Carmen Brumă (46 de ani) oferă sfaturi prețioase celor care doresc să aibă un stil de viață sănătos. Alimentația de zi cu zi poate să conțină anumite ingrediente care pot, la rândul lor, să declanșeze anumite probleme de sănătate. De aceea, specialiștii în nutriție recomandă să ne ferim de ele. Carmen Brumă a vorbit despre un element care se regăsește în anumite produse alimentare și care poate să afecteze sănătatea, și anume grăsimea hidrogenată. Ce este și ce recomandă vedeta?
Grăsimea hidrogenată ar putea declanșa probleme de sănătate, motiv pentru care ar fi ideal, conform nutriționiștilor, să ne ferim de alimentele care au un asemenea ingredient în compoziție. Vedeta preciza, pe internet, că ar fi cel mai periculos tip de grăsime regăsit în alimentele din comerț.
De altfel, recomandă tuturor să aibă atenție la ingredientele notate pe etichetele alimentelor și să se ferească de cele care ar putea să declanșeze probleme în organism. A explicat că un conținut de grăsime hidrogenată nu trebuie să depășească 2 grame / 100 de grame de produs. Și chiar dacă este o cantitate sub 2 grame, ar fi ideal să nu se consume produsul respectiv.
„Cel mai periculos tip de grăsime pe care-l găsești în alimentele din comerț este grăsimea hidrogenată. Așa că ai grijă data viitoare când te duci la cumpărături să cauți pe eticheta produsului pe care vrei să-l cumperi conținutul de grăsime hidrogenată sau parțial hidrogenată sau grăsime trans. Nu trebuie să fie mai mare de două grame pe suta de grame de produs conform legislației și, în general, chiar dacă are un procent mai mic de doi la sută pe suta de grame este bine să-l eviți”, spunea Carmen Brumă, pe Facebook.
Vezi și CUM POȚI SĂ SLĂBEȘTI CU DIETA DE DUPĂ PAȘTE A LUI CARMEN BRUMĂ. CE TREBUIE SĂ FACI
Totodată, Carmen Brumă oferă o multitudine de recomandări legate de nutriție și sport. De exemplu, pe lângă rețetele delicioase care pot fi servite la mesele principale sau dietele de slăbire, recomandă și moduri corecte în care să fie gătite diverse preparate. De exemplu, pentru a nu risca să crească indicele glicemic, ar fi ideal ca pastele să fie fierte al dente. Explicația se regăsește mai jos.
„Știi de ce e bine pentru sănătate și pentru siluetă să mănânci pastele fierte al dente, adică moi la exterior și un pic mai tari în interior? Deoarece, cu cât fierb mai mult alimentele care au amidon, cum au pastele, spre exemplu, cu atât crește indicele lor glicemic, adică nivelul zahărului din sânge.
Pentru a scădea și mai tare indicele glicemic, este ideal să le asociezi cu o sursă bună de grăsime, cum ar fi uleiul de măsline și cu niște sos de roșii și condimente”, a dezvăluit Carmen Brumă pe rețelele de socializare.
Sursă foto: capturi video