Minunile icoanei de la Biserica Sfântul Anton și ritualul celor 9 zile de marți
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » S-au schimbat notele la Evaluarea Națională 2024 | Rezultatele finale, publicate pe EDU.RO

S-au schimbat notele la Evaluarea Națională 2024 | Rezultatele finale, publicate pe EDU.RO

De: Irina Vlad 09/07/2024 | 15:06
sursă foto/ Facebook

Marți, 9 iulie 2024, viitorii elevi de liceu – care au susținut Evaluarea Națională 2024 vor afla notele contestațiilor depuse pe data de 3 iulie – atunci când au fost afișate primele rezultate ale examenului. După aproape o săptămână de așteptare, absolvenții clasei a VIII-a – care nu au fost mulțumiți de rezultate și au dori o reevaluare a lucrărilor – vor afla astăzi notele finale. Rezultatele lucrărilor vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educației – EDU.RO. CANCAN.RO vă ține la curent cu ultimele detalii despre rezultatele contestațiilor de la Evaluarea Națională 2024, iar informațiile sunt disponibile mai jos, în articol. 

UPDATE: 14:00 – Conform datelor oficiale, pentru 14.720 de lucrări, contestațiile au schimbat nota prin creștere, iar pentru 9.656 de lucrări, notele au fost modificate prin scădere.

„Pentru 14.720 de lucrări (16.476 de lucrări în anul 2023), contestaţiile au schimbat nota prin creştere, iar pentru 9.646 de lucrări (7.668 de lucrări în anul 2023) notele au fost modificate prin scădere. La Matematică, în cazul a 98,1% (12.488) dintre lucrările reevaluate, diferenţa între nota iniţială şi cea obţinută în urma reevaluării a fost sub 0,5 puncte (în plus sau în minus). Dintre acestea, pentru 2.438 dintre lucrări nota iniţială nu a fost modificată. La proba de Limba şi literatura română, în cazul a 77,4% (11.208) dintre lucrările reevaluate, diferenţa între nota iniţială şi nota obţinută în urma reevaluării a fost sub 0,5 puncte (în plus sau în minus). Dintre acestea, pentru 814 dintre lucrări nota iniţială nu a fost modificată”, explică ministerul.

UPDATE: 13:30 – Rata de promovare la Evaluarea Națională 2024 – după reevaluarea lucrărilor – este în creștere cu 0,1%. După publicarea notelor finale, Ministerul Educației a anunțat statisticile oficiale:

„În urma reevaluării lucrărilor contestate, ponderea elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este 74,5% (113.911 elevi), în creştere cu 0,1% (203 elevi) faţă de rezultatele iniţiale (74,4%). În anul 2023, rata mediilor mai mari sau egale cu 5 (cinci) a fost 76,4%”, potrivit de Agerpres.

UPDATE 12:30  Reamintim că media notelor obținute la Evaluarea Națională 2024 – după aflarea rezultatelor de la contestații – reprezintă media finală pentru admiterea la liceu. Procedura de repartizare computerizată la licee este programată pe data de 24 iulie 2024.

UPDATE 12:00 –  Au fost afișate notele finale de la Evaluarea Națională 2024 – după depunerea contestațiilor – completează codul unic AICI, selectează județul din care faci parte și află nota finală.

UPDATE 11:30 – Înainte ca elevii să depună contestațiile, conform datelor inițiale, peste 74% dintre elevii care au susținut Evaluarea Națională 2024 au obținut medii de peste 5 – cel mai mic procent din ultimii 4 ani.

UPDATE 11:00 – Potrivit Ministerului Educației, în acest an s-au înregistrat peste 27.000 de contestații la probele susținute la Evaluarea Națională 2024 – după cum urmează.

  • 14.486 – la Limba și literatura română
  • 12.731 – la Matematică
  • 425 – la Limba și literatura maternă

UPDATE 10:30 Procedura de repartizare computerizată la licee este programată pe data de 24 iulie 2024. În funcție de opțiunile alese și de media obținută la Evaluarea Națională – după publicarea rezultatelor de la contestații –  elevii vor fi repartizați la prima opțiune aleasă de pe fișa de admitere – la care mai sunt locuri libere – Detalii complete AICI

UPDATE 10:00 – Cum își pot calcula elevii mediile pentru admiterea la liceu? În urma soluționării contestațiilor, media de admitere la liceu a absolvenților de gimnaziu este reprezentată de media generală obținută la probele de la Evaluarea Națională, conform informațiilor publicate de Ministerul Educației – vezi AICI prevederile legale.

UPDATE 09:30 – Aflarea rezultatelor finale – în urma contestațiilor – se va face pe baza codului unic primit de elevii claselor a XIII-a distribuit la prima probă susținută la Evaluarea Națională 2024. Informațiile sunt confidențiale, iar notele vor fi disponibile online – AICI – sau în centrele de examinare.

