Gabriel Dorobanţu, o poveste trăită în consens cu melodia "Mi-e dragă viaţa"
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Exclusiv » Scandal! Scenaristul amenințat cu moartea le aduce acuzații grave. Iorga și Adrian Elicopter s-au trezit cu dosare penale: “Îi dau în judecată!”

Scandal! Scenaristul amenințat cu moartea le aduce acuzații grave. Iorga și Adrian Elicopter s-au trezit cu dosare penale: “Îi dau în judecată!”

De: Mihai Popa 06/07/2024 | 23:40

Radu Alexandru a vorbit pentru prima dată despre “cancel-ul” primit în urma postărilor sale din trecut. La baza fenomenului ar fi stat Iorga și Adrian Elicopter, influenceri cu care “Pitici Gratis” a avut o dispută aprigă în mediul online. Cum se va soluționa totul, aflați de la vestitul scenarist, în cadrul emisiunii CANCAN EXCLUSIV!

( NU RATA: A IEȘIT TOTUL LA IVEALĂ! SELLY ȘI ADRIAN ELICOPTERUL DE LUPTĂ S-AU ÎNTÂLNIT ȘI AU FĂCUT PUBLICE ÎNREGISTRĂRILE DE PE CAMERE )

Radu Alexandru și soția lui, amenințați cu moartea, în urma discursului propagat de Iorga și Adrian Elicopter pe TikTok

CANCAN EXCLUSIV: Ce a trezit în tine cancel-ul primit?

Radu Alexandru (Pitici Gratis): Nervi, în primul rând am fost foarte furios. Mi-am dat seama în momentul ăla că dintre miile de texte pe care le-am scris pe site-ul ăla, care e munca vieții mele, marea majoritate o să-l țină minte pe ăsta și o să mă asocieze cu ăsta. Probabil este dintre cele mai slabe de pe site-ul ăla și m-a lovit la ego destul de tare. Sunt atât de multe lucruri acolo de care sunt mândru și lumea n-o să țină minte decât trei fraze scoase din context.

A doua chestie destul de nasoală a fost miile de mesaje pe care le-am primit în mesaje private. Eu sunt obișnuit cu amenințările cu moartea, că trolez de 20 de ani pe internet. Dar nu a fost amuzant că au fost atât de multe, că majoritatea erau de copii de 14 ani. Oare părinții lor știu că acești copii în loc să scoată apă din fântână sau ce i-au trimis ei să facă, stau și amenință oameni cu moartea?!

Radu Alexandru a fost pus la zid în urma unor text publicate pe blogul său, în urmă cu mai mulți ani (Foto: captură video)

CANCAN EXCLUSIV: Care a fost fondul acestor amenințări?

Radu Alexandru (Pitici Gratis): Că au zis oamenii ăștia doi pe internet că sunt pedofil și gloata vrea justiție, nu să se lămurească. S-au simțit o gloată de justițiari, cineva le-a spus «ăsta e pedofilul». Na, «trebuie atacat pedofilul, ca noi să fim ăia morali». Ei se simt foarte bine, gândește-te că sunt niște copii care nu nicio putere individuală. Dar când se strâng 100.000 și țipă în aceeași direcție, chiar sunt puternici. Și chestia asta le dă o senzație de putere, de relevanță.

CANCAN EXCLUSIV: După cât timp s-a calmat situația cu amenințările?

Radu Alexandru (Pitici Gratis): Încă se mai întâmplă, s-a calmat după vreo două săptămâni. Dar vreo două săptămâni a fost nasol, a primit și nevastă-mea. Nici măcar nu știu de unde au aflat toți copiii ăștia cine e nevastă-mea. Mi se pare absurd, adică din punctul lor de vedere ei sunt oamenii buni, eu sunt omul rău.

