Juratul de la "Arena leilor", DRAGOȘ ANASTASIU, despre cum să obții 1.000.000 €
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » Cătălin Stănciulescu, un cunoscut vlogger, deportat din Belize din cauză că este român: ”De acolo mi-am dat seama că o să apară problema”

Cătălin Stănciulescu, un cunoscut vlogger, deportat din Belize din cauză că este român: ”De acolo mi-am dat seama că o să apară problema”

De: Andreea Voicu 08/07/2024 | 11:44

Cătălin Stănciulescu, vloggerul român cunoscut drept „BackPackYourLife”, a expus în spațiul public o situație pe care a întâmpinat-o în călătoria sa în jurul lumii. Vloggerul a dorit să viziteze Belize, o țară care se învecinează cu Mexic. Și-a achiziționat biletul din Honduras, având în plan o excursie de 3 zile în Belize. Apoi, urma să plece în Panama. Odată ce a aterizat și s-a prezentat la serviciul pentru imigrări, a întâmpinat probleme. Reprezentantul de la Immigration Office i-a adresat câteva întrebări în urma cărora românul a realizat că va avea dificultăți la intrarea în țară. În cele din urmă, a ajuns să fie trimis înapoi în Honduras, fiind lăsat cu un gust amar. A explicat în spațiul public întreaga situație.

Cătălin Stănciulescu, cunoscut și sub numele de „BackPackYourLife” pe Youtube și alte platforme de socializare, a expus în mediul online o situație neplăcută pe care a întâmpinat-o. Vloggerul se afla în Honduras și și-a dorit să viziteze Belize, timp de câteva zile. Țara se află pe coasta de est a Americii Centrale, fiind cunoscută și drept „Hondurasul Britanic”, până în 1973. Totodată, se află și pe ruta celor care vor să intre ilegal în SUA. Aspectul acesta a creat o situație neplăcută vloggerului român. Deși își dorea să vadă țara pentru câteva zile, având chiar și bilete de ieșire din Belize, a fost deportat de autorități.

Cătălin Stănciulescu nu a fost lăsat să viziteze Belize:  „De acolo mi-am dat seama că o să apară problema”

Înainte de a expune problema pe care a întâmpinat-o, vloggerul a explicat că avea, deja, achiziționat biletul de ieșire din Belize, un aspect relevat pentru situația în cauză. Pentru zborul către Belize, vloggerul plătise un bilet de 200 de dolari.

„Mă aflam în Honduras și am decis să vizitez Belize, pentru trei zile. Am luat un zbor, aproximativ 45 de minute. Ce trebuie să știți este că Belize are graniță cu Mexicul, și Mexicul are graniță cu Statele Unite ale Americii, iar Belize se află pe ruta celor care vor să intre ilegal în Statele Unite ale Americii. Aveam de stat doar 3 zile în Belize, după care aveam bilet cumpărat pentru a merge în Panama. Deci aveam bilet de ieșire din Belize.

Aterizam în Honduras, pentru că aveam locul în avion în față. Am ieșit din avion primul, deci am ajuns primul la Immigration Office. Îi dau pașaportul, se uită la mine și îmi pune o întrebare extrem de importantă. De acolo mi-am dat seama că o să apară problema”, a povestit vloggerul pe Tik Tok.

Vezi și CE A PĂȚIT UN ROMÂN DE REVELION ÎN RUSIA LUI VLADIMIR PUTIN: „ROMÂNII NU AU VOIE SĂ VADĂ FOCURILE DE ARTIFICII”

Vloggerul a fost trimis înapoi în Honduras: „Mi s-a spus foarte clar: «Asta din cauza faptului că ești român!»”

Timp de patru ore, vloggerul a fost „păzit” de un bărbat, până când a urcat în avionul către Honduras. A avut de așteptat timp de 4 ore în aeroport. În urma dialogului purtat cu bărbatul respectiv, Cătălin Stănciulescu a aflat că, în ultima lună, 14 români au încercat să tranziteze ilegal statul. În plus, a sesizat un aspect bizar la pașaportul său. Ștampila de intrare a fost trecută pentru data de 20 iunie, deși ajunsese acolo pe 21 iunie. De altfel, avea viză de intrare în Honduras pe 20 iunie. A fost deportat în Honduras, fiind, practic, obligat să își refacă planurile și să își găsească cazare.