UPDATE 09:00 – După publicarea rezultatelor finale la Evaluarea Națională 2024, va avea loc o dezbatere online – dedicată profesorilor, părinților și directorilor din toată țara – pentru analiza notelor finale.

Dacă ieri, 9 iulie 2024, elevii clasei a XII-a au aflat primele rezultate la sesiunea din această vară a examenului de Bacalaureat 2004 – mai multe informații AICI, astăzi, 9 iulie 2024, elevii clasei a VIII-a -care nu au fost mulțumiți de notele obținute și au dorit reevaluarea lucrărilor în urma susținerii Evaluării Naționalei 2024 – mai au de trecut un hop  –  află AICI informații despre rezultatele publicate înainte de contestații.

Începând cu ora 12:00, pe site-ul Ministerului Educației – EDU.RO – vor fi afișate rezultatele finale în urma contestațiilor depuse. Anul acesta, au fost depuse următorul număr de cereri:

  • 14.486 – la Limba și literatura română
  • 12.731 – la Matematică
  • 425 – la Limba și literatura maternă

Citește și: NOTE LIVE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2024 | AFLĂ REZULTATELE PUBLICATE PE EDU.RO

Evaluarea Națională 2024 – primele rezultate după depunerea contestațiilor

Elevii absolvenți ai clasei a XIII-a vor putea să afle rezultatele finale – după depunerea contestațiilor din data de 6 iulie 2024 – accesând site-ul evaluare.edu.ro. Vor selecta județul din care provin, după care vor introduce codul unic primit de către fiecare candidat la prima probă a evaluării sau se pot prezenta la avizierele instituțiilor de învățământ unde au susținut Evaluarea Națională din acest an.

sursă foto: EDU.RO

Evaluarea Națională 2024 – Rata de promovare în țară

Conform primelor statistici – rata de promovare (înainte de depunerea contestațiilor) – în acest an este de 76,4%, ceea ce înseamnă o creștere cu 3,6% față de anul trecut. De asemenea, rata de participare a fost de 95,3% – adică au fost prezenți 152.903 absolvenți ai clasei a VIII-a dintr-un tota de 160.467 de înscriși pentru a susține examenul. Din cei care au susținut Evaluarea Națională 2024, 113,708 au obținut medii mai mari sau egale cu 5, iar 39.195 de elevi au obținut medii sub 5. La nivel național, 65 de elevi au absolvit examenul cu media 10, conform datelor oferite de Ministerul Educației.

În fruntea clasamentului se află Cluj – cu o rată de promovare de 88,9 %, urmat de Galați – 88,5%, Brăila – 87,5%, Brașov – 87,3%. București se află abia pe locul 5 în clasament, urmat de Bacău – 87% și Sibiu – 85,9%.

La polul opus, cea mai mică rată de promovare a fost înregistrată în Ilfov – cu 61,3%, urmat de Harghita –  63,5%, Giurgiu – 67%, Teleorman – 69,3 % și Mehedinți – 68,6%.

