Puterea din spatele puterii! MIHAIL IVAN: ”Credința este ancora!”
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » Șoferul criminal din Pantelimon, cercetat pentru omor! Adolescentul inhala gaz ilariant și era LIVE pe telefon când a ucis un băiețel de 9 ani și a rănit-o grav pe sora lui

Șoferul criminal din Pantelimon, cercetat pentru omor! Adolescentul inhala gaz ilariant și era LIVE pe telefon când a ucis un băiețel de 9 ani și a rănit-o grav pe sora lui

De: Alexandra Costea 30/08/2024 | 20:27

Adolescentul în vârstă de 16 ani, acuzat că a lovit mortal cu mașina un băiețel de 9 ani și a rănit grav sora acestuia, de 7 ani, în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon, va fi cercetat pentru omor, a anunțat vineri Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Procurorii afirmă că, în momentul accidentului, adolescentul era într-o convorbire video pe telefon și inhala gaz ilariant dintr-un balon.

Procurorii au decis schimbarea încadrării juridice a faptelor atribuite minorului de 16 ani implicat în accidentul mortal din parcarea de lângă Parcul Pantelimon, în infracțiunea de omor.

„În legătură cu dosarul privind incidentul din parcarea Parcului Pantelimon din mun. București din data de 28.07.2024, soldat cu decesul unui minor și rănirea gravă a altuia, (…) în urma administrării mijloacelor de probă, la data de 29.08.2024, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor reținute în sarcina inculpatului minor, în vârstă de 16 ani, din infracțiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere a unui vehicul fără permis de conducere și părăsire a locului accidentului, în infracțiunile de omor, tentativă de omor, conducere a unui vehicul fără permis de conducere și părăsire a locului accidentului”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Citește și: Șocant! Ce substanțe periculoase au fost găsite în corpul șoferului de 17 ani din Pantelimon, care a ucis un copil de 9 ani

Procurorii au schimbat încadrarea juridică pentru fapta adolescentului

Procurorii precizează că, pe 28 iulie, la ora 19:31, minorul de 16 ani ar fi condus un autoturism pe aleea de acces a parcării Parcului Pantelimon și a pierdut controlul vehiculului, lovind trei mașini parcate și proiectând-o pe ultima într-o a patra. În aceste circumstanțe, a lovit doi copii, frate și soră, de nouă și, respectiv, șapte ani.

„Minorul de 9 ani a decedat la faţa locului, iar minora de 7 ani a fost grav rănită, fiind prinsă sub partea din faţă a autoturismului condus de inculpat, suferind leziuni traumatice evaluate medico-legal la 95 – 100 de zile de îngrijiri medicale, inclusiv amputaţie traumatică a unui picior. Ulterior incidentului, minorul şi pasagerul din faţă au fugit de la faţa locului, predându-se la Poliţie în cursul aceleiaşi seri”, au precizat anchetatorii.

Minorul ar fi fost drogat cu funny gas

Probele au arătat că inițial autoturismul era condus de un tânăr major, care, știind că minorul nu deține permis de conducere, i-a cedat acestuia volanul, rămânând pe locul pasagerului din față. Procurorii menționează că minorul a condus mașina pe o distanță de aproximativ 145 de metri, fără permis și fără abilități minime de a manevra autoturismul în siguranță. În timpul conducerii, el discuta prin apel video cu o persoană și inhala protoxid de azot dintr-un balon pe care îl ținea în mână.

Protoxidul de azot este un gaz folosit ca amestec anestezic în chirurgie, dar este utilizat și în scop recreațional, având efecte euforice sau asemănătoare cu starea de beție pe termen scurt, explică Parchetul.

„Pentru a dispune schimbarea încadrării juridice din infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în infracţiunile de omor şi tentativă de omor, procurorii au avut în vedere că, din modul în care minorul a acţionat, rezultă că acesta a fost indiferent faţă de urmările acţiunilor sale, acceptând survenirea decesului sau rănirii grave a uneia sau mai multor persoane”, precizează sursa citată de Agerpres.