Deci eu sunt omul rău, că acum 15 ani am scris un text violent pe site și eu sunt oamenii buni că o amenință cu moartea pe nevastă-mea. Cumva, ceva acolo îmi dă cu o disonanță cognitivă. Nu îmi dau seama cum poți să o gândești așa «eu sunt ăla bun, o s-o ameninț pe nevasta ăstuia cu moartea, el e ăla rău, că acum 15 ani a scris ceva vulgar».

( CITEȘTE ȘI: SELLY, VEHEMENT ÎN PRIVINȚA SUBSTANȚELOR INTERZISE! VLOGGERUL LANSEAZĂ O CAMPANIE ANTIDROG ÎN ROMÂNIA: ”ESTE DATORIA NOASTRĂ!” )

Scenaristul susține că Poliția s-a autosesizat în cazul influencerilor vocali: „Este dosar penal deschis pe numele amândurora pentru infracțiunea de instigare!”

CANCAN EXCLUSIV: Să vorbim despre zona juridică. Ce s-a transmis în momentul în care cei doi spuneau că au fost la Poliție pentru a da declarații?! Înțeleg că și tu ai fost pus în această poziție…

Radu Alexandru (Pitici Gratis): Oamenii ăștia numai cu calomnii și minciuni și jumătate de adevăruri au muncit. Cum au fost chemați la Poliție, cum au țipat pe internet că i-am dat eu în judecată. De parcă atunci când faci ceva penal trebuie să te dea cineva în judecată. Dacă dau la cineva în cap, trebuie să mă dea ăla în judecată?! Nu, mă ridică Poliția a doua zi și mă bagă. Așa și ei, ce-au făcut ei a fost o instigare clară și publică, mi-au pus adresa pe internet, am primit mesaje de la oameni care mi-au scris >. Ceea ce este evident extrem de penal. Nu trebuie să-i dau în judecată ca Poliția să se sesizeze. Bineînțeles, Poliția m-a contactat să le dau probe și mesaje private.

„Pitici Gratis” a fost scenaristul filmului Buzz House, în care Iorga și Adrian Elicopter au jucat (Foto: captură video)

CANCAN EXCLUSIV: Tu ai făcut plângere?

Radu Alexandru (Pitici Gratis): Nu pot să spun nici că am făcut plângere, nici că n-am făcut plângere. În cadru legal, lucrurile sunt mai complicate și ar trebui să fie confidențial. Dar lucrurile alea fiind extrem de penale, nu cred că a fost o singură plângere împotriva lor. Sunt lucruri penale, la care Poliția se autosesizează. Pe „penal”, îi dă procurorul în judecată și din câte știu este dosar penal deschis pe numele amândurora pentru infracțiunea de instigare.

CANCAN EXCLUSIV: Pe „civil” o să-i dai și tu în judecată?

Radu Alexandru (Pitici Gratis): Nu doar că m-am gândit, am vorbit și cu avocați, m-am consultat cu toți prietenii, cu toții oamenii din industrie pe care îi cunosc, și nu știu clar ce aș avea de câștigat din procesul ăsta. Adică toți avocații mi-au spus că e foarte probabil să câștig pe dreptul la imagine, dreptul la muncă, sunt multe chestii care pe „civil” ar fi de un proces. Dar nu sunt convins că finalitatea acestui proces m-ar ajuta cu ceva. OK, câștig procesul, peste doi ani de zile, câ atât durează procesul, și ce fac?! Că la acest gen de proces nu-i pune să dea o dezmințire, nu-i pune să dea o retractare publică a ce au spus. Și chiar dacă i-ar pune, peste doi ani oamenii ăștia o să fie extrem de anonimi. N-o să mai pese nimănui de ce o să spună ăștia peste doi ani, că n-o să mai știe nimeni cum îi cheamă. Și bani, o să iau 5.000 de euro sau ceva, merită să te plimbi prin tribunale pentru 5.000 de euro?! Pe mine ce m-ar interesa ar fi opinia publică, pe care n-o schimbă un proces.