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Irina Vlad este absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea Hyperion din București și activează în prea online de 2 ani. În prezent este redactor al publicației CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. Contact: irina.vlad@cancan.ro
Parteneri
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Elena Cârstea acum, la 17 ani după ce s-a mutat în SUA
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Elena Cârstea acum, la 17 ani după ce...
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Cele mai inutile facultăți din prezent, conform Inteligenței Artificiale. Pe locul 1 este o specializare foarte căutată
Cele mai inutile facultăți din prezent, conform Inteligenței Artificiale. Pe locul 1 este o specializare...
Culiță Sterp a făcut anunțul momentului, după patru ani de la jaf: „Mi-am găsit seiful”
Culiță Sterp a făcut anunțul momentului, după patru ani de la jaf: „Mi-am găsit seiful”
Hetty Green, miliardara care a trăit ca o cerșetoare: avea o rochie și o spăla doar unde era mai murdară, ca să economisească săpun
Hetty Green, miliardara care a trăit ca o cerșetoare: avea o rochie și o spăla...
Trump vrea tot: SUA cer Ucrainei 100% din veniturile obținute din resursele naturale. Plus dobândă
Trump vrea tot: SUA cer Ucrainei 100% din veniturile obținute din resursele naturale. Plus dobândă
Noi imagini cu suspecții din cazul bărbatului din Ilfov, torturat până la moarte: Au încercat cardul victimei imediat după tâlhărie
Noi imagini cu suspecții din cazul bărbatului din Ilfov, torturat până la moarte: Au încercat...
Ce semnifică, de fapt, marcajul „linie dublă continuă” și ce pățești dacă-l încalci?
Ce semnifică, de fapt, marcajul „linie dublă continuă” și ce pățești dacă-l încalci?
„Alexandra”, primul film bazat pe cazul Caracal. Când poate fi vizionat în cinematografele din România
„Alexandra”, primul film bazat pe cazul Caracal. Când poate fi vizionat în cinematografele din România
Cine este bărbatul găsit fără suflare într-o parcare din Voluntari. Andrei era un afacerist din  Bacău și avea un copil, rămas orfan de tată
Cine este bărbatul găsit fără suflare într-o parcare din Voluntari. Andrei era un afacerist din...
Claudia Puican a mărturisit câte kilograme a luat în sarcină. Soțul ei, Armin Nicoară, a filmat-o în timp ce își mângâia burtica. „Dacă nu mă refac, nu îți mai place de mine așa?”
Claudia Puican a mărturisit câte kilograme a luat în sarcină. Soțul ei, Armin Nicoară, a...
Kit-ul de supraviețuire pe care orice cetățean trebuie să îl aibă în locuință! Avertismentul din partea Comisiei Europene
Kit-ul de supraviețuire pe care orice cetățean trebuie să îl aibă în locuință! Avertismentul din...
Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2025 se anunță pe 31 martie. Unde pot elevii să-și vadă notele
Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2025 se anunță pe 31 martie. Unde pot elevii să-și...
BANCUL ZILEI. Știți ce face o păpușă gonflabilă după o partidă de amor?
BANCUL ZILEI. Știți ce face o păpușă gonflabilă după o partidă de amor?
Topul produselor Parkside la Kaufland: Ustensile electrice fără fir pentru curăţenia de primăvară
Topul produselor Parkside la Kaufland: Ustensile electrice fără fir pentru curăţenia de primăvară
Jocurile ASCUNSE pentru intrarea României în Primul Război Mondial
Jocurile ASCUNSE pentru intrarea României în Primul Război Mondial
Îl mai ții minte pe fotbalistul Nicolae Mitea, fostul iubit al Ralucăi Tănase și al Andreei Tonciu? De necrezut, cum arată acum sportivul de 40 de ani și ce s-a mai aflat despre el
Îl mai ții minte pe fotbalistul Nicolae Mitea, fostul iubit al Ralucăi Tănase și al...
Temperatura ideală pentru a avea parte de un somn odihnitor. Aceasta este valoarea perfectă
Temperatura ideală pentru a avea parte de un somn odihnitor. Aceasta este valoarea perfectă
Cinci zodii vor avea succes nesperat până pe 30 aprilie. Fecioarele vor beneficia de oportunități care le vor transforma viața în mod spectaculos
Cinci zodii vor avea succes nesperat până pe 30 aprilie. Fecioarele vor beneficia de oportunități...
Am pierdut cel mai iubit actor. A fost emblematic. Doliu în televiziune după moartea sa
Am pierdut cel mai iubit actor. A fost emblematic. Doliu în televiziune după moartea sa
Cristela Georgescu ține post negru intermitent: „De 6 ani fac asta. Am pierdut tot ce a însemnat ”corp deșeu”, se vede clar”
Cristela Georgescu ține post negru intermitent: „De 6 ani fac asta. Am pierdut tot ce...
Gadget-ul momentului! Cele mai bune căști de gaming true wireless pentru PS5, PC și mobile
Gadget-ul momentului! Cele mai bune căști de gaming true wireless pentru PS5, PC și mobile
Se schimbă buletinele. E ordin direct de la UE. Renunțăm la cărțile de identitate clasice
Se schimbă buletinele. E ordin direct de la UE. Renunțăm la cărțile de identitate clasice
Chiftelele, preparatul clasic, cu adevărat savuros. Trucurile specialiștilor
Chiftelele, preparatul clasic, cu adevărat savuros. Trucurile specialiștilor
Culisele CRIMEI oribile de la Măgurele. Cine s-a aflat, de fapt, în spatele cumplitului asasinat
Culisele CRIMEI oribile de la Măgurele. Cine s-a aflat, de fapt, în spatele cumplitului asasinat
Mi-e ruşine! Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
Mi-e ruşine! Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe...
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o...
„Spunea calm că totul va fi bine” Noi informații despre moartea lui Alex Mătușa, militarul găsit împușcat în cap. Ce ascunde tragedia de la unitatea din Târgu Jiu
„Spunea calm că totul va fi bine” Noi informații despre moartea lui Alex Mătușa, militarul...
Top 5 cele mai spectaculoase lacuri glaciare din România. Locurile speciale care-i lasă pe turiști fără cuvinte
Top 5 cele mai spectaculoase lacuri glaciare din România. Locurile speciale care-i lasă pe turiști...
Ce conțin, de fapt, crenvurștii? Mulți români adoră să-i mănânce, dar puțini citesc eticheta produsului
Ce conțin, de fapt, crenvurștii? Mulți români adoră să-i mănânce, dar puțini citesc eticheta produsului
Apariția Biancăi Drăgușanu la „Din Dragoste”, comentată de Mircea Radu. Ce spune prezentatorul despre femeia de astăzi: „Ce preț a plătit pentru a fi…”
Apariția Biancăi Drăgușanu la „Din Dragoste”, comentată de Mircea Radu. Ce spune prezentatorul despre femeia...
×