Minorul ar fi putut evita accidentul

Procurorii afirmă că minorul nu avea permis de conducere și nici abilitățile necesare pentru a manevra un autoturism în condiții de siguranță minimă pentru pietonii din jur. În aceste circumstanțe, victimele, doi minori, se deplasau prin parcare pe partea stângă, vizibile pentru inculpat. Cu toate acestea, el nu era atent la drum deoarece era într-un apel video și avea o mână ocupată cu un balon din care inhala protoxid de azot (gaz ilariant), aflându-se sub efectul acestuia, manifestat prin euforie, amețeală și sedare ușoară.

„A rezultat, aşadar, că inculpatul minor a fost indiferent faţă de consecinţele manipulării, în condiţiile arătate, a unui a unui autoturism, acceptând că acţiunile sale pot duce la decesul sau rănirea gravă a uneia sau mai multor persoane, conducând în modul arătat mai sus vehiculul într-o zi de duminică, într-o parcare situată în imediata apropiere intrării în parc, într-o zonă circulată de numeroşi pietoni. Astfel, deşi nu a urmărit producerea rezultatului, constând în uciderea unui minor şi rănirea gravă a altuia, inculpatul a acceptat aceste urmări, acţionând cu intenţie indirectă”, se mai precizează în comunicatul procurorilor.

Investigațiile sunt în desfășurare sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri și Brigada Rutieră.

Citește și: Răsturnare de situație! Ce făcea la volan șoferul minor care a cauzat accidentul din Pantelimon. De aia nu a frânat