( ACCESEAZĂ ȘI: CEA MAI VIRALĂ TIKTOKERIȚĂ DIN ROMÂNIA S-A DEZBRĂCAT DE SECRETE: LOUIS VUITTON, MAȘINI, CĂLĂTORII ȘI… FABRICĂ DE BANI! )

Iorga și Adrian Elicopter ar urma să fie dați în judecată de Radu Alexandru, susține scenaristul (Foto: Instagram)

Mesaj tranșant pentru Iorga și Adrian Elicopter: „Ne deranjăm reciproc, până la urmă poate fi un joc în care pierde toată lumea!”

CANCAN EXCLUSIV: Care este mesajul tău pentru ei?

Radu Alexandru (Pitici Gratis): Aici e mai complicat, mesajul meu ar fi următorul. Cel mai tare de la ei mi-ar plăcea să fie niște oameni adulți și să iasă, să spună public «băi, eram nervos atunci, mă certasem cu Selly și am găsit un țap ispășitor la care să țip. Am stat și m-am gândit mai mult, omul ăla nu a făcut absolut nimic greșit, doar a scris niște texte bolnave acum niște ani, cu scopul de a enerva oameni». Mie asta mi-ar plăcea, ei să iasă și să spună chestia asta.

Numărul doi ar fi să vină într-un studio ca ăsta, cu mine, să discutăm chestia asta și să lăsăm publicul să decidă cine are dreptate. Iar a treia chestie ar fi procesul ăla, dacă primele două nu ajung nicăieri, atunci o să-i dau în judecată pe „civil”, ce să fac?! Ceea ce n-o să-mi servească prea mult, pentru că n-o să schimbe opinia publică prea tare, dar măcar o să-i deranjeze și pe ei, o să-i foiască puțin prin tribunale. Ne deranjăm reciproc, până la urmă poate fi un joc în care pierde toată lumea!

