Acasă » Știri » BAC 2024 | Rezolvarea subiectelor la limba română de la Bacalaureat. Unde au greșit majoritatea elevilor

BAC 2024 | Rezolvarea subiectelor la limba română de la Bacalaureat. Unde au greșit majoritatea elevilor

De: Alexandra Costea 01/07/2024 | 16:00
BAC 2024 | Rezolvarea subiectelor la limba română de la Bacalaureat. Unde au greșit majoritatea elevilor

BAC 2024 la Limba și Literatura Română 2024. Luni, 1 iulie 2024, absolvenții de clasa a XII-a au susținut prima probă a examenului național de Bacalaureat. Mai exact, mai bine de 134.000 de candidați au susținut azi proba scrisă la Limba și literatura română, aceasta fiind prima din calendarul sesiunii iunie – iulie. Iată ce subiecte au picat au picat la proba scrisă la Limba și literatura română, cum se rezolvă acestea potrivit EDU.ro, dar și cea mai frecventă greșeală făcută de elevi!

UPDATE 16:00 – A fost încărcat baremul de rezolvare pe platforma Ministerului Educației.

Barem de rezolvare Varianta 2 – Filiera teoretică – Profilul umanist; Filiera vocaţională – Profilul pedagogic

Barem de rezolvare Varianta 2 – Filiera teoretică – Profilul real; Filiera tehnologică; Filiera vocaţională – Toate profilurile (cu excepţia profilului pedagogic)

UPDATE 14.30 – În aproximativ 30 de minute, Ministerul Educație urmează să publice baremul de rezolvare al subiectelor pentru proba la română. Cel mai probabil, subiectul care le-a dat mari bătăi de cap elevilor de clasa a XII-a a fost subiectul al III-lea. Aceștia au trebuit să elaboreze un eseu de 400 de cuvinte despre particularitățile unei nuvele studiate. La acest subiect, candidații ar fi putut să scrie despre Moara cu noroc de Ioan Slavici, sau despre Alexandru Lăpușneanu de Costache Negruzzi.

UPDATE 12.00 – Prima probă scrisă a sesiunii de Bacalaureat iunie – iulie s-a încheiat.

UPDATE 11.30 – În următoarele 30 de minute, proba la limba și literatura română urmează să se încheie. Subiectele vor fi dezvăluite în mod oficial începând cu ora 12.00, iar baremul va fi publicat la ora 15.00.

UPDATE 11.00 – Inspectoratul școlar a declanșat o anchetă după ce, la ora 9.20, jurnaliștii de la stirileprotv.ro au publicat fotografiile cu subiectele, au transmis reprezentanții instituției de unde au fost trimise imaginile.

UPDATE 10.15 – În documentele aparent fotografiate cu o cameră de corp, unde cineva a încercat să șteargă indicativul centrului de examen și numele județului, sunt vizibile subiectele marcate cu watermark-ul „Gorj – 2783”.

Se pare că varianta cu numărul 2 a fost cea care a fost aleasă.

La prima cerință, elevii au avut de rezolvat mai multe exerciții bazate pe un text suport de Gabriel Dimisianu. La a doua subiect, aceștia au fost solicitați să explice rolul notelor autorului într-un text dramatic de Gh. Ciprian. Subiectul al treilea a constat în elaborarea unui eseu despre particularitățile unei nuvele studiate.

Aceste subiecte au fost destinate elevilor din profilul real.

UPDATE 9.45 – Au apărut în spațiul public subiectele la Limba și literatură română! Iată ce subiecte au picat!

Ce au avut elevi de clasa a 12-a de rezolvat la subiectul al 3-lea!

UPDATE 9.00 – A început proba scrisă la Limba și literatura română! Plicurile cu subiecte au fost deschise. Candidații au la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele. Candidații au fost așezați în bănci câte unul, în ordine alfabetică. Nimeni nu are voie să părăsească sala de examen mai devreme de ora 10.30. După ieșirea din săli, aceștia nu au voie să ia cu ei broșura cu subiecte sau ciornele.

Luni, 1 iulie 2024, mai bine de 134.000 de absolvenți de clasa a XII-a, 119.000 din promoția curentă și alți 15.000 din seriile anterioare, au susținut prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2024, cea la Limba și literatura română.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații au avut la dispoziție 3 ore. Subiectele de la proba de Limba și literatura Română 2024 vor fi disponibile pe EDU.ro în jurul orei 12:00, la scurt timp după finalizarea examenului.