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Și-a început cariera în presă în anul 2021, la Kanal D. A lucrat ca redactor aproape 3 ani pentru site-ul stirilekanald.ro. În prezent este redactor al publicației CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. Alexandra a absolvit citeste mai mult
Parteneri
Andreea Bănică, imagini interzise în costum de baie, la 46 de ani: „Arăți ca o puștoaică”
Andreea Bănică, imagini interzise în costum de baie, la 46 de ani: „Arăți ca o...
FOTO. Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
FOTO. Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
Doliu la TVR! A murit o emblemă a știrilor din România
Doliu la TVR! A murit o emblemă a știrilor din România
Fosta soție a lui Alin Oprea, Larisa Uță, dezvăluiri după 3 ani de la divorț „Nu puteam să plâng, voiam să urlu”
Fosta soție a lui Alin Oprea, Larisa Uță, dezvăluiri după 3 ani de la divorț...
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate...
VIDEO Momentul în care incendiatorul de la Parlament este ridicat de polițiști și dus la secție
VIDEO Momentul în care incendiatorul de la Parlament este ridicat de polițiști și dus la...
Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un moment de acum ori niciodată”
Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un...
Nemții au planuri mari cu Duster 3. Aripi evazate și jante uriașe – GALERIE FOTO
Nemții au planuri mari cu Duster 3. Aripi evazate și jante uriașe – GALERIE FOTO
Cod galben de ploi torențiale și vijelii până joi, 19 septembrie. Sunt vizate 9 județe
Cod galben de ploi torențiale și vijelii până joi, 19 septembrie. Sunt vizate 9 județe
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
Lucrurile pe care Daniela Gyorfi nu suportă să le audă din partea celor din jur. „Nu toată lumea trebuie să mă placă. Mă deranjează când se iau de ceva foarte personal.”
Lucrurile pe care Daniela Gyorfi nu suportă să le audă din partea celor din jur....
Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”
Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată...
Rată de 700 de lei la un credit de 25.000 de lei. Cât poate scădea după refinanţare
Rată de 700 de lei la un credit de 25.000 de lei. Cât poate scădea...
BANCUL ZILEI. Bulă:-I-am spus lui fiu-miu să nu se căsătorească cu o orăseancă..
BANCUL ZILEI. Bulă:-I-am spus lui fiu-miu să nu se căsătorească cu o orăseancă..
VIDEO: Primul unboxing la iPhone 16 Pro. Cât costă gama completă în România?
VIDEO: Primul unboxing la iPhone 16 Pro. Cât costă gama completă în România?
Un om de știință spune ADEVĂRUL! Universul nu a început așa cum credem
Un om de știință spune ADEVĂRUL! Universul nu a început așa cum credem
S-a aflat! Cine sunt cele nouă cupluri de la Power Couple România, sezonul 2. Nimeni nu se aștepta la aceste alegeri
S-a aflat! Cine sunt cele nouă cupluri de la Power Couple România, sezonul 2. Nimeni...
Orașul din România care se află pe șapte coline, ca Roma. Puțini știu cum se numesc și ce ascund
Orașul din România care se află pe șapte coline, ca Roma. Puțini știu cum se...
Planta pe care e bine să o plantezi la final de septembrie. Vei avea flori colorate întreaga vară, dar și o grădină mai frumoasă
Planta pe care e bine să o plantezi la final de septembrie. Vei avea flori...
Noua super funcție a lui Klaus Iohannis. Postul pe care îl poate ocupa din 2025
Noua super funcție a lui Klaus Iohannis. Postul pe care îl poate ocupa din 2025
SCANDAL între Andra și Nelson Mondialu! Artista a refuzat să cânte la nunta fiului său. Interlopul e foc și pară. ''S-au folosit de banii mei''. Cum se apără Andra!
SCANDAL între Andra și Nelson Mondialu! Artista a refuzat să cânte la nunta fiului său....
Ce jocuri primesc abonații PlayStation în septembrie 2024?
Ce jocuri primesc abonații PlayStation în septembrie 2024?
Kamala Harris devine ţinta propagandei ruse. Ce naraţiune falsă a fost pusă la cale de o grupare legată de Kremlin
Kamala Harris devine ţinta propagandei ruse. Ce naraţiune falsă a fost pusă la cale de...
Stare de alertă în capitala Ungariei! Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta
Stare de alertă în capitala Ungariei! Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta
De ce a dat-o Pepe în judecată pe Raluca Pastramă
De ce a dat-o Pepe în judecată pe Raluca Pastramă
Amenzi URIAȘE pentru proprietarii care nu-și pregătesc apartamentele pentru iarnă / Ce trebuie să știi pentru a evita sancțiunile
Amenzi URIAȘE pentru proprietarii care nu-și pregătesc apartamentele pentru iarnă / Ce trebuie să știi...
Milionarul care a ajuns falit şi a spus că Ion Ţiriac e ca un al doilea tată s-a însurat cu fiica unui fost ministru al Apărării
Milionarul care a ajuns falit şi a spus că Ion Ţiriac e ca un al...
Povestea lui Piki, câinele erou care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați. L-a trezit când apa era deja până la brâu
Povestea lui Piki, câinele erou care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați. L-a...
Miley Cyrus, în centrul unui scandal de plagiat! Ce acuzații i se aduc pentru hitul „Flowers”
Miley Cyrus, în centrul unui scandal de plagiat! Ce acuzații i se aduc pentru hitul...
Care este cel mai bun ulei pentru prăjit. Se găsește în orice magazin și nutriționistul Cristian Mărgărit îl recomandă: “Ține foarte bine”
Care este cel mai bun ulei pentru prăjit. Se găsește în orice magazin și nutriționistul...
Mihaela Bilic, avertisment pentru toți părinții. Acesta este alimentul care îi face pe copii obezi. Mulți îl consumă la fiecare cină
Mihaela Bilic, avertisment pentru toți părinții. Acesta este alimentul care îi face pe copii obezi....
Andreea Berecleanu, dezvăluiri despre cariera sa în jurnalism: ”Calea mea ar fi fost alta…”
Andreea Berecleanu, dezvăluiri despre cariera sa în jurnalism: ”Calea mea ar fi fost alta…”
×