Antonio Satîru, cel mai înalt om din România, la cei 2,20 m pe care îi are, a fost invitatul special în cadrul podcastului Altceva moderat de jurnalistul Adrian Artene. Tânărul a experimentat, până la 30 de ani, tot soiul de experiențe, unele plăcute, precum faima și admirația celor din jur, altele pe care ar vrea să le șteargă pentru totdeauna din memorie. Bărbatul a povestit în cadrul podcastului cât de dificil a fost pentru el să fie acceptat de cei din jur, cum s-a confruntat cu bullyingul, nu doar din partea colegilor, ci și din partea unora dintre profesori. Bărbatul a spus totul într-un interviu de excepție.
Să fii diferit, nu este întotdeauna un lucru ușor. Ești privit de unii cu nedumerire, de alții cu dispreț și, de multe ori, ai de suferit. Din păcate, asta a experimentat o mare parte din copilărie și adolescență și Antonio Satîru, cel mai înalt om din România. Bărbatul, care acum este plin de optimism și mereu zâmbitor, și-a amintit momentele în care plângea în fiecare zi în drumul spre casă de la școală. Și, nici măcar din partea celor de la care aștepta alinare, precum profesorii, nu avea parte de ea, ci dimpotrivă. Până și cadrele didactice îi puneau porecle care îl umileu.
„Când eram la școală, era cea mai neplăcută chestie posbilă. Aveam parte de bullying constant. Era un grup de copii care mă așteaptau în multe dintre zilele săptămânii și mă băteau, mă trânteau, aruncau cu pietre, tot ce se putea. Totul din cauză că eram ăla înalt și slab. Aveam profesori care îmi puneau porecle. Chiar și diriginta mea, la un moment dat, îmi zicea
Din cauza situației aproape insuportabile, Antonio a decis să vorbească deschis cu părinții săi, care l-au înscris la altă școală.”Aveam multe momente în care, în drum spre casă, mergeam în lacrimi. Nu era o situație plăcută și nici nu aveam ce să fac. Am schimbat școala după ce am trecut în clasa a cincea pentru că bullyingul ajunsese la niște norme foarte grave”, spune Antonio.
Din fericire, în noua unitate de învățământ, lucrurile s-au schimbat la 180 de grade. Tânărul nu doar că nu a mai avut parte de bullying, dar a devenit și foarte popular. „Acolo s-au schimbat lucrurile, s-a întâmplat și toată treaba cu magia. Era o diferență enromă pentru mine, de la tipul pe care îl bălăcărea jumătate de școală și își lua bătaie în fiecare zi, la tipul pe care îl apreciau. Aveam profesori care terminau ora cu 10 minute mai devreme, numai ca să mă cheme în fața clasei să fac niște numere de magie. Era o diferență de la cer la pământ” , povestește cel mai înalt om din țară în cadrul podcastului Altceva.
Magia a fost pentru Antonio salvarea reală. L-a făcut să uite de răutățile colegilor, ba chiar, în timp, și-a transformat haterii în fani. Iar magia din pasiune, s-a transformat în meserie. „A fost foarte ciudată pentru mine tranziția de la civil la magician, nici nu mi-am dat seama când s-a întâmplat. Eram la școală și făceam trucuri colegilor și profesorilor, și dintr-odată eram în restaurant și le făceam trucuri oamenilor și eram plătit pentru asta. În fiecare zi de miercuri făceam magie în bar. Și dintr-odată m-a lovit: se pare că sunt magician” , a spus bărbatul în cadrul podcastului Altecva cu Adrian Artene.
Conținutul ALTCEVA cu Adrian Artene poate fi urmărit și pe conturile de Facebook, Instagram, Tik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.