. Aici nu este o problemă legată de confortul circulației, nu este o dispută, este o problemă de siguranță, o problemă de viață și de moarte. O problemă pe care oricare dintre noi poate să o aibă în momentul în care pleacă spre serviciu sau pleacă la doctor și nu mai ajunge acasă, pentru că această structură stă să se prăbușească. Este o realitate. Acest proces a fost deja amorsat. Nu am constatat eu lucrul acesta sau colegii mei de la sectorul 4. Este o constatare pe care specialiștii au făcut-o”, a declarat Daniel Băluță, primarul sectorului 4.
CITEȘTE ȘI: Cum arată casa în care Nicuşor Dan stă în chirie, în Bucureşti? Plăteşte 550 euro lunar. FOTO
Nicușor Dan i-a oferit replica primarului sectorului 4. Edilul Capitalei susține că Primăria Capitalei va oferi avizul pentru lucrările din Piața Unirii, atunci când i se va acorda întreaga documentație de la Primăria Sectorului 4.
„Este o inadvertenţă în documentaţia pe care dumnealor au depus-o. Precizez că cererea de autorizare se referă din nou la bucata de sub parc, nu şi la pasajul rutier. Pentru că dumnealor cer să emitem o autorizaţie în regim de urgenţă şi legea spune că autorizaţiile în regim de urgenţă se emit doar dacă expertul spune că e pericol public. Noi anticipăm, fără să avem vreo expertiză, anticipăm că degradarea din pasaj nu este la nivelul degradării din parc. Noi anticipăm că nu va fi nevoie de blocarea traficului prin pasaj care este cel mai uzitat”, a spus Nicușor Dan.
Mai mult, Nicușor Dan a precizat faptul că există pasaje într-o situație mai critică decât cel din Piața Unirii, precum pasajul Lujerului și pasajul Obor.
”În normativul de rezistenţă pe poduri şi pasaje există cinci categorii: categoria 1 – cea mai bună, categoria 5 – cea mai rea. Categoria 4 se numeşte nesatisfăcător şi categoria 5 este un fel de mai mult decât nesatisfăcător. Şi e un punctaj. Planşeul din Piaţa Unirii este categoria a patra, cu un punctaj mai apropiat de categoria a treia decât de categoria a cincea. În momentul ăsta, pasajul Lujerului, pasajul Obor şi podul de pe Bucureşti-Ploieşti, care sunt în categoria a cincea, sunt mai rele decât planşeul din Piaţa Unirii”, a mai transmis edilul Capitalei.