Baremul de corectare pentru proba scrisă care a avut în această dimineață vor fi publicate în jurul orei 15:00 pe site-ul subiecte.edu.ro.

Iată ce subiecte au picat au picat la proba scrisă la Limba și literatura română, cum se rezolvă acestea, dar și cea mai frecventă greșeală făcută de elevi! Profesorii nu se așteptau ca elevii să întâmpine dificultăți la acest subiect!

Citește și: BAC 2024 | CE SUBIECTE AU PICAT LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, PRIMA PROBĂ SCRISĂ DE LA BACALAUREAT

BAC 2024. Cum se desfășoară probele scrise din sesiunea iunie – iulie a examenului de Bacalaureat

Probele scrise la BAC 2024 încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis, pe baza unui act de identitate valid, până la ora 8:30.

Elevii au la dispoziție trei ore pentru redactarea lucrărilor, începând de la momentul distribuirii subiectelor în sala de examen. Candidații care au obținut aprobare de la comisiile județene, conform procedurilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, auz și tulburări de neurodezvoltare, pot beneficia de o prelungire de cel mult două ore.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații trebuie să folosească doar cerneală sau pastă albastră, iar pentru scheme și desene vor utiliza creion negru. La probele scrise de Matematică și Geografie, sunt permise doar instrumentele de desen. Hârtia utilizată în examen va fi doar cea distribuită oficial în săli.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, precum și a oricăror dispozitive electronice de calcul, stocare de informații sau comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). De asemenea, elevilor li se va comunica că nu este permis accesul cu manuale, dicționare, notițe sau însemnări.

Candidaților la BAC 2024 le este strict interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită sau să schimbe foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale. Cei surprinși în astfel de situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de ei sau de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau alte persoane, și indiferent dacă le-au primit sau le-au transmis. Acești candidați nu vor mai avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Pe durata probelor, toate sălile de examen vor fi supravegheate audio-video.

134.000 de elevi au susținut prima probă la BAC pe 1 iulie 2024

Peste 134.000 de absolvenți de clasa a XII-a, dintre care 119.000 din promoția curentă și alți 15.000 din seriile anterioare, sunt așteptați în această dimineață să susțină prima probă a examenului de Bacalaureat 2024.

Probele scrise din prima sesiune (iunie-iulie) a examenului național de Bacalaureat 2024 se vor desfășura în perioada 1-5 iulie, în aproximativ 477 de centre, potrivit Ministerului Educației.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2024, sesiunea iunie – iulie

Luni, 1 iulie 2024: Limba și literatura română

Marți, 2 iulie 2024: proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie, în funcție de profil)

Joi, 4 iulie 2024: proba la alegere a profilului și specializării (se poate opta pentru una dintre următoarele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie, Psihologie)

Vineri, 5 iulie 2024: Limba și literatura maternă (pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale)

Primele rezultate la BAC 2024 vor fi afișate pe 8 iulie (până la ora 12:00) atât în centrele de examen, cât și online. În aceeași zi, contestațiile pot fi depuse sau trimise între orele 12:00 și 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2024, cele de după contestații, vor fi afișate pe 12 iulie 2024. Conform art. 5 și art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR), rezultatele vor fi afișate prin anonimizarea numelui și prenumelui candidatului, folosind coduri.