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Mihai Popa este un entuziast reporter al departamentului EXCLUSIV din cadrul publicației CANCAN.RO. A studiat tainele jurnalismului monden îndeaproape, având la activ o multitudine de materiale picante, redactate cu brio!
Parteneri
Cosmina Păsărin a ajuns de nerecunoscut! Cum arată acum fosta vedetă Playboy
Cosmina Păsărin a ajuns de nerecunoscut! Cum arată acum fosta vedetă Playboy
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Ea va câștiga Vocea României 2024? Cine e tânăra care a cucerit toată țară: „Cea mai bună voce pe care am auzit-o în acest sezon”
Ea va câștiga Vocea României 2024? Cine e tânăra care a cucerit toată țară: „Cea...
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul,...
Boala bizară de care suferă o tânără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente
Boala bizară de care suferă o tânără de 25 de ani. Riscă să moară dacă...
VIDEO Mașini parcate pe iarbă, blocate cu bolovani uriași. Cum au fost pedepsiți mai mulți șoferi timișoreni
VIDEO Mașini parcate pe iarbă, blocate cu bolovani uriași. Cum au fost pedepsiți mai mulți...
Vremea se schimbă radical din acest weekend. Temperaturile scad după valul de ploi și vijelii
Vremea se schimbă radical din acest weekend. Temperaturile scad după valul de ploi și vijelii
În cât timp se prescrie, de fapt, o sancțiune rutieră?
În cât timp se prescrie, de fapt, o sancțiune rutieră?
Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?
Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”....
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
Cristina Șișcanu este total nemulțumită de lucrurile pe care o femeie trebuie să le facă, pentru a avea succes.
Cristina Șișcanu este total nemulțumită de lucrurile pe care o femeie trebuie să le facă,...
Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din
Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au...
O tânără de 27 de ani a făcut infarct şi a murit la birou. Leşinase mai devreme, dar nu a fost lăsată să plece
O tânără de 27 de ani a făcut infarct şi a murit la birou. Leşinase...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Domnișoară, sunteți prima femeie pe care o iubesc!
BANCUL ZILEI. Bulă: - Domnișoară, sunteți prima femeie pe care o iubesc!
Noua actualizare Samsung blochează telefoanele Galaxy. Modele vizate
Noua actualizare Samsung blochează telefoanele Galaxy. Modele vizate
Un economist DĂ VERDICTUL! Câte joburi VA FURA Inteligența Artificială?
Un economist DĂ VERDICTUL! Câte joburi VA FURA Inteligența Artificială?
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație:
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Se construiește drumul de mare viteză de care au nevoie sute de mii de români. Va avea două noduri rutiere, două parcări și va face mai ușoară legătură cu Europa modernă
Se construiește drumul de mare viteză de care au nevoie sute de mii de români....
Se construiește o nouă autostradă în România. Va avea 68 de km, 102 poduri și viaducte, va face legătură cu multe drumuri importante și va costa 1,3 miliarde de euro
Se construiește o nouă autostradă în România. Va avea 68 de km, 102 poduri și...
UE a dat ordin. Documentul ce trebuie semnat. A devenit obligatoriu în România
UE a dat ordin. Documentul ce trebuie semnat. A devenit obligatoriu în România
Valentin Sanfira și Codruța Filip, în culmea fericirii. Vestea minunată dată fanilor. ”Mulțumim, Doamne!”
Valentin Sanfira și Codruța Filip, în culmea fericirii. Vestea minunată dată fanilor. ”Mulțumim, Doamne!”
Competiția ce provoacă liceenii din București să dezvolte jocuri video
Competiția ce provoacă liceenii din București să dezvolte jocuri video
Oficial ONU: atacurile din ce în ce mai intense ale Israelului asupra Libanului sunt „catastrofale”
Oficial ONU: atacurile din ce în ce mai intense ale Israelului asupra Libanului sunt „catastrofale”
Restricții pentru 30 de zile în România. Decizie oficială: Trebuie notificat în cel mai scurt timp
Restricții pentru 30 de zile în România. Decizie oficială: Trebuie notificat în cel mai scurt...
Analfabeți la conducerea țării. Câte clase aveau Ceaușeștiii
Analfabeți la conducerea țării. Câte clase aveau Ceaușeștiii
Ce a primit un client McDonald’s, după ce a comandat un dublu-cheeseburger vegetarian. Imaginea a devenit virală!
Ce a primit un client McDonald’s, după ce a comandat un dublu-cheeseburger vegetarian. Imaginea a...
Mama singură cu 3 copii a dat detalii despre cum a fost ajutată de milionarul român de doar 28 de ani: Un om cu suflet mare
Mama singură cu 3 copii a dat detalii despre cum a fost ajutată de milionarul...
Cum arăta Andreea Perețeanu de la Asia Express, sezonul 7, în 2012. Ce nou proiect a început sora lui Carmen Negoiță
Cum arăta Andreea Perețeanu de la Asia Express, sezonul 7, în 2012. Ce nou proiect...
Lora și Ionuț Ghenu s-au căsătorit religios după 9 ani de relație! Primele imagini cu artista în rochie de mireasă
Lora și Ionuț Ghenu s-au căsătorit religios după 9 ani de relație! Primele imagini cu...
Orașul din România care are toate străzile perpendiculare și paralele. Au fost proiectate de un inginer austriac și este ceva unic la noi în țară
Orașul din România care are toate străzile perpendiculare și paralele. Au fost proiectate de un...
Horoscop rune 7-13 octombrie 2024. Mihai Voropchievici dă cea mai bună veste pentru Berbec, e uriașă
Horoscop rune 7-13 octombrie 2024. Mihai Voropchievici dă cea mai bună veste pentru Berbec, e...
Schimbare radicală de situație. Alexandru Ciucu vrea să se împace cu Alina Sorescu: „Părinții ar trebui să rămână împreună”
Schimbare radicală de situație. Alexandru Ciucu vrea să se împace cu Alina Sorescu: „Părinții ar...
×