„M-a întrebat: «aveți viză de Statele Unite ale Americii?». Și i-am spus că nu, nu am viză de SUA. «Ok, și când vă întoarceți în România?». Și i-am spus că nu mă întorc în România, am bilet de ieșire către Panama, eu călătoresc, nu mă întorc acasă. Ea zice: «Nu se poate, trebuie să vă întoarceți acasă». I-am spus «Doamnă, v-am demonstrat că o să ies din Belize, nu aveți cum să mă trimiteți în România». A luat pașaportul, s-a dus în spate, a vorbit cu superiorii. (…) Îmi dă un telefon, îl pun la ureche și aud o voce de femeie și îmi spune în limba română: «Sunt doamna ambasador a României în Mexic, pentru că în Belize nu există Ambasada României, spuneți-mi, vă rog frumos, ce s-a întâmplat».

(…) «Te cheamă Cătălin?». Da. «Păi, pe tine nu o să te lasă să intri sigur, pentru că tu călătorești prin lume, ești factor de risc. (…) Sunt șanse foarte mari să nu te lase să intri în țară». (…) Le-am zis că nu mă duc ilegal nicăieri. Apoi, mi-au zis că mă trimit înapoi în Honduras. (…) Băiatul de la Security mi-a zis că în ultima lună au avut 14 români care au încercat să treacă ilegal, pe ruta asta, ca să ajungă în Mexic și mai departe în România. Și aveau o problemă foarte mare cu românii și bulgarii. Abia când m-am suit în avion, mi-a dat pașaportul. Ajung în Honduras, vorbesc cu cei de la Immigration, mă întreabă ce am făcut, le-am zis că nu m-au primit.

(…) Ei n-au vrut să-mi treacă acolo că nu m-au primit în țară (n.r. pe pașaport). Ei mi-au pus mie ștampilă de intrare pe 20 iunie (n.r. el a ajuns pe 21 iunie acolo) și ștampilă de ieșire pe 21 iunie. Deci au făcut, cumva, o ilegalitate, ei au luat în calcul că am ajuns în Belize cu o zi înainte și că am ieșit de bunăvoie după. Dar e foarte ciudat. Pentru că eu am viză de intrare în Honduras pe 20 iunie. Și mi s-a spus foarte clar: «Asta din cauza faptului că ești român!»”, a mai precizat Cătălin Stănciulescu, în spațiul public.

Vezi și UN TURIST AMERICAN, ÎNGROZIT DE CE A PUTUT SĂ VADĂ PE AEROPORTUL HENRI COANDĂ: ”NU VENIȚI NICIODATĂ!”

Sursă foto & video: Tik Tok „catalinbackpackyourlife”

