În urma analizelor efectuate după operației abdominale la care a fost supusă – în luna ianuarie, Kate Middleton (42 de ani) a fost diagnosticată cu cancer. Prințesa de Wales a fost cea care a făcut anunțul public, în urmă cu doar câteva ore, atunci când a dezvăluit și să este deja în plin proces de recuperare și urmează un tratament cu chimioterapie. Care sunt, de fapt, șansele de reușite împotriva diagnosticului sever.
În seara zilei de vineri, 22 martie 2024, Kate Middleton a făcut un anunț șocant despre starea sa de sănătate. În urma unor analize mai amănunțite – după operația chirurgicală efectuată în luna ianuarie – Prințesa de Wales a fost diagnosticată cu o fază incipientă de cancer. Fără a da prea multe detalii despre cumpăna prin care trece, aceasta se arată încrezătoare în evoluția bolii și a mărturisit că deja a început tratamentul împotriva cancerului.
Mai exact, la îndrumarea propriei echipei medicale, Kate Middleton a început deja ședințele de chimioterapie adjuvantă, tratament care poate avea șanse reale de reușită, dacă boala este descoperită în faza incipientă – Prințesa nu a oferit detalii cu privire la stadiul cancerului. În ciuda speranței că totul o să decurgă conform așteptărilor sale și că va putea să-și reia îndatoririle oficiale cât mai curând, Prințesa de Wales a mărturisit că atât ea, cât și familia au nevoie – cel puțin pentru o perioadă de timp – de intimitate.
”Testele efectuate după operație au constatat că a fost prezent cancerul. Prin urmare, echipa mea medicală m-a sfătuit să urmez un ciclu de chimioterapie preventiv și acum mă aflu în primele etape ale acestui tratament. William și cu mine am făcut tot ce am putut pentru a procesa și gestiona acest lucru în privat, de dragul tinerei noastre familii”, a spus Kate Middleton.
Conform specialiștilor, există mai multe forme de chimioterapie – combinate cu o selecție variată de medicamente – care pot concepe mai multe tratament împotriva unui singur tip de cancer. Chimioterapia adjuvantă – tratamentul pe care Prințesa de Wales îl urmează – este administrată, în general, pentru a reduce riscul ca un cancer să recidiveze sau să se răspândească în organism, însă reușitele curei depind de tipul de cancer, stadiul de avansare și localizarea acestuia.
Totodată, medicii iau în calcul o altă formă de terapie: imunoterapie – care este adesea folosită în formele de cancer considerate mai puțin agresive: „Chimioterapia adjuvantă poate înlătura celulele canceroase rămase, dar valoarea sa depide în funcţie de tipul de cancer şi de mărimea şi localizarea acestuia”, spune profesorul Bob Phillips, oncolog pediatru, pentru Reuters.
Din păcate, majoritatea pacienţiilor care fac tratamentul de chimioterapie trec printr-o fază de oprire a creşterii părului şi cădere a podoabei capilare. Se întâmplă inclusiv cu părul de pe corp, dar este o problemă reversibilă, căci după terminarea ultimei cure, părul începe din nou să crească.