Mulți oameni care se nasc în mediul rural aleg să plece în orașele mari în căutarea unei vieți mai bune. Astfel, unele localități ajung să rămână de-a dreptul pustii. Într-un sat din România mai locuiește un singur bărbat, pe nume Vasile Utan. Povestea zonei ascunde și câteva detalii neștiute de toată lumea. Află, în articol, ce s-a întâmplat, de fapt, cu restul persoanelor!
Satul din România care a rămas pustiu, în ultimii ani, se numește Roșia. Localitatea este situată la limita dintre județele Hunedoara și Alba. Acum, Vasile Utan este singura persoană care mai locuiește acolo.
Citește și: Stațiunea unică din România în care te simți ca în Japonia. Este la doar 161 kilometri de București
Roșia, un sat aflat la granița județelor Hunedoara și Alba, a rămas pustiu, fiind unul dintre exemplele triste ale migrației masive din zonele rurale. Nu mai este un secret că tinerii aleg să își părăsească locurile natale și să se îndrepte către orașe mari, unde au oportunități mai bune.
Acest sat din Munții Metalifer nu este singurul din România care s-a depopulat în urma migrației către orașe. Totuși, în Roșia, mai există un singur locuitor. Oamenii au început să plece în urmă cu patru decenii, fiind atrași de dezvoltarea industrială a orașului Orăștie.
Ei bine, un om de afaceri vrea să readucă frumusețea satului Roșia. Emil Parău, născut în Roșia, a fost surprins să vadă în fel s-a degradat satul său de origine. Așadar, este decis să investească o sumă uriașă de bani.
Mai exact, Emil Parău a cumpărat cele 12 case părăsite și cele 300 de hectare teren de aici. Omul de afaceri a început să își pună planul în aplicare încă din anul 2003 și a scos din buzunar 80.000 de euro, echivalentul a aproximativ 400.000 de lei, pentru această achiziție.
După 10 ani, antreprenorul a reușit să devină proprietarul întregului sat, iar acum își dorește să îl transforme într-o destinație turistică. Emil Parău a început să renoveze casa părintească și își dorește să pună bazele unui proiect de turism ecologic în această zonă fabuloasă din munți.
Citește și: Cea mai frumoasă stațiune de la munte din România, în 2024. E renumită pentru mâncărurile delicioase