Urmărește Cancan.ro pe Google News
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut parte din echipa Kanal D. Din 2019 a activat în cadrul echipei CIAO. Până în prezent, are la activ peste 9500 de citeste mai mult
Parteneri
Cum arată Brigitte Pastramă după ce a dispărut din showbiz. Nu o recunoaște nimeni: și-a topit acidul din buze și nu mai are extensii
Cum arată Brigitte Pastramă după ce a dispărut din showbiz. Nu o recunoaște nimeni: și-a...
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Cum arată și cu ce se ocupă fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță. Câți copii are cu femeia de care s-a îndrăgostit înainte să o cunoască pe Monica Bârlădeanu
Cum arată și cu ce se ocupă fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță. Câți copii...
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul,...
Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”
Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este...
VIDEO Cum arată averea confiscată din bagajul „pensionarului” Adriean Videanu. Imagini cu bijuteriile de 650.000 de euro
VIDEO Cum arată averea confiscată din bagajul „pensionarului” Adriean Videanu. Imagini cu bijuteriile de 650.000...
Autorul jafului de la banca din Iași vine cu o explicație halucinantă: spune că e antreprenor și voia să-și plătească datoriile la stat
Autorul jafului de la banca din Iași vine cu o explicație halucinantă: spune că e...
Cât ulei trebuie să consume o mașină?
Cât ulei trebuie să consume o mașină?
Octavian este tânărul de 22 de ani decedat în accidentul din Argeș: "O inimă bună a încetat să mai bată!"
Octavian este tânărul de 22 de ani decedat în accidentul din Argeș: "O inimă bună...
"De data asta nu mai scapi" - Fata de 18 ani UCISĂ, la Bacău, de...
Ce părere a avut Dan Bălan despre Arsenium, atunci când s-au cunoscut:
Ce părere a avut Dan Bălan despre Arsenium, atunci când s-au cunoscut: "Mă privea de...
Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din
Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au...
Meteo: O nouă avertizare de vreme rea, emisă de ANM. Cod galben de ploi în sud-estul și centrul României
Meteo: O nouă avertizare de vreme rea, emisă de ANM. Cod galben de ploi în...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Domnișoară, sunteți prima femeie pe care o iubesc!
BANCUL ZILEI. Bulă: - Domnișoară, sunteți prima femeie pe care o iubesc!
Noua actualizare Samsung blochează telefoanele Galaxy. Modele vizate
Noua actualizare Samsung blochează telefoanele Galaxy. Modele vizate
Un economist DĂ VERDICTUL! Câte joburi VA FURA Inteligența Artificială?
Un economist DĂ VERDICTUL! Câte joburi VA FURA Inteligența Artificială?
Ce nu s-a văzut la nunta Lorei cu Ionuț Ghenu! Detaliile care stârnit un val de reacții pe Internet: „Am plâns, dar...”
Ce nu s-a văzut la nunta Lorei cu Ionuț Ghenu! Detaliile care stârnit un val...
Singura țară din lume care e în același timp și continent. E plină de peisaje spectaculoase, faci peste 20 de ore cu avionul din România și nu e deloc ieftin să ajungi aici
Singura țară din lume care e în același timp și continent. E plină de peisaje...
Comuna din România mai bogată decât multe orașe importante. E peste Predeal, Bușteni. Se află la o oră și jumătate de București și puțini au auzit de ea
Comuna din România mai bogată decât multe orașe importante. E peste Predeal, Bușteni. Se află...
Se CONFISCĂ telefonul. Poliția te verifică fără întrebări. UE a dat ordin
Se CONFISCĂ telefonul. Poliția te verifică fără întrebări. UE a dat ordin
Valentin Sanfira și Codruța Filip, în culmea fericirii. Vestea minunată dată fanilor. ”Mulțumim, Doamne!”
Valentin Sanfira și Codruța Filip, în culmea fericirii. Vestea minunată dată fanilor. ”Mulțumim, Doamne!”
Competiția ce provoacă liceenii din București să dezvolte jocuri video
Competiția ce provoacă liceenii din București să dezvolte jocuri video
PNL vs PSD după decizia CCR în cazul Dianei Şoşoacă. Florin Roman acuză că e o „făcătură marca PSD”. Răspunsul lui Lucian Romaşcanu
PNL vs PSD după decizia CCR în cazul Dianei Şoşoacă. Florin Roman acuză că e...
Lege de la UE. România e obligată. Se aplică de la 1 ianuarie 2025
Lege de la UE. România e obligată. Se aplică de la 1 ianuarie 2025
Cel mai puternic drog pe care îl consumăm. Ne distruge lent, dar sigur
Cel mai puternic drog pe care îl consumăm. Ne distruge lent, dar sigur
Este oficial. Digi RCS-RDS România a făcut anunțul începutului de octombrie
Este oficial. Digi RCS-RDS România a făcut anunțul începutului de octombrie
Ce face, în fiecare zi, fosta noră a celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia timp de 16 ani: E terapie curată
Ce face, în fiecare zi, fosta noră a celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia...
Lora și Ionuț Ghenu au fost fabuloși la dansul mirilor. Imagini superbe de la nunta celor doi. Cum au arătat tortul și mărturiile
Lora și Ionuț Ghenu au fost fabuloși la dansul mirilor. Imagini superbe de la nunta...
Reacția Mădălinei Pamfile după ce a fost prinsă de Poliție conducând sub influența alcoolului: ”Nu există nicio justificare”
Reacția Mădălinei Pamfile după ce a fost prinsă de Poliție conducând sub influența alcoolului: ”Nu...
Drumul spectaculos din România care duce la Peștera de Gheață. Puțini au auzit de această atracție turistică deosebită
Drumul spectaculos din România care duce la Peștera de Gheață. Puțini au auzit de această...
Singurul cartier din București unde au locuit oameni în urmă cu mii de ani. Puțini știu unde se află
Singurul cartier din București unde au locuit oameni în urmă cu mii de ani. Puțini...
Schimbare radicală de situație. Alexandru Ciucu vrea să se împace cu Alina Sorescu: „Părinții ar trebui să rămână împreună”
Schimbare radicală de situație. Alexandru Ciucu vrea să se împace cu Alina Sorescu: „Părinții ar...
×