Stabilit în Costa Rica, de ani buni, Dragoș Dolănescu, fiul cel mic al regretatului artist, Ion Dolănescu, simte lipsa sărbătorilor de odinioară. Politicianul își amintește cu drag momentele petrecute alături de tatăl său, care era extrem de credincios. În familia marelui rapsod, se ținea post negru cu 40 de zile înainte, iar în noaptea de Înviere, acesta și fiii lui mergeau să ia lumină. Odată cu decesul artistului, aceste obiceiuri au dispărut. Mai mult, Dragoș n-a avut parte de ouă vopsite și nici de miel, la masa de Paște, potrivit mărturisirilor făcute de acesta în exclusivitate pentru CANCAN.RO.
Au trecut mai bine de 15 ani de la trecerea în neființă a marelui artist, Ion Dolănescu, dar pentru Dragoș, fiul său cel mic, amintirea momentelor petrecute în familie, de sărbători, vor rămâne veșnic vii.
Regretatul rapsod era o persoană extrem de credincioasă, mergea la biserică și ținea și post. Casa sa era mereu plină de rude, dar și de prieteni.
„Țineam post negru. Cu 40 de zile înainte, în fiecare zi de vineri, nu mâncam nimic și nici apă nu beam. Tata era foarte credincios. În Noaptea de Înviere mergeam să luăm lumină. Îi plăcea ca în casă să fie lume multă, dar nu dădea petreceri de Paște, în care să se cânte. De pe masă nu ne lipsea nimic. Mamaie era cea care gătea, era foarte pricepută. Dar avea și ajutoare. De tradiția cu haine noi de Paște, nu am știut. De asta, să spunem că ne-a privat”, a povestit Dragoș Dolănescu în exclusivitate pentru CANCAN.RO.
CITEȘTE ȘI: MOMENTE DELICATE PENTRU IONUȚ DOLĂNESCU. UNCHIUL LUI, FRATELE LUI ION DOLĂNESCU, A FOST OPERAT PE CREIER
Stabilit în Costa Rica, de ani buni, fiul cel mic al regretatului artist simte lipsa sărbătorilor de odinioară. Odată cu decesul tatălui său, aceste obiceiuri au dispărut. Mai mult, Dragoș n-a avut parte de ouă vopsite și nici de miel, la masa de Paște.
„În Costa Rica nu există biserică ortodoxă. Fiind catolici, ei au sărbătorit deja Paștele. Noi însă, respectă, atât cât putem, și tradițiile noastre. Toată familia se strâmge la masă, iar mama mea e cea care ne pregătește de toate. Aici nu prea se găsește carne de miel, și nici nu se vopsesc ouă. Avem însă sarmale cu mămăliguță, dar și cozonaci. Doar că aceștia sunt făcuți după rețeta de aici”, a completat Dragoș Dolănescu.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.