Citește și: VESTE BUNĂ PENTRU ELEVII CARE OBȚIN 5,99 LA BACALAUREAT ÎN 2024. CUM SE CALCULEAZĂ MEDIA FINALĂ

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Și-a început cariera în presă în anul 2021, la Kanal D. A lucrat ca redactor aproape 3 ani pentru site-ul stirilekanald.ro. În prezent este redactor al publicației CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. Alexandra a absolvit citeste mai mult
Parteneri
Văduva victimei lui Mario IORGULESCU: Gino Iorgulescu nu m-a contactat niciodată să-și ceară scuze. Nici nu s-a oferit să mă ajute
Văduva victimei lui Mario IORGULESCU: Gino Iorgulescu nu m-a contactat niciodată să-și ceară scuze. Nici...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Cât costă un sejur de 8 zile la mare, în România. Un român a făcut calculul exact: „Cu banii ăia mergi în Grecia liniștit”
Cât costă un sejur de 8 zile la mare, în România. Un român a făcut...
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
Cum a ajuns un bărbat din Olanda să aibă 1.000 de copii cu sute de femei din toată lumea. „Cred că am exagerat puțin”
Cum a ajuns un bărbat din Olanda să aibă 1.000 de copii cu sute de...
O fetiță de 3 ani din Constanța a ajuns la spital după ce a mâncat o prăjitură cu marijuana. Mama ei spune că nu se mai oprea din râs
O fetiță de 3 ani din Constanța a ajuns la spital după ce a mâncat...
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Decizia luată de soțul Ilenei Stana Ionescu: Va fi incinerată. Cu ce explicații vine acesta: „Așa a vrut Ileana”
Decizia luată de soțul Ilenei Stana Ionescu: Va fi incinerată. Cu ce explicații vine acesta:...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”
Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
Reacţia unui britanic care a călătorit cu 9 lire la clasa I cu CFR:
Reacţia unui britanic care a călătorit cu 9 lire la clasa I cu CFR: "O...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Noul update pentru Android Auto este live. Cele mai importante schimbări
Noul update pentru Android Auto este live. Cele mai importante schimbări
Această INVENȚIE de acum 40.000 de ani a SCHIMBAT ISTORIA MODEI pentru totdeauna!
Această INVENȚIE de acum 40.000 de ani a SCHIMBAT ISTORIA MODEI pentru totdeauna!
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea,...
Ingredientul care scoate mirosul persistent de transpirație din haine. Costă mai puțin de 2 lei și se găsește în orice magazin din țară
Ingredientul care scoate mirosul persistent de transpirație din haine. Costă mai puțin de 2 lei...
“De ce îmi amorțesc mâinile și picioarele?”. Motivele reale pentru care ți se întâmplă așa ceva
“De ce îmi amorțesc mâinile și picioarele?”. Motivele reale pentru care ți se întâmplă așa...
Schimbare istorică în România. Se emite pentru maxim 2 ani
Schimbare istorică în România. Se emite pentru maxim 2 ani
Ce face George Burcea pe la spatele Andreei Bălan. Și-a luat fetițele la o plimbare, dar incredibil ce s-a întâmplat. Imaginile au ajuns și la mama lor
Ce face George Burcea pe la spatele Andreei Bălan. Și-a luat fetițele la o plimbare,...
Ubisoft a anunțat finalizarea unui joc așteptat. Studioul din București a participat la dezvoltare
Ubisoft a anunțat finalizarea unui joc așteptat. Studioul din București a participat la dezvoltare
Euro 2024: Germania îl convoacă pe ambasadorul Turciei. Disputa privind salutul lupului ia amploare
Euro 2024: Germania îl convoacă pe ambasadorul Turciei. Disputa privind salutul lupului ia amploare
România a depășit Ungaria. Umilință supremă pentru unguri
România a depășit Ungaria. Umilință supremă pentru unguri
Teo Trandafir, topită după Valeriu Gheorghiță. Monica Bîrlădeanu a aflat de la televizor
Teo Trandafir, topită după Valeriu Gheorghiță. Monica Bîrlădeanu a aflat de la televizor
Cât câștigă un vânzător la o COVRIGĂRIE celebră din Capitală? Se caută cu disperare angajați noi într-o piață unde nu mai e „nimeni la ușă”
Cât câștigă un vânzător la o COVRIGĂRIE celebră din Capitală? Se caută cu disperare angajați...
Ion Ţiriac a fost implicat într-un incident în trafic şi amendat de poliţie. Reacţia furibundă a miliardarului
Ion Ţiriac a fost implicat într-un incident în trafic şi amendat de poliţie. Reacţia furibundă...
Vero Căliman, apariție sexy în costum de baie. Cum arată fosta Fetiță Zurli la plajă. Actrița demonstrează că e o femeie superbă
Vero Căliman, apariție sexy în costum de baie. Cum arată fosta Fetiță Zurli la plajă....
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
Andreea Raicu, revedere emoționantă cu fiica adoptivă. Ce face și cum arată acum Măriuca
Andreea Raicu, revedere emoționantă cu fiica adoptivă. Ce face și cum arată acum Măriuca
El este românul care a salvat Europa. Războinicul despre care se vorbește cu onoare și mândrie chiar și astăzi
El este românul care a salvat Europa. Războinicul despre care se vorbește cu onoare și...
Valea Oltului se închide. Cele mai bune rute ocolitoare. Toți șoferii trebuie să știe
Valea Oltului se închide. Cele mai bune rute ocolitoare. Toți șoferii trebuie să știe
×